За последните няколко години Apple отчита повече печалба, но все пак не може да се отрече, че делът й на пазара на смартфони се забавя, в сравнение с този на Android. В този ред на мисли, през последните години компанията положи усилия да привлече лоялните потребители на конкурентната операционна система, като пусна поредица реклами, подчертаващи предимствата на собствената й екосистема.

Един доклад на CIRP от миналия юни сочи, че много потребители на Android, са избрали да преминат към iPhone, мотивирани от по-достъпни модели, като iPhone SE. За съжаление обаче, той така и не получи своя наследник, а най-достъпния модел сед новите iPhone Xr все още не се продава.

Горната диаграма, която беше публикувана миналата седмица е дело на Хорас Дедиу и показва, че много от потребителите на Android имат желание следващото им устройство да е iPhone. 19% от настоящите собственици на Samsung и 20% от тези на Motorola, планират да купят iPhone, когато стане време за ъпгрейд, а за тези с моделие на Google е най-малко вероятно да направят промяна. Процентът скача още повече, ако извадим от уравнението именно тях, а данните са събрани сред 32 500 собственици на смартфони.