Изберете Страница

Клип показва работещ прототип на AirPower

Видеоклип на привидно функционален прототип на AirPower беше споделен в Twitter от колекционерът на устройства на Apple Джулио Зомпети. Това е първия по рода си поглед към неиздаденото зарядно устройство в действие.


Видеото показва уникална екранна анимация за iOS, когато iPhone е поставен върху подложката за зареждане AirPower, която преди това сме виждали само в ранните маркетингови материали на Apple. iPhone на AirPower би показвал заряда на всички устройства, поставени върху подложката.

AirPower беше подложка за зареждане, проектирана от Apple, предназначена за зареждане на базирани на Qi iPhone, Apple Watch и AirPods, която компанията обяви през септември 2017 година, заедно с iPhone X. Тя беше проектирана така, че потребителите да могат да поставят едновременно трите устройства на различна част от подложката, което означава, че трябваше да се включат множество припокриващи се зареждащи бобини.

AirPower пропусна датата си за стартиране през 2018 година и след голям брой проблеми с развитието си, беше отменена от компанията през март 2019 година. Снимки, за които се твърди, че изобразяват AirPower, се появиха в социалните мрежи през август 2020 година, показвайки дизайн с множество намотки и вътрешната схема на устройството, но това е първият видеозапис на рядък и привидно функциониращ негов прототип, който вероятно е изтекъл по веригата за доставки.

Според надеждният журналист на Bloomberg Марк Гурман, Apple все още търси решения за зареждане, подобни на AirPower, които да реализира в бъдеще. Зомпети е запален колекционер на прототипни устройства на Apple и преди е споделял изображения на прототипа на Apple Watch Series 3 с допълнителни конектори, оригинален iPad с два 30-пинови порта, прототип на iPhone 12 Pro, трето поколение iPod touch със задна камера и редки оригинални прототипи на Apple Watch.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

34-тата световна конференция на разработчиците WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни, съобщи Apple. В по-голямата си част тя ще е онлайн и ще е безплатна за всички разработчици, но компанията планира целодневно специално събитие за избрани разработчици и студенти,...

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This