Изберете Страница

Най-новата операционна система на Apple може да е realityOS

Очилата за виртуална или разширена реалност на Apple, за които отдавна се говори, може да не стартират до 2023 година, но разработчици са забелязали да се споменава нова realityOS, която може да захранва бъдещото устройство.

За пръв път спомената като rOS през 2017 година от Bloomberg News, realityOS е забелязана също като част от някои предварителни версии на iOS 13. 9to5Mac съобщава, че разработчици вече са намерили препратки към realityOS в GitHub и в регистрационните файлове за качване в App Store.

В оригиналния доклад на Bloomberg, който се позовава на rOS през 2017 година се отбелязва, че операционната система е базирана на iOS. Apple е фен на използването на стенография на OS за своите операционни система, включително iOS, watchOS, tvOS, iPadOS и macOS. Твъди се, че Джеф Стал, ветеран на компанията, е бил един от директорите, отговарящи за софтуерната група realityOS през далечната 2017 година.

Новите препратки към бъдещата операционна система на Apple идват месеци, след като анализаторът Минг-Чи Куо заяви, че първите AR очила на компанията ще пристигнат по-късно тази година със “същото ниво на изчислителна мощ” като M1 Mac. Куо предполага също, че те ще бъдат самостоятелна платформа, което би обяснило необходимостта от специална операционна система.

RealityOS може да е кодово име, което Apple използва от пет години, но Марк Гурман твърди, че кодовото име на операционната система всъщност е Oak, така че realityOS може да се окаже и окончателното название. Така или иначе, продължаващите препратки сочат, че това е проект, който е ключов за AR очилата на Apple.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Apple работи върху технология, която позволява на iPhone или iPad със сгъваем дисплей да откриват изпускане и незабавно да се затварят по пътя към земята, за да минимизират евентуалните щети. Наскоро подадена заявка за патент, наречена “Самоприбиращо се дисплейно...

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Още миналата година известният анализатор Минг-Чи Куо съобщи, че бутоните за сила на звука и включване в серията iPhone 15 ще претърпят генерална промяна. Става въпрос конкретно за двата Pro модела, които ще получат solid state бутони с хаптична връзка, наподобяващи...

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще предложи нова функция за обажданията, сочат бележките към RC версията, пусната тази седмица. Функцията ще се нарича Voice Isolation и ще дава приоритет на гласа ви, блокирайки околния шум, за да направи разговорите по-ясни. Всъщност Voice Isolation е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This