Apple показа собствена подложка за безжично зареждане, наречена AirPowr още миналия септември, но почти година след това, тя все още не е на пазара. Разбира се безжичното зареждане не е нещо ново, но AirPower обещаваше възможноста за зареждане на до три устройства на компанията едновременно, което несъмнено я прави полезна и удобна. Странното обаче е това затишие, което като че ли предвещава нещо лошо.

Сега китайският сайт Chongdiantou твърди, че подложката ще излезе на пазара някъде около събитието, на което Apple ще представи своите нови модели iPhone следващия месец и ще струва приблизително 150 долара. Това може би не е точно новината, която очаквахте, а 150 долара са висока цена за безжично зарядно, въпреки че все пак това е Apple и всички знаем какво можем да очакваме от нея.

Някои допълнителни подробности, предоставени от Chongdiantou, чиито източници са по веригата за доставки на компоненти сочат, че AorPower ще е толкова скъпа, защото съдържа 22 отделни безжични зареждащи бобини, всяка от които може да бъде контролирана независимо от захранването. По този начин Apple прави възможно зареждането на Apple Watch, независимо от мястото, където той е поставен върху подложката. Накрая докладът посочва, че и трите iPhone, които компанията ще представи тази есен, ще бъдат съвместими с AirPower, което разбира се не е изненада, след като iPhone 8 и iPhone X вече поддържат тази опиця, но може би е индикатор, че подложката ще се появи заедно с новите модели.