Изберете Страница

Лоялността към марката при феновете на Apple достигна рекордни нива

Лоялността към марката е всеизвестна черта на феновете на Apple, но сега тя достигна рекордни нива, сочи проучване на SellCell.

Данните показват, че 91.9% от собствениците на iPhone планират да го заменят с друг iPhone, което е с 1.4% повече от 2019 година.

За разлика от това, Samsung отбелязва спад, що се отнася до лоялността на феновете към марката. SellCell посочва, че само 74% от собствениците на Samsung устройства планират отново да си купят мадел на марката, което е спад от 85.7% през 2019 година.

Като причина за лоялността си, феновете на Apple посочват на първо място това, че никота не са имали проблем със своя iPhone (65%), затворената екосистема (21%), трудното преминаване към Android (10%) и желанието си да се придържат към познатото (8%).

Тези, които планират да преминат към Android посочват като причини по-добрите технологии (38%), дизайна (26.4%) и повечето функции (12.9%).

Любопитен факт е, че сред най-предпочитаните модели iPhone, класацията се оглавява от iPhone 12 и iPhone 12 Pro Max.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini, твърди южнокорейското издание The Elec. Според доклада, компанията е започнала да разработва и 20-инчово сгъваемо устройство, което вероятно ще се превърне в MacBook Pro. 20-инчовото сгъваемо...

Apple пусна iOS 16.2 RC

Apple пусна iOS 16.2 RC

Малко повече от седмица след четвъртите бета версии, Apple пусна iOS 16.2 RC и iPadOS 16.2 RC. Те предлагат криптиране от край до край с възможност за избор на допълнителни функции на iCloud, като опцията ще пристигне за всички потребители в САЩ с официалните версии...

Apple Car вероятно ще стартира през 2026 година на цена под 100 000 долара

Apple Car вероятно ще стартира през 2026 година на цена под 100 000 долара

Apple отдавна работи по свой собствен автоомбил, наричан Apple Car. Проектът носи името Titan и последните слухове сочат, че стартът на автомобила е отложен за 2026 година, а цената му ще е под 100 000 долара. Преди това се очакваше Apple Car да излезе на пазара през...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This