Известният анализатор Минг-Чи Куо твърди, че през 2020 година iPhone ще получи 5G възможности, а трите модела ще имат различен размер OLED дисплеи. В доклада до инвеститорите Куо посочва още, че размерите ще бъдат 6.7, 5.4 и 6.1 инча, като последният очевидно ще е наследник на бюджетния Xr, или както и да се нарича той тази есен, който ще сега ще поддържа само LTE, докато останалите два модела ще са с 5G възможности.

Времевата рамка за въвеждане на 5G съвпада и със спецификациите, изброени в предишни доклади на Digitimes, по-рано тази година. За клиентите на Apple, които искат модел от висок клас с по-малък екран, от колкото настоящите, ще бъде предназначен 5.4 инчовия вариант, чийто диагонал е по-малък от сегашния 5.8 инчов на Xs, а за феновете на големите дисплеи, предложението ще е под формата на 6.7 инчовия модел. 5G съвместимостта ще поддържа двата водещи стандарта sub-6GHz и mmWave, но Куо твърди, че 5G чипа на Apple няма да е готов преди 2022 година, което означава, че следващите няколко поколения iPhone ще зависят в голяма степен от Qualcomm. Въпреки това анализаторът посочва, че Apple ще използва собствен усилвател на мощността и дизайн на антената.

Що се отнася до дизайна, все още не сме сигурни как точно ще изглеждат дори тазгодишните модели, но слуховете сочат, че те в голяма степен ще приличат на своите предшественици, а за следващата година все още е много рано да се правят предположения.