Изберете Страница

Как да използваме новите функции на съобщенията в iOS 10?

Може би най-голяма промяна в iOS 10 претърпяха именно съобщенията, към които вече можем да добавим анимации, стикери и др. Ето как да се възползвате от новите функции:

  • Добавяне на ефекти Bubbles и Screens

1

Вече можете да добавите към своите съобщения анимирани мехурчета и екрани. За да използвате тези ефекти, първо напишете съобщението, а след това натиснете продължително (или силно при iPhone 6s и 7) на стрелката до самото съобщение. Ще видите списък с анимации, които можете да използвате. Тук ще намерите забавната възможност за изпращане на съобщения, написани с „невидимо мастило“, които се появяват при докосване, както и такива за увеличаване или намаляване на текста. Можете да докоснете таба Screen в горната част на дисплея, за да видите анимацията на цял екран. С прекарване на пръста на ляво, преминавате между ефектите, но не можете да изпращате ефекти Bubble и такива на цял екран едновременно, така че изберете добре, това, което е подходящо за случая.

Ако получателят не е с iOS10 независимо дали е друг потребител на iOS или използва Android, съобщението ще е просто описание на ефекта.

  • Handwrite Messages

2iOS 10 ви позволява да изпращате собствени, написани ръчно съобщения, но тази опция е скрита, ето пътят до нея:

Отворете съобщенията, завъртете телефона в пейзажен режим, докоснете бутона със странен завъртян знак в долния десен ъгъл на клавиатурата и вече можете да напишете своето съобщение с пръст. Тук можете да намерите и няколко предварително заредени шаблона, полезни в някои ситуации. Когато получателят отвори такова съобщение, той ще види анимация как е написано, точно както това би станало, ако ви гледа докато го пишете. Ако той не е с iOS 10, просто ще получи изображение.

  • Digital Touch Message, Sketch и Drow on Top of Photos

3Заедно с ръкописните съобщения, iOS 10 добавя нов раздел, наречен Digital Touch. До него можете да достигнете като натиснете бутона със стрелка от лявата страна на полето за писане и докоснете иконката със сърце. Ако искате малко повече място за писане, можете да натиснете стрелката в долния десен ъгъл, за да изведете съобщението си на цял екран. След като вече сте в тази опция, можете да скицирате директно на черния екран, а съобщението ще се появи анимирано, когато бъде получено. Тези съобщения могат да се изпращат и с жестове, като тогава не е нужно да се натиска бутона за изпращане, а те заминават директно след направения жест, така че бъдете внимателни с тази опция. Използва се комбинация от пръсти, описана под всеки ефект, а самите ефекти се намират в колонката в дясно от черния екран. В тази опция можете също и да скицирате или рисувате върху видео и снимки, като просто кликнете върху иконата видео и рисувате върху екрана по време на записа или изберете бутона снимка в ляво и отново добавите нещо от себе си върху кадъра.

Всички тези съобщения, ако бъдат изпратени към потребител, който не използва iOS 10, ще бъдат получени като клипове и снимки.

  • Quick Responses

4Ако не сте в настроени да пишете, iOS 10 добавя готови бързи отговори, просто задръжте върху съобщението, което сте получили и ще видите опциите, които са налични.

Тук, ако получателят е с друга версия на операционната система, просто ще види описание на това, което сте му изпратили като отговор.

  • Tap to Replace Words with Emoji

5След като вече сте написали своето съобщение, лесно можете да проверите кои думи могат да бъдат заменени с емотикони. Просто докоснете бутона и приложението само ще подчертае думите, които подлежат на замяна.

  • Свалете допълнителни приложения за да добавите собствени стикери, да извършвате плащания и др.

6

iOS 10 добави App Store в iMessages. Той работи точно като добре познатият ви магазин за приложения на Apple, но е достъпен от самото приложение и предлага различни добавки, които работят с него. Можете да го отворите от иконката Store в ляво от полето за писане и да изберете това, което искате да свалите. Приложенията са разнообразни и включват функции, пакети със стикери, игри и дори приложение за изпращане на пари. Свалянето или покупката им става точно както и в App Store с бутона Get. След като ги свалите, те са достъпни чрез приплъзване в долната част на екрана на съобщението или с докосване на четирите кръга в долния ляв ъгъл.

  • Изпратете Read Receipts за разговора

7Искате ли вашият приятел да разбере кога сте прочели съобщението му? Просто кликнете върху иконата „ i “ в горния десен ъгъл на разговора, превъртете на долу и натиснете „Send Read Receipts”

  • Quick Type вече е по-интелигентно

8Подсказките в текста в Quick Type вече са малко по-интелигентни. Сега те се опитват да ви предоставят полезни отговори на въпроси, получени в съобщенията. Напирмер, ако попитате някой за телефонен номер на контакт, информацията ще се съдържа в Quick Type. Ако той ви попита къде живеете, получавате покана да изпратите карта. В момента информацията е ограничена и включва календар, местоположение, информация за контакти и последни адреси и многоезично писане, но тя ще се допълва с времето.

С новата iOS 10 съобщенията са много по-забавни и атрактивни. Открийти всички полезни за вас функции и ги използвайте на воля, когато искате да изненадате своите приятели!

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата, произведен от Sony, който все още не е пуснат на пазара, твърдят последните слухове. Според доклад на Nikkei, Apple ще използва най-новия и съвременен сензор на Sony за предстоящата си серия iPhone 15. Той ще удвои сигнала...

Инженер на Apple разкри подробности за разработката на AirPods Pro 2

Инженер на Apple разкри подробности за разработката на AirPods Pro 2

Инженерът на Apple Есге Андерсен, който работи в акустичния екип на компанията, не вярва, че настоящата Bluetooth технология е ограничаващ фактор за качеството на звука за AirPods. Той разкри някои подробности за разработката на AirPods Pro 2 в интервю за списание...

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple е имала планове да представи тази година Apple Pencil с цена от 49 долара, който поддържа iPhone, но се е отказала от устройството в последния момент, твърди нов слух. At the Apple Event in September, Apple was originally going to release a new Apple Pencil...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This