Изберете страница

Най-новата операционна система на Apple може да е realityOS

Очилата за виртуална или разширена реалност на Apple, за които отдавна се говори, може да не стартират до 2023 година, но разработчици са забелязали да се споменава нова realityOS, която може да захранва бъдещото устройство.

За пръв път спомената като rOS през 2017 година от Bloomberg News, realityOS е забелязана също като част от някои предварителни версии на iOS 13. 9to5Mac съобщава, че разработчици вече са намерили препратки към realityOS в GitHub и в регистрационните файлове за качване в App Store.

В оригиналния доклад на Bloomberg, който се позовава на rOS през 2017 година се отбелязва, че операционната система е базирана на iOS. Apple е фен на използването на стенография на OS за своите операционни система, включително iOS, watchOS, tvOS, iPadOS и macOS. Твъди се, че Джеф Стал, ветеран на компанията, е бил един от директорите, отговарящи за софтуерната група realityOS през далечната 2017 година.

Новите препратки към бъдещата операционна система на Apple идват месеци, след като анализаторът Минг-Чи Куо заяви, че първите AR очила на компанията ще пристигнат по-късно тази година със “същото ниво на изчислителна мощ” като M1 Mac. Куо предполага също, че те ще бъдат самостоятелна платформа, което би обяснило необходимостта от специална операционна система.

RealityOS може да е кодово име, което Apple използва от пет години, но Марк Гурман твърди, че кодовото име на операционната система всъщност е Oak, така че realityOS може да се окаже и окончателното название. Така или иначе, продължаващите препратки сочат, че това е проект, който е ключов за AR очилата на Apple.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple се готви да пусне нова система, която ще позволи на персонала в магазина да ъпдейтва безжично софтуера на iPhone преди продажба, без да се налага да ги изважда от опаковката им, съобщи в своя бюлетин Power On, Марк Гърман от Bloomberg. Според него, новата...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This