Изберете Страница

Новият MacBook Pro ще предлага High Power Mode, но при известни условия

Наскоро представените обновени MacBook Pro на Apple са изключително мощни и ефективни, но сега се оказва, че 16 инчовата версия може да е по-мощна, отколкото предполагате, при условие, че изберете правилната конфигурация. Гигантът вече потвърди пред Engadget, че с чип M1 Max, може да се използва High Power Mode.

Въпреки, че Apple е доста пестелива по отношение на подробностите, в кода на бета версията на macOS Monterey вече бяха открити някои доказателства, че този режим ще оптимизира производителността за взискателни задачи, като в замяна ще трябва да се примирите само с повече шум от вентилатора.

Всъщност тази новина може да е разочароваща за тези, които ще закупят 14 инчовата версия или дори 16 инчовата, но с чип M1 Pro, но далеч не е изненадваща. Характеристики като тази по същество увеличават консумацията на енергия и топлината, а Apple иска да е сигурна, че ще разполага с достатъчно батерия и по-голям корпус за отвеждане на топлината. От своя страна пък M1 Max е подходящ за този режим, тъй като има повече производителност за отключване.

Често професионалните потребители се нуждаят от повече мощност на всяка цена, когато става въпрос за експортиране видео или компилиране код в последната минута. В тези ситуации режимът на висока мощност ще им е от полза за завършване на задачите, въпреки, че ще трябва да направят компромис с повечето шум на вентилатора при работа.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple напредва в разработката на своите AR/VR очила

Apple напредва в разработката на своите AR/VR очила

Apple напредва в разработката на своите AR/VR очила, твърдят последните слухове. И не само това – миналата седмица компанията е демонстрирала прототип на устройството пред членове на борда, което сочи, че то вече е в напреднал етап на разработка и може да дебютира...

Нов слух съживява надеждите на феновете за промяна в дизайна на Apple Watch

Нов слух съживява надеждите на феновете за промяна в дизайна на Apple Watch

Феновете на Apple отдавна си мечтаят за промяна в дизайна на иначе най-продавания смарт часовник в света. Още миналата година се появиха спекулации, че компанията най-сетне ще се вслуша в техните желания и Apple Watch Series 7 ще пристигне с плоски ръбове, подобни на...

Apple експериментира с e-Link външен дисплей за своя сгъваем iPhone

Apple експериментира с e-Link външен дисплей за своя сгъваем iPhone

Apple експериментира с e-Link външен дисплей за своя сгъваем iPhone, твъди известният анализатор Минг-Чи Куо в Twitter. В следващия си пост Куо разясни, че най-вероятно става въпрос за тестване на цветен дисплей с електронно мастило, който предлага по-ярък текст и...

0 коментара

Подайте коментар