Изберете Страница

Новият MacBook Pro ще предлага High Power Mode, но при известни условия

Наскоро представените обновени MacBook Pro на Apple са изключително мощни и ефективни, но сега се оказва, че 16 инчовата версия може да е по-мощна, отколкото предполагате, при условие, че изберете правилната конфигурация. Гигантът вече потвърди пред Engadget, че с чип M1 Max, може да се използва High Power Mode.

Въпреки, че Apple е доста пестелива по отношение на подробностите, в кода на бета версията на macOS Monterey вече бяха открити някои доказателства, че този режим ще оптимизира производителността за взискателни задачи, като в замяна ще трябва да се примирите само с повече шум от вентилатора.

Всъщност тази новина може да е разочароваща за тези, които ще закупят 14 инчовата версия или дори 16 инчовата, но с чип M1 Pro, но далеч не е изненадваща. Характеристики като тази по същество увеличават консумацията на енергия и топлината, а Apple иска да е сигурна, че ще разполага с достатъчно батерия и по-голям корпус за отвеждане на топлината. От своя страна пък M1 Max е подходящ за този режим, тъй като има повече производителност за отключване.

Често професионалните потребители се нуждаят от повече мощност на всяка цена, когато става въпрос за експортиране видео или компилиране код в последната минута. В тези ситуации режимът на висока мощност ще им е от полза за завършване на задачите, въпреки, че ще трябва да направят компромис с повечето шум на вентилатора при работа.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple е имала планове да представи тази година Apple Pencil с цена от 49 долара, който поддържа iPhone, но се е отказала от устройството в последния момент, твърди нов слух. At the Apple Event in September, Apple was originally going to release a new Apple Pencil...

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване, твърди Barclays, позовавайки се на данни от доставчик на компоненти. В писмо до акционерите този месец, базираната в Тексас компания за полупроводници заявява, че продължава “да се ангажира...

iPhone 14 Pro получи титлата “най-бърз 5G телефон”

iPhone 14 Pro получи титлата “най-бърз 5G телефон”

Според ново изследване на Ookla, компанията зад популярните приложения и сайт Speedtest, iPhone 14 Pro е “най-бързия 5G телефон”. Изводът е базиран на данни, събрани от хора, тествали скоростта на 5G връзката си в САЩ и Великобритания. Ookla твърди, че нейните тестове...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This