Изберете Страница

Моделите iPhone 15 Pro ще имат подобрен LiDAR скенер

Моделите iPhone 15 Pro ще имат подобрен LiDAR скенер, твърдят анализаторите от Barclays Блейн Къртис и Том О’Мали. Според тях Sony може да доставя по-голямата част, ако не и всички компоненти на LiDAR скенера за двата предстоящи Pro модела в серията.

Това потвърждава думите на известния анализатор Минг-Чи Куо, който миналия месец посочи, че Sony ще замени Lumentum и WIN Semiconductors като ексклузивен доставчик на компоненти за LiDAR скенерите на iPhone 15 Pro, тъй като решението на компанията е по-енергоефективно и може да донесе подобрена производителност при същото ниво на енергийна консумация, или еднаква производителност при намалено въздействие върху живота на батерията.

Въведен в iPhone 12 Pro през 2020 година, скенерът LiDAR може да измерва светлинното разстояне и да улавя информация за дълбочината, а хардуерът се очаква да остане ексклузивен за моделите iPhone 15 Pro. Подобрен LiDAR скенер може да се окаже полезен за приложения с добавена реалност, снимки в нощен режим и автофокус на камерата.

Другите слухове до момента твърдят, че iPhone 15 Pro ще включва чип A17 Bionic, USB-C порт, титаниева рамка с полупроводникови бутони, по-тънки рамки около дисплея и др.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

34-тата световна конференция на разработчиците WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни, съобщи Apple. В по-голямата си част тя ще е онлайн и ще е безплатна за всички разработчици, но компанията планира целодневно специално събитие за избрани разработчици и студенти,...

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This