Изберете страница

Новият MacBook Pro ще предлага High Power Mode, но при известни условия

Наскоро представените обновени MacBook Pro на Apple са изключително мощни и ефективни, но сега се оказва, че 16 инчовата версия може да е по-мощна, отколкото предполагате, при условие, че изберете правилната конфигурация. Гигантът вече потвърди пред Engadget, че с чип M1 Max, може да се използва High Power Mode.

Въпреки, че Apple е доста пестелива по отношение на подробностите, в кода на бета версията на macOS Monterey вече бяха открити някои доказателства, че този режим ще оптимизира производителността за взискателни задачи, като в замяна ще трябва да се примирите само с повече шум от вентилатора.

Всъщност тази новина може да е разочароваща за тези, които ще закупят 14 инчовата версия или дори 16 инчовата, но с чип M1 Pro, но далеч не е изненадваща. Характеристики като тази по същество увеличават консумацията на енергия и топлината, а Apple иска да е сигурна, че ще разполага с достатъчно батерия и по-голям корпус за отвеждане на топлината. От своя страна пък M1 Max е подходящ за този режим, тъй като има повече производителност за отключване.

Често професионалните потребители се нуждаят от повече мощност на всяка цена, когато става въпрос за експортиране видео или компилиране код в последната минута. В тези ситуации режимът на висока мощност ще им е от полза за завършване на задачите, въпреки, че ще трябва да направят компромис с повечето шум на вентилатора при работа.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This