Изберете страница

Никога няма да има „убиец“ на iPhone!

Всеки нов флагман на конкурентите е обяваван за „убиец“ на iPhone и ние вече отдавна свикнахме с този термин, но реално такъв смартфон все още не съществува. Сега обаче анализаторите твърдят, че самата компания ще трябва да надскочи себе си и да представи футуристично устройство, което да докаже, че тя не се е изчерпала от към идеи и иновации.

Появиха се много коменатри относно отминалата „златна ера“ на Apple и злите езици вече предричат нейния залез, но дали това е така?

Сега компанията е изправена пред повратна точка, а причината за пореден път е iPhone, но този път не в добрия смисъл на думата. Пазарът на смартфони отдавна е пренаситен и нейните съперници създават все по-мощни устройства, които вече напълно реално си съперничат с емблематичния смартфон, който преди десет години промени начина, по който си взаимодействаме се телефона си. Apple е изправена пред същото предизвикателство, както някога в далечната 2007 година, а iPhone вече се превърна в средство за извличане на печалба, независимо дали става дума за App Store, която е най-печелившата услуга в историята на компанията, или за Apple Music например.

Това може би е знак, че гигантът вече трабва да „убие“ iPhone, създавайки ново революционно устройство, което да го замести. Емблематичният смартфон бързо се превърна в неизменна част от живота ни, а неговата функционалност е ограничена само от въображението на разработчиците, тъй като той е портал за предлаганите услуги и хардуерът и софтуерът му се променя, само за да разшири възможностите.

Фактът, че iPhone навлезе и се вкорени така дълбоко във всекидневието ни обаче, означава, че без значение какъв ще е неговия наследник и какви иновации ще ни донесе, той няма как да бъде убит толкова лесно. Т.е. Компанията само ще усъвършенства своя смартфон с впечатляващи технологии и огромни скокове в хардуера, ще подобри потребителското изживяване, натрупано в продължение на десет години, ще промени дизайна, но няма как да надскочи себе си и да предложи нещо, което да го замести. iPhone 8 или iPhone X, или както и да се казва тазгодишният десети, юбилеен модел, ще е само поредния наследник на първия iPhone, който промени мисленето ни и проправи път за всичко, което имаме сега.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This