Изберете Страница

Новите модели на Apple ще се казват iPhone 8, iPhone 8 Plus и iPhone Edition

В момента тече изложението IFA в Берлин, на което най-големите технологични компании показват новите си модели, но зад кулисите му разбира се най-горещата тема е предстоящата преимера на десетия юбилеен модел iPhone. Поради голямото разнообразие на посетители и участници от цял свят, тук могат да се чуят и различни любопитни слухове и сред тях е и този, за който искаме да ви разкажем сега.

Някои източници от Китай твърдят, че имената на новото поколение смартфони ще са iPhone 8, iPhone 8 Plus и iPhone Edition, а производителите на аксесоари вече печатат опаковки, етикети и стикери с тях, които показват на своите партньори. Разбира се тези източници искат пълна анонимност по очевидни причини.

Този слух не е от вчера, тъй като въпреки, че наричаме десетия юбилеен модел iPhone 8, всъщност никой не знае неговото истинско име. Предположенията варират между iPhone X, където Х е десет, изписано с римски числа, iPhone Pro, за който сме чували и миналата година и който така и не се появи на пазара и разбира се iPhone Edition, тъй като компанията използва това название за най-скъпите си модели смарт часовници. Пръв за него спомена японският сайт MacOtakara още през март, когато прогнозира евентуалното закъснение на десетия юбилеен модел iPhone и ограничените количества след пускането му на пазара.

Логиката сочи, че другите два модела трябва да се наричат iPhone 7s и iPhone 7s Plus, както повелява традицията, наложена от компанията през годините. Те ще бъдет просто ъпгрейд на текущото поколение смартфони, с някои вътрешни подобрения. Производителите на аксесоари обаче твърдят друго и в допълнение към това, те споменават и факта, че iPhone Edition ще разполага с по-бавния стандарт на безжично зареждане Qi, нещо, което вече сме чували. Според тях всички тазгодишни модели ще имат Lightning порт, но в бъдеще компанията ще премине към използването на USB-C. Сред слуховете, които се носят на изложението е и този, че стъклените панели на телефоните ще са подобрена версия на Gorilla Glass 5, създадена от Corning и присъстваща също така и в новия LG V30, показан тази седмица.

Както знаете, Apple не обича да споделя плановете за бъдещите си устройства предварително, така че ще трябва да приемам всички тези слухове с известно недоверие, докато чакаме голямото събитие на 12 септември, когато всичко ще се изясни.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2 с някои корекции на грешки и оптимизации. Според бележките към изданието, iOS 16.1.2 въвежда подобрена съвместимост с безжични оператори, заедно с оптимизация за Crash Detection за моделите iPhone 14 и 14 Pro. Оптимизирането на Crash Detection...

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max заради протести в основната фабрика на Foxconn в Китай. Според известния анализатор Минг-Чи Куо, доставките на устройствата ще са “значително по-ниски” през последното тримесечие на годината....

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата, произведен от Sony, който все още не е пуснат на пазара, твърдят последните слухове. Според доклад на Nikkei, Apple ще използва най-новия и съвременен сензор на Sony за предстоящата си серия iPhone 15. Той ще удвои сигнала...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This