Изберете страница

Куо: Apple ще забави Touch ID под дисплея за iPhone до 2023 година, а сгъваемия iPhone до 2024

Седмица, след като Apple обяви новата линия iPhone 13, известният анализатор Минг-Чи Куо сподели някои подробности за iPhone с Touch ID под дисплея и за сгъваемия смартфон на компанията. Според него не трябва да очакваме следващият iPhone да има Touch ID под дисплея, тъй като тази технология е забавена поне за още една година:

“Ревизирахме прогнозата си за забавяне на пускането на iPhone с Touch ID под дисплея и сгъваемия iPhone съответно до 2Н23 и 2024, поради по-ниския от очакваното напредък в развитието. Вярваме, че това ще навреди на доставките на iPhone през 2022 и 2023 година” пише анализаторът в бележките си към инвеститорите.

Всъщност това не е първият път, когато Куо съобщава, че Apple работи по тази технология, но сега дава ясно да се разбере, че Touch ID под дисплея няма да е готов за линията iPhone през 2022 година.

Наскоро в своя бюлетин Power On Марк Гурман от Bloomberg заяви, че Apple е тествала Touch ID под дисплея за линията iPhone 13, но не е достигнала до пробив. През август той написа: “Въпреки, че Apple е тествала сензорен идентификатор на екрана за следващите водещи iPhone, тази година това няма да бъде добавено. Вярвам, че Apple е изцяло за Face ID за своите телефони от висок клас и дългосрочната й цел е да го внедри в самия дисплей”.

Куо също вярва, че през 2024 година сгъваемият дизайн може да е най-критичната точка за продажба на смартфоните на Apple от висок клас. По-рано тази година анализаторът очакваше компанията да достави 20 милиона бройки от първия си сгъваем модел през 2023 година, въз основа на данни от източниците си. Сега Куо посочва, че пускането на сгъваем iPhone ще се забави до 2024 година.

“В момента позицията на продукта сгъваем смартфон е главно за интегриране на смартфона и таблета, но ние вярваме, че това е само едно от приложенията на този дизайн. Предвиждаме, че сгъваемите устройства ще замъглят сегментирането на продуктите между смартфони, таблети и лаптопи в бъдеще. Със своите крос-продуктови екосистеми и предимства в хардуерния дизайн, Apple ще бъде най-големият победител в новата тенденция за сгъваеми устройства”, пише той.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This