Новите AirPods Studio ще включват интересни функции, като Active Noise Cancellation, откриване на главата и шията и др. Всъщност слуховете за бъдещите слушалки на Apple са многобройни, някои от тях сочат, че може да ги видим тази година, други предполагат ценовия диапазон, а трети се отнасят до бъдещите им функции.

Първата интересна опция е подобна на тази за разпознаване на ухото при AirPods, която автоматично спира песента, когато извадите слушалките и отново я пуска, когато те бъдат върнати в ухото. AirPods Studio обаче ще включват сензор, който ще открива кога слушалките са на главата, или около врата ви и автоматично ще поставя на пауза музиката, в зависимост от положението. Другите функции фключват датчик, който може да разпознава дясно и ляво ухо и да превключва каналите към съответната страна, така че да няма грешен начин да ги поставите. При свързване с iOS или macOS устройство ще се отключва и персонализирана настройка на EQ с възможности за регулиране на ниски, средни и високи честоти.

По-стари слухове предполагат, че AirPods Studio ще имат Active Noise Cancellation и Transparency Mode, както и взаимнозаменяеми подложки за уши и подплънки за лентата на главата, позволяващи персонализация. Apple може също така да използва различни материали, за да предложи премиум версия с тъкани като кожа например и фитнес ориентиран модел от дишащи материали. Цената, която някои източници цитират е 349 долара.