Изберете Страница

Новият MacBook Pro ще предлага High Power Mode, но при известни условия

Наскоро представените обновени MacBook Pro на Apple са изключително мощни и ефективни, но сега се оказва, че 16 инчовата версия може да е по-мощна, отколкото предполагате, при условие, че изберете правилната конфигурация. Гигантът вече потвърди пред Engadget, че с чип M1 Max, може да се използва High Power Mode.

Въпреки, че Apple е доста пестелива по отношение на подробностите, в кода на бета версията на macOS Monterey вече бяха открити някои доказателства, че този режим ще оптимизира производителността за взискателни задачи, като в замяна ще трябва да се примирите само с повече шум от вентилатора.

Всъщност тази новина може да е разочароваща за тези, които ще закупят 14 инчовата версия или дори 16 инчовата, но с чип M1 Pro, но далеч не е изненадваща. Характеристики като тази по същество увеличават консумацията на енергия и топлината, а Apple иска да е сигурна, че ще разполага с достатъчно батерия и по-голям корпус за отвеждане на топлината. От своя страна пък M1 Max е подходящ за този режим, тъй като има повече производителност за отключване.

Често професионалните потребители се нуждаят от повече мощност на всяка цена, когато става въпрос за експортиране видео или компилиране код в последната минута. В тези ситуации режимът на висока мощност ще им е от полза за завършване на задачите, въпреки, че ще трябва да направят компромис с повечето шум на вентилатора при работа.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Apple работи върху технология, която позволява на iPhone или iPad със сгъваем дисплей да откриват изпускане и незабавно да се затварят по пътя към земята, за да минимизират евентуалните щети. Наскоро подадена заявка за патент, наречена “Самоприбиращо се дисплейно...

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Още миналата година известният анализатор Минг-Чи Куо съобщи, че бутоните за сила на звука и включване в серията iPhone 15 ще претърпят генерална промяна. Става въпрос конкретно за двата Pro модела, които ще получат solid state бутони с хаптична връзка, наподобяващи...

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще предложи нова функция за обажданията, сочат бележките към RC версията, пусната тази седмица. Функцията ще се нарича Voice Isolation и ще дава приоритет на гласа ви, блокирайки околния шум, за да направи разговорите по-ясни. Всъщност Voice Isolation е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This