Изберете Страница

Новата iOS 16 beta 6 дава на потребителите повече контрол върху процента на батерията в Low Power Mode

С предишната бета версия на iOS 16 за разработчици процентът на батерията просто се завърна, а потребителите можеха да изберат дали да го виждат, или не, но в Low Power Mode той се активираше автоматично.

С новата iOS 16 beta 6 това се променя и тези, които са изключили процента на батерията, няма да го виждат дори и при включен режим Low Power. Това е добра новина за тези, които не харесват интерфейса, но компанията не е направила други промени по него.

Както стана ясно по-рано, новият интерфейс се оказа объркващ за някои потребители, той като иконата на батерията не съответства на процента, когато тя е изтощена. Тя се променя само когато нивото й падне до 20%, след което става червена и празна. Това прави интерфейса леко подвеждащ.

Друга важна подробност е, че процентът на батерията няма да е наличен за моделите iPhone Xr, 11, 12 mini и 13 mini. Това остава непроменено, а причината е неясна, но може би е свързана с размера и разделителната способност на дисплея.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

34-тата световна конференция на разработчиците WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни, съобщи Apple. В по-голямата си част тя ще е онлайн и ще е безплатна за всички разработчици, но компанията планира целодневно специално събитие за избрани разработчици и студенти,...

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This