Изберете страница

Клип показва работещ прототип на AirPower

Видеоклип на привидно функционален прототип на AirPower беше споделен в Twitter от колекционерът на устройства на Apple Джулио Зомпети. Това е първия по рода си поглед към неиздаденото зарядно устройство в действие.


Видеото показва уникална екранна анимация за iOS, когато iPhone е поставен върху подложката за зареждане AirPower, която преди това сме виждали само в ранните маркетингови материали на Apple. iPhone на AirPower би показвал заряда на всички устройства, поставени върху подложката.

AirPower беше подложка за зареждане, проектирана от Apple, предназначена за зареждане на базирани на Qi iPhone, Apple Watch и AirPods, която компанията обяви през септември 2017 година, заедно с iPhone X. Тя беше проектирана така, че потребителите да могат да поставят едновременно трите устройства на различна част от подложката, което означава, че трябваше да се включат множество припокриващи се зареждащи бобини.

AirPower пропусна датата си за стартиране през 2018 година и след голям брой проблеми с развитието си, беше отменена от компанията през март 2019 година. Снимки, за които се твърди, че изобразяват AirPower, се появиха в социалните мрежи през август 2020 година, показвайки дизайн с множество намотки и вътрешната схема на устройството, но това е първият видеозапис на рядък и привидно функциониращ негов прототип, който вероятно е изтекъл по веригата за доставки.

Според надеждният журналист на Bloomberg Марк Гурман, Apple все още търси решения за зареждане, подобни на AirPower, които да реализира в бъдеще. Зомпети е запален колекционер на прототипни устройства на Apple и преди е споделял изображения на прототипа на Apple Watch Series 3 с допълнителни конектори, оригинален iPad с два 30-пинови порта, прототип на iPhone 12 Pro, трето поколение iPod touch със задна камера и редки оригинални прототипи на Apple Watch.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This