Всички погледи са насочени към десетия юбилеен модел iPhone, а двата съпътстващи го смартфона iPhone 7s/7s Plus, като че ли останаха на заден план, може би защото се предполага, че те ще бъдат само лек ъпгрейд на текущите модели. Сега обаче, имаме няколко снимки, публикувани от небезизвестния лейкър Сони Диксън, които разкриват как може би ще изглежда телефона, останал в сянката на своя по-луксозен събрат.

Като цяло дизайнът много напомня този на iPhone 7, с разлика на това, че гърба му е от стъкло, тъй като най-вероятно и тези два модела ще поддържат опцията за безжично зареждане.

Слуховете твърдят, че сред подобренията, които ще получат iPhone 7s/7s Plus е новият А11 чип за по-добра производителност и базов модел с 64 GB памет. Както се вижда от снимките на макетите, пластмасовите ленти, подпомагащи работата на антените са напълно изчезнали, тъй като сигналът свободно ще може да преминава през стъклото, за разлика от използвания до сега алуминий, който го блокираше. Телефоните най-вероятно ще имат добре познатият ни LCD екран и ще се продават на цени от 650/769 долара, докато тази на изцяло обновеният iPhone 8 се очаква да премине психологичедската граница от 1000 долара.

Според последните спекулации и трите тазгодишни модела ще бъдат представни през септември и ще илязат на пазара веднага след премиерата си, но iPhone 8 може би ще бъде в много огранчени количество, поне през първите месеци, което ще даде шанс на iPhone 7s, като добра алтернатива за някои потребители.