Изберете страница

Най-новата операционна система на Apple може да е realityOS

Очилата за виртуална или разширена реалност на Apple, за които отдавна се говори, може да не стартират до 2023 година, но разработчици са забелязали да се споменава нова realityOS, която може да захранва бъдещото устройство.

За пръв път спомената като rOS през 2017 година от Bloomberg News, realityOS е забелязана също като част от някои предварителни версии на iOS 13. 9to5Mac съобщава, че разработчици вече са намерили препратки към realityOS в GitHub и в регистрационните файлове за качване в App Store.

В оригиналния доклад на Bloomberg, който се позовава на rOS през 2017 година се отбелязва, че операционната система е базирана на iOS. Apple е фен на използването на стенография на OS за своите операционни система, включително iOS, watchOS, tvOS, iPadOS и macOS. Твъди се, че Джеф Стал, ветеран на компанията, е бил един от директорите, отговарящи за софтуерната група realityOS през далечната 2017 година.

Новите препратки към бъдещата операционна система на Apple идват месеци, след като анализаторът Минг-Чи Куо заяви, че първите AR очила на компанията ще пристигнат по-късно тази година със “същото ниво на изчислителна мощ” като M1 Mac. Куо предполага също, че те ще бъдат самостоятелна платформа, което би обяснило необходимостта от специална операционна система.

RealityOS може да е кодово име, което Apple използва от пет години, но Марк Гурман твърди, че кодовото име на операционната система всъщност е Oak, така че realityOS може да се окаже и окончателното название. Така или иначе, продължаващите препратки сочат, че това е проект, който е ключов за AR очилата на Apple.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This