Изберете страница

Новите 14” и 16” MacBook Pro влизат в производство тази година и все още може да се захранват от 5 nm чипове

Новите 14” и 16” MacBook Pro влизат в производство през последното тримесечие на тази година и все още може да се захранват от 5 nm чипове, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо.

Той се включи в Twitter, за да обяви, че предвид насоките на TSMC, приходите от 3 nm чипове няма да започнат до 2023 година, което логично означава, че чипсетите на новите MacBook Pro все още може да са базирани на най-новия 5 nm процес на компанията.


Тази информация противоречи на предишната от тайванския Commercial Times, който твърдеше, че чипът M2 Pro може да е първият, произведен по 3 nm процес. Въпреки че това звучи малко объркващо, TSMC планира да започне производството на 3 nm чипове за Apple в близко бъдеще, така че ще се наложи да изчакаме, за да разберем в кои устройства ще дебютират те. Според журналиста Марк Гърман това ще са MacBook Pro, Mac mini и Mac Pro.

Текущите 14” и 16” MacBook Pro бяха пуснати през октомври 2021 година и имат опции за чиповете M1 Pro и M1 Max, базирани на 5 nm процес.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This