Изберете Страница

Лоялността към марката при феновете на Apple достигна рекордни нива

Лоялността към марката е всеизвестна черта на феновете на Apple, но сега тя достигна рекордни нива, сочи проучване на SellCell.

Данните показват, че 91.9% от собствениците на iPhone планират да го заменят с друг iPhone, което е с 1.4% повече от 2019 година.

За разлика от това, Samsung отбелязва спад, що се отнася до лоялността на феновете към марката. SellCell посочва, че само 74% от собствениците на Samsung устройства планират отново да си купят мадел на марката, което е спад от 85.7% през 2019 година.

Като причина за лоялността си, феновете на Apple посочват на първо място това, че никота не са имали проблем със своя iPhone (65%), затворената екосистема (21%), трудното преминаване към Android (10%) и желанието си да се придържат към познатото (8%).

Тези, които планират да преминат към Android посочват като причини по-добрите технологии (38%), дизайна (26.4%) и повечето функции (12.9%).

Любопитен факт е, че сред най-предпочитаните модели iPhone, класацията се оглавява от iPhone 12 и iPhone 12 Pro Max.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Джон Просър сподели нови рендери на iPhone 14 Pro, които ни предоставят най-точния поглед върху бъдещите промени в дизайна му. Във видеото си в каннала Front Page Tech, той разкрива концепцията, създадена от дизайнера Ян Зелбо:...

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Въпреки че у нас вече не се говори за пандемията от COVID-19 и всички мерки останаха в миналото, в други части на света това не е така. За съжаление точно в един от тези региони се произвежда iPhone - Китай. Все още има риск поне един от предстоящите модели iPhone 14...

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

Миналогодишните iPhone 13 Pro и 13 Max бяха първите модели на Apple със 120 Hz ProMotion дисплей. Техните наследници тази година ще продължат да използват технологията, но техните дисплеи ще могат да се похвалят с разширена променливост на честотата на опресняване. За...

0 коментара

Подайте коментар