Изберете Страница

Как да реагирате, ако получавате нежелани спам съобщения в календара си?

Много iCloud потребители се оплакват, че получават спам под формата на покани и споделяне на снимки в календара си. Голяма част от съобщенията са съмнителни покани за продажби и събития.

Ако и вие сте сред тях, в никакъв случай не натискайте „decline”!

Все още не се знае много за източника на тези спам покани, много от които водят до китайски сайтове, които предлагат очила Ray-Ban или ботуши Ugg, но говорител на компанията Ugg заяви пред CNBC, че тя не прави промоции по този начин. Ray-Ban все още не е коментирала, но можем да предположим, че отговорът ще е същия.

Всички тези спам съобщения са много досадни. Ако това се случи и с вас, ето какво да направите:

  • Не се притеснявайте, че вашата сигурност е била компрометирана.

Софтуерът на календара е настроен така, че поканите автоматично се появяват като събития, които могат да бъдат приети или отказани и тази настройка може да бъде порменена, но всичко това не означава, че сигурността на данните ви, защитени с парола, е нарушена по някакъв начин.

  • Не натискайте „decline”!

Ако го направите, спамърите ще знаят, че вашият акаунт е активен и най-вероятно ще продължат да ви заливат със съобщения и оферти.

  • Преместете поканите в нов календар.

Ако не отклоните предложението, съвсеч логично е то да продължи да стои като събитие в календара ви за винаги, но има едно хитро решение на този проблем и то е създаването на втори календар за нежелани спам покани. Ето как става това:

Отворете приложението Calendar, в долната част на екрана ще видите таб Calendars, кликнете на него и натиснете „Edit” в горния ляв ъгъл. Ще видите списък с наличните вече календари и опцията „Add Calendar” най-отдолу, използвайте я, за да създадете нов календар и потвърдете, чрез „Done” в горния десен ъгъл. След това отворете спам поканата и в дъното й ще видите „above invitation”, изберете новосъздадения календар и повторете това за всички досадни съобщения, кото сте получили. След това се върнете в първоначалния списък, изберете същия календар, който току що създадохте и го изтрийте с бутона „Delete calendar”. Ако ви е неудобно да направите всичко това на телефона или таблета си, можете да използвате компютър, като се впишете с акаунта си в iCloud.

Тук трябва да споменем, че що се отнася до iCloud Photо Sharing спама, единственото решение за момента е да изключите функцията от настройките на телефона си. Това може да стане като посетите Settings – Photos & Camera и кликнете върху „ Disable iCloud Photo Sharing”.

  • Променете настройките си!

Можете да зададете предпочитанията си като се впишете с акаунта си в iCloud.com и изберете настройки от иконката със забно колелце долу в ляво, след това Preferences – Advanced и от там променете настройката от „in-app notifications“ на „email“.

Това ще ви лиши от опцията да получавате покани за събития от календара си, но ако сте затрупани със спам, решението е добро, поне докато Apple намери начин да оправи проблема в някой от следващите ъпдейти.

Ако сте намерили друг начин да се спасите от досадния спам, можете да споделите с нас в коментарите си!

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип, коментира известният анализатор Минг-Чи Куо, след като през последните дни в интернет пространството се появиха редица оплаквания от страна на потребители на устройствата. Първоначално се...

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

След старта на iPhone 15 идват и първите резултати от тестове на батерията, които обикновено са сред параметрите, вълнуващи най-много потребителите. Apple изтъкна ефективността на 3 nm A17 Pro, така че очакванията бяха iPhone 15 Pro и 15 Pro Max да заемат първото...

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес. След повече от три месеца бета тестове, актуализацията ще е достъпна за iPhone Xr и по-нови модели и ще донесе множество нови функции и подобрения. StandBy StandBy е нов режим на екрана, който ви предоставя полезна информация,...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This