Изберете Страница

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Още миналата година известният анализатор Минг-Чи Куо съобщи, че бутоните за сила на звука и включване в серията iPhone 15 ще претърпят генерална промяна. Става въпрос конкретно за двата Pro модела, които ще получат solid state бутони с хаптична връзка, наподобяващи Force Touch тракпада на MacBook, които няма да се движат като физическите, а просто ще имитират усещането за натиск с помощта на вибрации.

Твърди се, че новите iPhone ще имат допълнителни Taptic Engine от вътрешната лява и дясна страна, които ще осигурят физическа обратна връзка, създавайки усещането за натиск на бутоните. Промяната означава, че броят на Taptic Engines във всеки iPhone ще се увеличи от 1 на 3.

Според информация на Barclays, компанията-доставчикът на Apple Cirrus Logic е потвърдила, че моделите iPhone 15 Pro ще получат такива хаптични бутони през 2023 година. По-късно информацията беше потвърдена и от анализатора Джеф Пу.


Сега ShrimpApplePro сподели в Twitter изображения на iPhone 15 Pro, които показват бутоните за сила на звука и заглушаване. Очаква се моделът да има един единствен дълъг бутон за регулиране на звука, вместо два отделни, а емблематичният бутон за заглушаване, който познаваме още от оригиналния iPhone също да претърпи промяна.

Разбира се всичко това все още са само слухове и спекулации, но единодушното мнение на анализаторите и добрата история на ShrimpApplePro по отношение на изтичанията за iPhone през годините, ни навеждат на мисълта, че тази есен наистина ще видим поне една генерална промяна в серията iPhone 15, пък била и тя свързана с нещо толкова дребно като бутоните за звука.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

81% от всички iPhone работят с iOS 16

81% от всички iPhone работят с iOS 16

81% от всички iPhone работят с iOS 16, която беше пусната през септември миналата година, сочи сайтът за разработчици на Apple, броени дни преди премиерата на iOS 17. 13% са устройствата с iOS 15, която все още получава корекции за сигурност и само 6% работят с...

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица, твърди журналистът от Bloomberg Марк Гърман. В пост в Twitter Гърман сподели, че тазгодишната основна бележка ще се фокусира върху обявяването на “няколко”...

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone, сочи доклад на Cnalys. Най-търсен е iPhone 14 Pro Max, следван от iPhone 14 Pro, iPhone 14 и iPhone 13. 31% от всички доставени от януари до март смартфони са били премиум устройства с...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This