Изберете Страница

Никога няма да има „убиец“ на iPhone!

Всеки нов флагман на конкурентите е обяваван за „убиец“ на iPhone и ние вече отдавна свикнахме с този термин, но реално такъв смартфон все още не съществува. Сега обаче анализаторите твърдят, че самата компания ще трябва да надскочи себе си и да представи футуристично устройство, което да докаже, че тя не се е изчерпала от към идеи и иновации.

Появиха се много коменатри относно отминалата „златна ера“ на Apple и злите езици вече предричат нейния залез, но дали това е така?

Сега компанията е изправена пред повратна точка, а причината за пореден път е iPhone, но този път не в добрия смисъл на думата. Пазарът на смартфони отдавна е пренаситен и нейните съперници създават все по-мощни устройства, които вече напълно реално си съперничат с емблематичния смартфон, който преди десет години промени начина, по който си взаимодействаме се телефона си. Apple е изправена пред същото предизвикателство, както някога в далечната 2007 година, а iPhone вече се превърна в средство за извличане на печалба, независимо дали става дума за App Store, която е най-печелившата услуга в историята на компанията, или за Apple Music например.

Това може би е знак, че гигантът вече трабва да „убие“ iPhone, създавайки ново революционно устройство, което да го замести. Емблематичният смартфон бързо се превърна в неизменна част от живота ни, а неговата функционалност е ограничена само от въображението на разработчиците, тъй като той е портал за предлаганите услуги и хардуерът и софтуерът му се променя, само за да разшири възможностите.

Фактът, че iPhone навлезе и се вкорени така дълбоко във всекидневието ни обаче, означава, че без значение какъв ще е неговия наследник и какви иновации ще ни донесе, той няма как да бъде убит толкова лесно. Т.е. Компанията само ще усъвършенства своя смартфон с впечатляващи технологии и огромни скокове в хардуера, ще подобри потребителското изживяване, натрупано в продължение на десет години, ще промени дизайна, но няма как да надскочи себе си и да предложи нещо, което да го замести. iPhone 8 или iPhone X, или както и да се казва тазгодишният десети, юбилеен модел, ще е само поредния наследник на първия iPhone, който промени мисленето ни и проправи път за всичко, което имаме сега.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви, че ще оправи прегряването на iPhone 15 Pro със софтуерна актуализация

Apple обяви, че ще оправи прегряването на iPhone 15 Pro със софтуерна актуализация

През последната седмица множество потребители се оплакаха, че новите им iPhone 15 и 15 Pro прегряват и работят при необичайно високи температури. В отговор на тези оплаквания, Apple обяви, че предстои софтуерна актуализация, която ще отстрани проблемите. Трябва да...

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип, коментира известният анализатор Минг-Чи Куо, след като през последните дни в интернет пространството се появиха редица оплаквания от страна на потребители на устройствата. Първоначално се...

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

След старта на iPhone 15 идват и първите резултати от тестове на батерията, които обикновено са сред параметрите, вълнуващи най-много потребителите. Apple изтъкна ефективността на 3 nm A17 Pro, така че очакванията бяха iPhone 15 Pro и 15 Pro Max да заемат първото...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This