Видеоклип на привидно функционален прототип на AirPower беше споделен в Twitter от колекционерът на устройства на Apple Джулио Зомпети. Това е първия по рода си поглед към неиздаденото зарядно устройство в действие.


Видеото показва уникална екранна анимация за iOS, когато iPhone е поставен върху подложката за зареждане AirPower, която преди това сме виждали само в ранните маркетингови материали на Apple. iPhone на AirPower би показвал заряда на всички устройства, поставени върху подложката.

AirPower беше подложка за зареждане, проектирана от Apple, предназначена за зареждане на базирани на Qi iPhone, Apple Watch и AirPods, която компанията обяви през септември 2017 година, заедно с iPhone X. Тя беше проектирана така, че потребителите да могат да поставят едновременно трите устройства на различна част от подложката, което означава, че трябваше да се включат множество припокриващи се зареждащи бобини.

AirPower пропусна датата си за стартиране през 2018 година и след голям брой проблеми с развитието си, беше отменена от компанията през март 2019 година. Снимки, за които се твърди, че изобразяват AirPower, се появиха в социалните мрежи през август 2020 година, показвайки дизайн с множество намотки и вътрешната схема на устройството, но това е първият видеозапис на рядък и привидно функциониращ негов прототип, който вероятно е изтекъл по веригата за доставки.

Според надеждният журналист на Bloomberg Марк Гурман, Apple все още търси решения за зареждане, подобни на AirPower, които да реализира в бъдеще. Зомпети е запален колекционер на прототипни устройства на Apple и преди е споделял изображения на прототипа на Apple Watch Series 3 с допълнителни конектори, оригинален iPad с два 30-пинови порта, прототип на iPhone 12 Pro, трето поколение iPod touch със задна камера и редки оригинални прототипи на Apple Watch.