Наскоро представените обновени MacBook Pro на Apple са изключително мощни и ефективни, но сега се оказва, че 16 инчовата версия може да е по-мощна, отколкото предполагате, при условие, че изберете правилната конфигурация. Гигантът вече потвърди пред Engadget, че с чип M1 Max, може да се използва High Power Mode.

Въпреки, че Apple е доста пестелива по отношение на подробностите, в кода на бета версията на macOS Monterey вече бяха открити някои доказателства, че този режим ще оптимизира производителността за взискателни задачи, като в замяна ще трябва да се примирите само с повече шум от вентилатора.

Всъщност тази новина може да е разочароваща за тези, които ще закупят 14 инчовата версия или дори 16 инчовата, но с чип M1 Pro, но далеч не е изненадваща. Характеристики като тази по същество увеличават консумацията на енергия и топлината, а Apple иска да е сигурна, че ще разполага с достатъчно батерия и по-голям корпус за отвеждане на топлината. От своя страна пък M1 Max е подходящ за този режим, тъй като има повече производителност за отключване.

Често професионалните потребители се нуждаят от повече мощност на всяка цена, когато става въпрос за експортиране видео или компилиране код в последната минута. В тези ситуации режимът на висока мощност ще им е от полза за завършване на задачите, въпреки, че ще трябва да направят компромис с повечето шум на вентилатора при работа.