Изберете Страница

Минг Чи-Куо: iPhone 7 и iPhone 7 Plus ще се продават по-слабо от миналогодишните модели!

Анализаторът от KGI Security, Минг Чи-Куо, който е известен с точните си прогнози относно продуктите на Apple твърди, че новите модели на компанията няма да достигнат по продажби тези от миналата година.

Като цяло Куо посочва проблемите с Galaxy Note 7 и голямото търсене на iPhone 7 Plus като причини за корекциите в предишната си оценка, която сега е завишил от 65 на 70 – 75 милиона бройки за 2016 година, но твърди, че дори с допълнителноте продажби, Apple няма да достигне количеството смартфони, продадени през 2015 година.

Анализаторът вярва, че нарастването на продажбите, за които компанията за пръв път няма да публикува резултатите за първия уикенд след премиерата, се дължи до голяма степен на промоциите, които операторите обявиха – в САЩ четирите най-големи мобини оператори имат оферти, които включват безплатен 32 GB iPhone 7 (нещо, за което тук можем само да мечтаем разбира се).

Дефицитът на новия Jet Black цвят, който е и най-търсен, може би също ще повлияе на намаляването на продажбите. Предварителните поръчки за него са около 30-35 %, а в Китай достигат до 45-50%. За съжаление обаче, това е огромно предизвикателство за компанията, която трябва да произвежда този цветови вариант с 60-70% повече. Освен това тази година iPhone 7/Plus беше пуснат първоначално в 28 държави, за разлика от миналата година, когато те бяха само 12, това също влияе върху недостига им на пазара.

Миналата седмица немски учени от GfK обявиха, че продажбите на iPhone 7/Plus през първия уикенд, са били с 25% по-ниски, спрямо същия период миналата година. Това твърдение, въпреки липсата на официални данни от страна на компанията, подкрепя прогнозите на Куо.

Възоснова на всичко това анализаторът твърди, че въпреки силното представяне на новите модели на Apple, ще станем свидетели на още една година, в която компанията ще реализира спад в своите продажби.

Разбира се перспективите са значително по-добри, поради проблемите на Samsung с нейния нов флагман и експлоадиращите му батерии, а така също заради положителния прием на новата двойна камера на iPhone 7 Plus, водо устойчивостта и по-голямата батерия, която предлагат тазгодишните модели, но общото търсене все още е по-ниско от това за iPhone 6s миналата година.

Самата Apple прогнозира по-бавни темпове на нарастване за 2016 година и както вече писахме, за пръв път няма да обяви резултатите от продажбите на своите модели през първия уикенд след премиерата. Затова може би ще се наложи да изчакаме следващия месец, когато излизат данните от тримесечието или дори началото на следващата година, за да видим обобщените данни от продажбите, след наближаващите празници през декември.

Можем само да се надяваме, че прогнозите на анализаторите няма да се сбъднат и Apple ще излезе от периода на сериозен спад в продажбите, въпреки общото забавяне на пазара на смарт устройства и предизвикателствата, породени от това.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

До премиерата на новата серия iPhone 14 остава по-малко от месец и слуховете за нея се увеличават с всеки изминал ден. Сега нов клип, публикуван в Twitter сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max с този на неговия предшественик 13 Pro Max. iPhone 14 Pro Max on hands good...

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече е започнала да зиписва виртуалното си есенно събитие, по време на което ще представи новата серия iPhone 14 и Apple Watch Series 8, твърди журналистът Марк Гърман. Въпреки очакванията компанията да възстанови присъствените евенти, журналистът посочва, че...

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This