Изберете страница

Коя е следващата функция, която Samsung ще открадне от iPhone?

Често обвиняваната в копиране на iPhone в своите телефони от висок клас Samsung е в уникална позиция, когато става въпрос за прогнозиране на следващите ходове на най-големия си съперник на пазара. Тя е и доставчик на някои от главните компоненти на iPhone, което означава, че предварително научава по какво работи Apple.

Нов доклад от далечна Корея сочи, че именно Samsung ще произвежда основен дентайл за iPhone и точно той ще се появи и в бъдещите Galaxy S8 и Note 8. South Korea Investor твърди, че компанията разработва чувствителен на натиск OLED дисплей за iPhone 8, или с други думи Samsung Display прави нов вид 3D Touch екрани за следващото поколение iPhone, базирани на OLED технологията, които ще включват 3D Touch функционалността, която Apple въведе по-рано в своите течнокристални дисплеи.

Компанията е демонстрирала точно този модел екрани при затворени врати на Световния мобилен конгрес, който се проведе наскоро в Барселона и е обявила, че се готви да ги приложи в своите собствени модели.

„Най-новата технология може да се похвали с по-висока чувствителност и по-широка гама от нива за натиск, в сравнение с предишната, която се използва в Huawei P9 през 2015 година“ посочва източник на сайта.

Въпреки това не е ясно дали новият компонент е готов за масово производство, а в доклада се отбелязва, че Galaxy S8 ще включва 3D Touch функционалности само за виртуалните бутони, тъй като и при него, както и при iPhone 8 се очаква да липсва хоум бутонът.

Apple представи 3D Touch в своя iPhone 6s и със сигурност ще продължи да развива тази технология и в тазгодишния си модел. Тя осигурява чувствителност на натиск и тактилна обратна връзка, наподобяваща тази при натискането на физически бутон и може да се използва като заместител при по-голямата част от функциите, които традиционно свързваме с емблематичния хоум бутон на iPhone. Така компанията може да си позволи да премахне физическия бутон, без да губи функционалността му, която е решаваща за някои операции, а началото на този процес беше поставено миналата година с iPhone 7.

Ако 3D Touch присъства навсякъде по екрана на iPhone 8, както е при предшествениците му, а Samsung реши да използва тази технология в своя Note 8, който се очаква да бъде обявен това лято, то корейският гигант ще трябва да излезе и със софтуерни идеи, свързани с открадната функионалност. Остава само да видим какви ще са те и дали могат да се конкурират с удобството на 3D Touch в iOS. Все пак и двата флагмана на компанията ще изпреварят iPhone 8, който ще бъде представен едва през септември и целта им е да се конкурират именно с него и да възвърнат изгубеното доверие на потребителите, след огромния гаф с миналогодишния Note 7.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This