Изберете Страница

Неразопакована бройка iPhone от 2007 година се продаде за над 63 000 долара

Неразопакована бройка iPhone от 2007 година се продаде на търг за над 63 000 долара. Аукционът стартира на 2 февруари и приключи на 19 февруари, а най-високата от общо 27 оферти достигна 63 356.40 долара или над 105 пъти повече от първоначалната цена на устройството 599 долара.

Business Insider разказва, че собственичката на телефона Карън Грийн го получила като подарък от приятелите си в далечната 2007 година, но така и не го използвала, тъй като тогава iPhone можел да работи само в мрежата на AT&T. Така устройството остава неразпечатано цели 15 години, за да се продаде сега за тази грандиозна сума.

iPhone беше представен от Стив Джобс на 9 януари 2007 година по време на MacWorld в Сан Франциско. Малко повече от пет месеца по-късно, на 29 юни, телефонът излезе на пазара на цена от 499/599 долара. Той предлага 4/8 GB памет, иновативен за времето си сензорен екран, 2 МР камера и уеб браузър. Емблематичната му кутия е с изображение на iPhone в реален размер с 12 икони на дисплея, а самият телефон бързо се превърна в най-успешния продукт на Apple, променил завинаги индустрията и беше обявен за продукт на годината от списание Time.

Запечатаните бройки на оригиналния модел iPhone са високо ценени от колекционерите, а търговете за тях получават огромен медиен отзвук. През октомври миналата година цената на подобни екземпляри достигна 35 000 – 39 000 долара, превръщайки се в най-голямата сума, палтена някога за устройството, но сега този рекорд беше подобрен.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

34-тата световна конференция на разработчиците WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни, съобщи Apple. В по-голямата си част тя ще е онлайн и ще е безплатна за всички разработчици, но компанията планира целодневно специално събитие за избрани разработчици и студенти,...

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This