Изберете Страница

Никога няма да има „убиец“ на iPhone!

Всеки нов флагман на конкурентите е обяваван за „убиец“ на iPhone и ние вече отдавна свикнахме с този термин, но реално такъв смартфон все още не съществува. Сега обаче анализаторите твърдят, че самата компания ще трябва да надскочи себе си и да представи футуристично устройство, което да докаже, че тя не се е изчерпала от към идеи и иновации.

Появиха се много коменатри относно отминалата „златна ера“ на Apple и злите езици вече предричат нейния залез, но дали това е така?

Сега компанията е изправена пред повратна точка, а причината за пореден път е iPhone, но този път не в добрия смисъл на думата. Пазарът на смартфони отдавна е пренаситен и нейните съперници създават все по-мощни устройства, които вече напълно реално си съперничат с емблематичния смартфон, който преди десет години промени начина, по който си взаимодействаме се телефона си. Apple е изправена пред същото предизвикателство, както някога в далечната 2007 година, а iPhone вече се превърна в средство за извличане на печалба, независимо дали става дума за App Store, която е най-печелившата услуга в историята на компанията, или за Apple Music например.

Това може би е знак, че гигантът вече трабва да „убие“ iPhone, създавайки ново революционно устройство, което да го замести. Емблематичният смартфон бързо се превърна в неизменна част от живота ни, а неговата функционалност е ограничена само от въображението на разработчиците, тъй като той е портал за предлаганите услуги и хардуерът и софтуерът му се променя, само за да разшири възможностите.

Фактът, че iPhone навлезе и се вкорени така дълбоко във всекидневието ни обаче, означава, че без значение какъв ще е неговия наследник и какви иновации ще ни донесе, той няма как да бъде убит толкова лесно. Т.е. Компанията само ще усъвършенства своя смартфон с впечатляващи технологии и огромни скокове в хардуера, ще подобри потребителското изживяване, натрупано в продължение на десет години, ще промени дизайна, но няма как да надскочи себе си и да предложи нещо, което да го замести. iPhone 8 или iPhone X, или както и да се казва тазгодишният десети, юбилеен модел, ще е само поредния наследник на първия iPhone, който промени мисленето ни и проправи път за всичко, което имаме сега.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This