Изберете Страница

Как да реагирате, ако получавате нежелани спам съобщения в календара си?

Много iCloud потребители се оплакват, че получават спам под формата на покани и споделяне на снимки в календара си. Голяма част от съобщенията са съмнителни покани за продажби и събития.

Ако и вие сте сред тях, в никакъв случай не натискайте „decline”!

Все още не се знае много за източника на тези спам покани, много от които водят до китайски сайтове, които предлагат очила Ray-Ban или ботуши Ugg, но говорител на компанията Ugg заяви пред CNBC, че тя не прави промоции по този начин. Ray-Ban все още не е коментирала, но можем да предположим, че отговорът ще е същия.

Всички тези спам съобщения са много досадни. Ако това се случи и с вас, ето какво да направите:

  • Не се притеснявайте, че вашата сигурност е била компрометирана.

Софтуерът на календара е настроен така, че поканите автоматично се появяват като събития, които могат да бъдат приети или отказани и тази настройка може да бъде порменена, но всичко това не означава, че сигурността на данните ви, защитени с парола, е нарушена по някакъв начин.

  • Не натискайте „decline”!

Ако го направите, спамърите ще знаят, че вашият акаунт е активен и най-вероятно ще продължат да ви заливат със съобщения и оферти.

  • Преместете поканите в нов календар.

Ако не отклоните предложението, съвсеч логично е то да продължи да стои като събитие в календара ви за винаги, но има едно хитро решение на този проблем и то е създаването на втори календар за нежелани спам покани. Ето как става това:

Отворете приложението Calendar, в долната част на екрана ще видите таб Calendars, кликнете на него и натиснете „Edit” в горния ляв ъгъл. Ще видите списък с наличните вече календари и опцията „Add Calendar” най-отдолу, използвайте я, за да създадете нов календар и потвърдете, чрез „Done” в горния десен ъгъл. След това отворете спам поканата и в дъното й ще видите „above invitation”, изберете новосъздадения календар и повторете това за всички досадни съобщения, кото сте получили. След това се върнете в първоначалния списък, изберете същия календар, който току що създадохте и го изтрийте с бутона „Delete calendar”. Ако ви е неудобно да направите всичко това на телефона или таблета си, можете да използвате компютър, като се впишете с акаунта си в iCloud.

Тук трябва да споменем, че що се отнася до iCloud Photо Sharing спама, единственото решение за момента е да изключите функцията от настройките на телефона си. Това може да стане като посетите Settings – Photos & Camera и кликнете върху „ Disable iCloud Photo Sharing”.

  • Променете настройките си!

Можете да зададете предпочитанията си като се впишете с акаунта си в iCloud.com и изберете настройки от иконката със забно колелце долу в ляво, след това Preferences – Advanced и от там променете настройката от „in-app notifications“ на „email“.

Това ще ви лиши от опцията да получавате покани за събития от календара си, но ако сте затрупани със спам, решението е добро, поне докато Apple намери начин да оправи проблема в някой от следващите ъпдейти.

Ако сте намерили друг начин да се спасите от досадния спам, можете да споделите с нас в коментарите си!

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iPhone 15 ще поддържа WiFi 6E като новите Mac и iPad Pro

iPhone 15 ще поддържа WiFi 6E като новите Mac и iPad Pro

iPhone 15 ще поддържа WiFi 6E като новите Mac и iPad Pro, твърдят анализаторите Блейн Къртис и Том O'Мали. Те не уточняват дали функцията ще е достъпна за всички модели в серията или ще остане ексклузивна за Pro. Apple вече добави поддръжка на WiFi 6E в най-новите 11”...

Apple може би се кани да пусне нови цветови опции за AirPods Max

Apple може би се кани да пусне нови цветови опции за AirPods Max

Популярните слушалки AirPods Max на Apple са изправени пред редица ограничения на доставките. Според прогнозите на сайта на компанията, недостигът изглежда засяга всичките пет цветови варианта, а направените към момента поръчки може да пристигнат някъде между 7 и 14...

Очилата за смесена реалност на Apple ще предложат интерфейс, подобен на iOS, усъвършенствано проследяване на ръцете и ще работят като втори дисплей за Mac

Очилата за смесена реалност на Apple ще предложат интерфейс, подобен на iOS, усъвършенствано проследяване на ръцете и ще работят като втори дисплей за Mac

Слуховете, че AR/VR очилата, върху които Apple работи, ще бъдат пуснати тази година, стават все по-настойчиви. Сега Bloomberg сподели малко информация за техния интерфейс, приложения и начин на работа. Очаква се очилата да имат интерфейс, подобен на iOS, който ще...

0 коментара

Trackbacks/Pingbacks

  1. Apple въведе функцията „report junk“ за спам съобщенията в iCloud календара | Apple Fans Bulgaria - […] спам покани и реклами в своя календар и търсеха начин да се отърват от тях, Apple най-сетне предостави своето…

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This