Изберете страница

Кога ще бъде представен iPhone 8?

Всяка година, месеци преди премиерата на новия модел iPhone, интернет пространството буквално кипи от слухове за него, които се базират на разнообразни източници. Сега, когато на път е десетия юбилеен модел на емблематичния смартфон на Apple, тези слухове са особено упорити и разнообразни, кото често дори си противоречат. Едно нещо обаче вълнува повечето фенове на марката, след като анализатори прогнозираха забавяне на iPhone 8, и това съвсем логично е датата, на която той ще бъде представен.

Бенджамин Гескин е графичен дизайнер, който започна кариерата си като правеше концепции, възоснова на слуховете за бъдещи устройства на Apple, някои от които бяха наистина добри попадения. Сега обаче, самият той започна да разпространява подобни слухове в Twitter и нещата малко се размиха. След като отрече достоверността на последните появили се в интернет снимки на iPhone 8 със сензор за пръстови отпечатъци на гърба, Гескин отиде още по-далеч, съобщавайки датата на премиерата на най-очаквания смартфон тази година, като сподели в социалната мрежа, че това ще стане на 17 септември, а продажбите ще започнат на 25 септември.

Ако погледнем календара обаче, 17 септември е неделя, а 25 – понеделник, което просто не се връзва с досегашната политика на компанията.

Освен това Гескин не посочва каквито и да е източници, на които базира твърденията си, което потвърждава съмненията, че те са просто рекламен трик.

Разбира се не трябва да забравяме и предишните спекулации, според които предварителните поръчки за следващото поколение iPhone ще започнат на 15 саптември, а продажбите им – на 22 септември, но въпреки това все още не се знае дори дали iPhone 7s/7s Plus и iPhone 8 ще излязат на пазара едновременно, след като повечето слухове твърдят, че десетия юбилеен модел ще се забави с 1-2 месеца. Всичко това означава, че трябва да приемем твърденията на Гескин с известно недоверие, колкото и да ни се иска те да са истина и iPhone 8 да е в ръцете ни възможно най-скоро.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This