Изберете Страница

Новите 14” и 16” MacBook Pro влизат в производство тази година и все още може да се захранват от 5 nm чипове

Новите 14” и 16” MacBook Pro влизат в производство през последното тримесечие на тази година и все още може да се захранват от 5 nm чипове, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо.

Той се включи в Twitter, за да обяви, че предвид насоките на TSMC, приходите от 3 nm чипове няма да започнат до 2023 година, което логично означава, че чипсетите на новите MacBook Pro все още може да са базирани на най-новия 5 nm процес на компанията.


Тази информация противоречи на предишната от тайванския Commercial Times, който твърдеше, че чипът M2 Pro може да е първият, произведен по 3 nm процес. Въпреки че това звучи малко объркващо, TSMC планира да започне производството на 3 nm чипове за Apple в близко бъдеще, така че ще се наложи да изчакаме, за да разберем в кои устройства ще дебютират те. Според журналиста Марк Гърман това ще са MacBook Pro, Mac mini и Mac Pro.

Текущите 14” и 16” MacBook Pro бяха пуснати през октомври 2021 година и имат опции за чиповете M1 Pro и M1 Max, базирани на 5 nm процес.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

34-тата световна конференция на разработчиците WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни, съобщи Apple. В по-голямата си част тя ще е онлайн и ще е безплатна за всички разработчици, но компанията планира целодневно специално събитие за избрани разработчици и студенти,...

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This