Интересът на Apple към Mini LED технологията може да се материализира още следващата година, твърди надеждният анализатор Минг-Чи Куо в бележките си към инвеститорите. Според негови източници по веригата за доставки, две устройства, използващи новата технология вече са на път.

Традиционният LED панел не свети, а яркостта се определя от светодиоди. Настоящите панели имат няколко големи светодиода, което ограничава способността им да направят една част от екрана много ярка, а друга много тъмна. Именно тук се крие превъзходството на Mini LED. Този тип дисплеи имат хиляди малки светодиоди, осигуряващи подсветката. Предполага се, че Mini LED дисплеите на Apple ще имат светодиоди с размер по-малко от 200 микрона и това ще даде възможност за много по-фин контрол на показваните светли и тъмни зони.

Според Куо, компанията е избрала тази технология за своите таблети и лаптопи, защото тя ще е по-евтина от OLED, след като всички производствени недостатъци бъдат изчистени. Всъщност това е нова технология, първите Mini LED телевизори дебютираха тази есен, а анализаторът посочва, че Apple няма да пусне своя MacBook Pro преди първата половина на 2021 година, но е вероятно преди това да видим iPad Pro с такъв дисплей и това ще се случи или следващата есен, или в началото на 2021 година.