Изберете Страница

Най-новата операционна система на Apple може да е realityOS

Очилата за виртуална или разширена реалност на Apple, за които отдавна се говори, може да не стартират до 2023 година, но разработчици са забелязали да се споменава нова realityOS, която може да захранва бъдещото устройство.

За пръв път спомената като rOS през 2017 година от Bloomberg News, realityOS е забелязана също като част от някои предварителни версии на iOS 13. 9to5Mac съобщава, че разработчици вече са намерили препратки към realityOS в GitHub и в регистрационните файлове за качване в App Store.

В оригиналния доклад на Bloomberg, който се позовава на rOS през 2017 година се отбелязва, че операционната система е базирана на iOS. Apple е фен на използването на стенография на OS за своите операционни система, включително iOS, watchOS, tvOS, iPadOS и macOS. Твъди се, че Джеф Стал, ветеран на компанията, е бил един от директорите, отговарящи за софтуерната група realityOS през далечната 2017 година.

Новите препратки към бъдещата операционна система на Apple идват месеци, след като анализаторът Минг-Чи Куо заяви, че първите AR очила на компанията ще пристигнат по-късно тази година със “същото ниво на изчислителна мощ” като M1 Mac. Куо предполага също, че те ще бъдат самостоятелна платформа, което би обяснило необходимостта от специална операционна система.

RealityOS може да е кодово име, което Apple използва от пет години, но Марк Гурман твърди, че кодовото име на операционната система всъщност е Oak, така че realityOS може да се окаже и окончателното название. Така или иначе, продължаващите препратки сочат, че това е проект, който е ключов за AR очилата на Apple.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Концепция показва как ще изглежда iPhone 14 Pro с iOS 16

Концепция показва как ще изглежда iPhone 14 Pro с iOS 16

До премиерата на iPhone 14 не остава много време, а феновете са любопитни да видят новите устройства. Сега дизайнер създаде концепция, която показва как ще изглежда iPhone 14 Pro с iOS 16, ако се съди по слуховете до момента. Graphic Designer AR7 сподели в Twitter...

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone през 2022 година на фона на цялостното забавяне на пазара на смартфони, твъди Bloomberg. Компанията е поръчала 90 милиона бройки iPhone 14, колкото и iPhone 13 през същия период на миналата година. Apple очаква да произведе...

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Apple планира да увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо, въпреки че не разкрива точни цифри. В свой пост в Twitter той посочва, че средната продажна цена на цялата гама iPhone 14 ще се увеличи с около 15% в сравнение с...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This