Изберете страница

Новата iOS 16 beta 6 дава на потребителите повече контрол върху процента на батерията в Low Power Mode

С предишната бета версия на iOS 16 за разработчици процентът на батерията просто се завърна, а потребителите можеха да изберат дали да го виждат, или не, но в Low Power Mode той се активираше автоматично.

С новата iOS 16 beta 6 това се променя и тези, които са изключили процента на батерията, няма да го виждат дори и при включен режим Low Power. Това е добра новина за тези, които не харесват интерфейса, но компанията не е направила други промени по него.

Както стана ясно по-рано, новият интерфейс се оказа объркващ за някои потребители, той като иконата на батерията не съответства на процента, когато тя е изтощена. Тя се променя само когато нивото й падне до 20%, след което става червена и празна. Това прави интерфейса леко подвеждащ.

Друга важна подробност е, че процентът на батерията няма да е наличен за моделите iPhone Xr, 11, 12 mini и 13 mini. Това остава непроменено, а причината е неясна, но може би е свързана с размера и разделителната способност на дисплея.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This