Изберете страница

Новите 14” и 16” MacBook Pro влизат в производство тази година и все още може да се захранват от 5 nm чипове

Новите 14” и 16” MacBook Pro влизат в производство през последното тримесечие на тази година и все още може да се захранват от 5 nm чипове, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо.

Той се включи в Twitter, за да обяви, че предвид насоките на TSMC, приходите от 3 nm чипове няма да започнат до 2023 година, което логично означава, че чипсетите на новите MacBook Pro все още може да са базирани на най-новия 5 nm процес на компанията.


Тази информация противоречи на предишната от тайванския Commercial Times, който твърдеше, че чипът M2 Pro може да е първият, произведен по 3 nm процес. Въпреки че това звучи малко объркващо, TSMC планира да започне производството на 3 nm чипове за Apple в близко бъдеще, така че ще се наложи да изчакаме, за да разберем в кои устройства ще дебютират те. Според журналиста Марк Гърман това ще са MacBook Pro, Mac mini и Mac Pro.

Текущите 14” и 16” MacBook Pro бяха пуснати през октомври 2021 година и имат опции за чиповете M1 Pro и M1 Max, базирани на 5 nm процес.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This