Пред почти две седмици се появиха снимки на стъклени панели, за които се твърдеше, че са предназначени за серията iPhone 13. Прорезът в горната им част беше по-малък, от този на текущите модели, а размерите бяха 5.4, 6.1 и 6.7 инча.

Според Macotakara, прорезът на iPhone 13 Pro е с височина 5.35 мм и ширина 26.8 мм, в сравнение с 5.3 и 34.83 мм при 12 Pro. Промяната на тези размери се дължи на решението на Apple да премести високоговорителя в горния панел.

Другата промяна може да дойде от предната камера, понастоящем разположена от дясната страна на прореза. Тя може да бъде изместена в лявата страна, а един макет от веригата за доставки, визуализира измененията:

Както знаете, производителите на аксесоари получават макети значително по-рано, за да могат да ги използват при планирането на калъфи и протектори за екрани. Затова и може би в горната информация има голяма доза истина. Разбира се феновете на компанията искат този прорез да изчезне съвсем, но това най-вероятно няма да се случи с тазгодишното поколение iPhone.