Изберете страница

Моделите iPhone 15 Pro ще имат подобрен LiDAR скенер

Моделите iPhone 15 Pro ще имат подобрен LiDAR скенер, твърдят анализаторите от Barclays Блейн Къртис и Том О’Мали. Според тях Sony може да доставя по-голямата част, ако не и всички компоненти на LiDAR скенера за двата предстоящи Pro модела в серията.

Това потвърждава думите на известния анализатор Минг-Чи Куо, който миналия месец посочи, че Sony ще замени Lumentum и WIN Semiconductors като ексклузивен доставчик на компоненти за LiDAR скенерите на iPhone 15 Pro, тъй като решението на компанията е по-енергоефективно и може да донесе подобрена производителност при същото ниво на енергийна консумация, или еднаква производителност при намалено въздействие върху живота на батерията.

Въведен в iPhone 12 Pro през 2020 година, скенерът LiDAR може да измерва светлинното разстояне и да улавя информация за дълбочината, а хардуерът се очаква да остане ексклузивен за моделите iPhone 15 Pro. Подобрен LiDAR скенер може да се окаже полезен за приложения с добавена реалност, снимки в нощен режим и автофокус на камерата.

Другите слухове до момента твърдят, че iPhone 15 Pro ще включва чип A17 Bionic, USB-C порт, титаниева рамка с полупроводникови бутони, по-тънки рамки около дисплея и др.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This