Изберете страница

Новата iOS 16 beta 6 дава на потребителите повече контрол върху процента на батерията в Low Power Mode

С предишната бета версия на iOS 16 за разработчици процентът на батерията просто се завърна, а потребителите можеха да изберат дали да го виждат, или не, но в Low Power Mode той се активираше автоматично.

С новата iOS 16 beta 6 това се променя и тези, които са изключили процента на батерията, няма да го виждат дори и при включен режим Low Power. Това е добра новина за тези, които не харесват интерфейса, но компанията не е направила други промени по него.

Както стана ясно по-рано, новият интерфейс се оказа объркващ за някои потребители, той като иконата на батерията не съответства на процента, когато тя е изтощена. Тя се променя само когато нивото й падне до 20%, след което става червена и празна. Това прави интерфейса леко подвеждащ.

Друга важна подробност е, че процентът на батерията няма да е наличен за моделите iPhone Xr, 11, 12 mini и 13 mini. Това остава непроменено, а причината е неясна, но може би е свързана с размера и разделителната способност на дисплея.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This