Изберете Страница

Куо: Apple ще забави Touch ID под дисплея за iPhone до 2023 година, а сгъваемия iPhone до 2024

Седмица, след като Apple обяви новата линия iPhone 13, известният анализатор Минг-Чи Куо сподели някои подробности за iPhone с Touch ID под дисплея и за сгъваемия смартфон на компанията. Според него не трябва да очакваме следващият iPhone да има Touch ID под дисплея, тъй като тази технология е забавена поне за още една година:

“Ревизирахме прогнозата си за забавяне на пускането на iPhone с Touch ID под дисплея и сгъваемия iPhone съответно до 2Н23 и 2024, поради по-ниския от очакваното напредък в развитието. Вярваме, че това ще навреди на доставките на iPhone през 2022 и 2023 година” пише анализаторът в бележките си към инвеститорите.

Всъщност това не е първият път, когато Куо съобщава, че Apple работи по тази технология, но сега дава ясно да се разбере, че Touch ID под дисплея няма да е готов за линията iPhone през 2022 година.

Наскоро в своя бюлетин Power On Марк Гурман от Bloomberg заяви, че Apple е тествала Touch ID под дисплея за линията iPhone 13, но не е достигнала до пробив. През август той написа: “Въпреки, че Apple е тествала сензорен идентификатор на екрана за следващите водещи iPhone, тази година това няма да бъде добавено. Вярвам, че Apple е изцяло за Face ID за своите телефони от висок клас и дългосрочната й цел е да го внедри в самия дисплей”.

Куо също вярва, че през 2024 година сгъваемият дизайн може да е най-критичната точка за продажба на смартфоните на Apple от висок клас. По-рано тази година анализаторът очакваше компанията да достави 20 милиона бройки от първия си сгъваем модел през 2023 година, въз основа на данни от източниците си. Сега Куо посочва, че пускането на сгъваем iPhone ще се забави до 2024 година.

“В момента позицията на продукта сгъваем смартфон е главно за интегриране на смартфона и таблета, но ние вярваме, че това е само едно от приложенията на този дизайн. Предвиждаме, че сгъваемите устройства ще замъглят сегментирането на продуктите между смартфони, таблети и лаптопи в бъдеще. Със своите крос-продуктови екосистеми и предимства в хардуерния дизайн, Apple ще бъде най-големият победител в новата тенденция за сгъваеми устройства”, пише той.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем, гласят последните слухове. Компанията имаше нестабилни отношения с Qualcomm, която беше единственият доставчик на 5G чипове, след като Intel се оттегли. Всъщност Apple закупи модемното...

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

На 29 юни 2007 година дълги опашки нетърпеливи потребители се наредиха пред магазините на Apple, нетърпеливи да се докоснат до първия iPhone. Оттогава светът не е същият! Всъщност устройството беше представено на 9 януари 2007 година, но на доставчиците бяха нужни...

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Съдия на Международната търговска комисия издаде първоначална констатация, според която Apple е нарушила патентована ЕКГ технология на AliveCor и това може да доведе до забраната на Apple Watch в САЩ. След като заведе дело за нарушаване на патенти срещу Apple през...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This