Изберете Страница

Лоялността към марката при феновете на Apple достигна рекордни нива

Лоялността към марката е всеизвестна черта на феновете на Apple, но сега тя достигна рекордни нива, сочи проучване на SellCell.

Данните показват, че 91.9% от собствениците на iPhone планират да го заменят с друг iPhone, което е с 1.4% повече от 2019 година.

За разлика от това, Samsung отбелязва спад, що се отнася до лоялността на феновете към марката. SellCell посочва, че само 74% от собствениците на Samsung устройства планират отново да си купят мадел на марката, което е спад от 85.7% през 2019 година.

Като причина за лоялността си, феновете на Apple посочват на първо място това, че никота не са имали проблем със своя iPhone (65%), затворената екосистема (21%), трудното преминаване към Android (10%) и желанието си да се придържат към познатото (8%).

Тези, които планират да преминат към Android посочват като причини по-добрите технологии (38%), дизайна (26.4%) и повечето функции (12.9%).

Любопитен факт е, че сред най-предпочитаните модели iPhone, класацията се оглавява от iPhone 12 и iPhone 12 Pro Max.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

34-тата световна конференция на разработчиците WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни, съобщи Apple. В по-голямата си част тя ще е онлайн и ще е безплатна за всички разработчици, но компанията планира целодневно специално събитие за избрани разработчици и студенти,...

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This