Изберете страница

Лоялността към марката при феновете на Apple достигна рекордни нива

Лоялността към марката е всеизвестна черта на феновете на Apple, но сега тя достигна рекордни нива, сочи проучване на SellCell.

Данните показват, че 91.9% от собствениците на iPhone планират да го заменят с друг iPhone, което е с 1.4% повече от 2019 година.

За разлика от това, Samsung отбелязва спад, що се отнася до лоялността на феновете към марката. SellCell посочва, че само 74% от собствениците на Samsung устройства планират отново да си купят мадел на марката, което е спад от 85.7% през 2019 година.

Като причина за лоялността си, феновете на Apple посочват на първо място това, че никота не са имали проблем със своя iPhone (65%), затворената екосистема (21%), трудното преминаване към Android (10%) и желанието си да се придържат към познатото (8%).

Тези, които планират да преминат към Android посочват като причини по-добрите технологии (38%), дизайна (26.4%) и повечето функции (12.9%).

Любопитен факт е, че сред най-предпочитаните модели iPhone, класацията се оглавява от iPhone 12 и iPhone 12 Pro Max.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This