Изберете Страница

Най-объркващите промени в iOS 11

iOS 11 донесе много нови и вълнуващи промени за iPhone и iPad, но някои от тях може да са леко объркващи. Подобно на повечето нови версии на операционната система и тази не се размина с няколко бъга през първата си седмица, сред които и невъзможността за потребителите на Microsoft Exchange да изпращат и получават имейли. Докато тези бъгове бяха фиксирани, някои промени си остават объркващи и ето кои са те:

Клавиатурата на iPad

Новата Key Flicks функция, която Apple избра да направи по подразбиране за iPad, и която включва повече знаци за един клавиш наистина изисква известна практика, за да свикнете как се използва. За да получите достъп да тези символи, просто трябва да натиснете клавиша и да плъзнете пръст надолу, тогава той ще промени своя символ към следващия и когато го пуснете, той ще се отпечата в текста. Идеята е да може по-лесно да се достига до тези символи, но тя наистина може да ви обърка в първи момент. Разбира се можете да я изключите от настройките на клавиатурата.

32 битовите приложения не работят

Както стана известно много преди това, 32 битовите приложения не работят с iOS 11. Ако все още използвате някои от тях, трябва да го имате предвид, преди ъпдейта – те ще спрат да работят, ако не са актуализирани с 64 битова поддръжка от своите създатели.

Контролният център не изключва WiFi и Bluetooth

Вече писахме за това, което на пръв поглед изглежда като бъг, но всъщност е целенасочена промяна от страна на Apple – въпреки, че контролния център е чудесен начин за бързо включване и изключване на тези настройки за повечето от нас, сега функцията му се свежда само до разкачване на устройствата, а ако искате връзката да бъде изцяло изключена, ще трябва да посетите настройките на телефона. Целта на промяната е той да може да продължи да комуникира с Apple Watch, или друг аксесоар.

Новият App Store

Новият дизайн на магазина, ще ви посрещне с реклами, които автоматично възпроизвеждат видео. Той изглежда чудесно, но ако искате да ги изключите, ще трябва да отворите настройките и да спрете функцията Video Autoplay в iTunes & App Store.

Няма интеграция на Facebook и Twitter

Ако искате да споделите нещо във Facebook или Twitter, вече трябва да имате инсталирани техните приложения на телефона си, вместо да можете да активирате шерването от настройките. Разбира се повечето от вас сигурно ги имат, но има и такива, които биха искали да си спестят място, използвайки уеб версиите им.

Трудно можете да намерите Night Shift и Auto Brightness

На пръв поглед изглежда, че Night Shift липсва в контролния център. Вместо това Apple я е преместила в настройките за яркост и, ако сте нейн фен, ще трябва да я потърсите там. Промяна в местоположението има и настройката за автоматично регулиране на яркостта на екрана, която вече е в Accessibility – Display Accommodations и това често предизвика въпроси във форумите и социалните мрежи.

За сметка на това Apple въведе новата функция Smart Inverse Colors, която много се доближава до така желания Night Mode и можете да я пробвате веднага.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна бета версията за разработчици на iOS 17 безплатно

Apple пусна бета версията за разработчици на iOS 17 безплатно

Години наред достъпът до бета версиите за разработчици на iOS се осъществяваше само чрез съответния акаунт с годишен абонамент 99 долара. Тази година Apple пусна бета версията за разработчици на iOS 17 безплатно за всички, които са се регистрирали като разработчици....

Всичко, което Apple представи на WWDCV 2023

Всичко, което Apple представи на WWDCV 2023

Apple постави началото на изцяло нова категория устройства с първите си очила за смесена реалност Vision Pro. Компанията ги определя като “революционен пространствен компютър, който безпроблемно смесва дигитално съдържание с физическия свят”. Те разполагат с изцяло...

Apple ще направи практическа демонстрация на новите си AR/VR очила

Apple ще направи практическа демонстрация на новите си AR/VR очила

Apple ще направи практическа демонстрация на новите си AR/VR очила по време на WWDC 2023, като ще даде възможност на някои разработчици и присъстващи да ги изпробват след обявяването им, твърди журналистът от Bloomberg Марк Гърман. Компанията изгради нова структура в...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This