Apple се готви да пусне в продажба второто издание на iPhone SE тази пролет и то ще дойде с някои радикални промени в дизайна, съобщава поредния доклад. Всъщност смартфонът ще прилича на модела от 2016 година, що се отнася до цялостния дизайн, но вече няма да притежава стандартен 3.5 мм жак за служалки и ще поддържа безжично зареждане. В момента iPhone 6s и iPhone SE са единствените два модела, които все още разполагат с жака, но 6s трябва да бъде преустановен тази есен, а SE ще бъде наследен от новия модел, за който все по-често говорим.

Информацията идва от японския блог MacOtakara, който се позовава на данни на асоциацията на производителите на аксесоари, с чийто представители е провел разговори по време на търговското изложение Global Sources Mobile Electronics в Хонконг. Според тях iPhone SE 2 ще има цялостна концепция, подобна на своя предшественик, като хоум бутонът му ще бъде запазен, заедно с Touch ID, а задния панел може да бъде заменен със стъклен, което ще позволи безжично зареждане. Новият модел ще получи чипа на Apple, A10 Fusion и поддръжка на HEIF формат на изображенията и HEVC за видео.

Що се отнася до евентуалната дата на премиерата му, една от версиите е, че това ще се случи още през май, преди WWDC 2018. Както може би помните, iPhone SE беше обявен тихомълком през март 2016, така че е съвсем възможно това да се случи и сега.