Седмица, след като Apple обяви новата линия iPhone 13, известният анализатор Минг-Чи Куо сподели някои подробности за iPhone с Touch ID под дисплея и за сгъваемия смартфон на компанията. Според него не трябва да очакваме следващият iPhone да има Touch ID под дисплея, тъй като тази технология е забавена поне за още една година:

“Ревизирахме прогнозата си за забавяне на пускането на iPhone с Touch ID под дисплея и сгъваемия iPhone съответно до 2Н23 и 2024, поради по-ниския от очакваното напредък в развитието. Вярваме, че това ще навреди на доставките на iPhone през 2022 и 2023 година” пише анализаторът в бележките си към инвеститорите.

Всъщност това не е първият път, когато Куо съобщава, че Apple работи по тази технология, но сега дава ясно да се разбере, че Touch ID под дисплея няма да е готов за линията iPhone през 2022 година.

Наскоро в своя бюлетин Power On Марк Гурман от Bloomberg заяви, че Apple е тествала Touch ID под дисплея за линията iPhone 13, но не е достигнала до пробив. През август той написа: “Въпреки, че Apple е тествала сензорен идентификатор на екрана за следващите водещи iPhone, тази година това няма да бъде добавено. Вярвам, че Apple е изцяло за Face ID за своите телефони от висок клас и дългосрочната й цел е да го внедри в самия дисплей”.

Куо също вярва, че през 2024 година сгъваемият дизайн може да е най-критичната точка за продажба на смартфоните на Apple от висок клас. По-рано тази година анализаторът очакваше компанията да достави 20 милиона бройки от първия си сгъваем модел през 2023 година, въз основа на данни от източниците си. Сега Куо посочва, че пускането на сгъваем iPhone ще се забави до 2024 година.

“В момента позицията на продукта сгъваем смартфон е главно за интегриране на смартфона и таблета, но ние вярваме, че това е само едно от приложенията на този дизайн. Предвиждаме, че сгъваемите устройства ще замъглят сегментирането на продуктите между смартфони, таблети и лаптопи в бъдеще. Със своите крос-продуктови екосистеми и предимства в хардуерния дизайн, Apple ще бъде най-големият победител в новата тенденция за сгъваеми устройства”, пише той.