Изберете Страница

Куо: Apple ще забави Touch ID под дисплея за iPhone до 2023 година, а сгъваемия iPhone до 2024

Седмица, след като Apple обяви новата линия iPhone 13, известният анализатор Минг-Чи Куо сподели някои подробности за iPhone с Touch ID под дисплея и за сгъваемия смартфон на компанията. Според него не трябва да очакваме следващият iPhone да има Touch ID под дисплея, тъй като тази технология е забавена поне за още една година:

“Ревизирахме прогнозата си за забавяне на пускането на iPhone с Touch ID под дисплея и сгъваемия iPhone съответно до 2Н23 и 2024, поради по-ниския от очакваното напредък в развитието. Вярваме, че това ще навреди на доставките на iPhone през 2022 и 2023 година” пише анализаторът в бележките си към инвеститорите.

Всъщност това не е първият път, когато Куо съобщава, че Apple работи по тази технология, но сега дава ясно да се разбере, че Touch ID под дисплея няма да е готов за линията iPhone през 2022 година.

Наскоро в своя бюлетин Power On Марк Гурман от Bloomberg заяви, че Apple е тествала Touch ID под дисплея за линията iPhone 13, но не е достигнала до пробив. През август той написа: “Въпреки, че Apple е тествала сензорен идентификатор на екрана за следващите водещи iPhone, тази година това няма да бъде добавено. Вярвам, че Apple е изцяло за Face ID за своите телефони от висок клас и дългосрочната й цел е да го внедри в самия дисплей”.

Куо също вярва, че през 2024 година сгъваемият дизайн може да е най-критичната точка за продажба на смартфоните на Apple от висок клас. По-рано тази година анализаторът очакваше компанията да достави 20 милиона бройки от първия си сгъваем модел през 2023 година, въз основа на данни от източниците си. Сега Куо посочва, че пускането на сгъваем iPhone ще се забави до 2024 година.

“В момента позицията на продукта сгъваем смартфон е главно за интегриране на смартфона и таблета, но ние вярваме, че това е само едно от приложенията на този дизайн. Предвиждаме, че сгъваемите устройства ще замъглят сегментирането на продуктите между смартфони, таблети и лаптопи в бъдеще. Със своите крос-продуктови екосистеми и предимства в хардуерния дизайн, Apple ще бъде най-големият победител в новата тенденция за сгъваеми устройства”, пише той.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This