Изберете Страница

Какъв модел и цвят iPhone 7 избрахте?

Интересно проучване на аналитичната компания Slince Intelligence ме провокира да задам този въпрос. Според данните от него, за пръв път моделът Plus, който е с 5.5 инчов дисплей е по-популярен от 4.7 инчовият iPhone 7. Досега винаги предпочитанията на феновете бяха насочени към по-компактните версии, но може би с появата на двойната камера и по-голямото автономно време на работа, именно фаблетът на Apple зае лидерското място в класацията на желанията.

В анкетата са участвали 32 000 души, от който 55% са поръчали iPhone 7 Plus. Това показа един наистина стабилен ръст спрямо миналата година, когато iPhone 6s Plus беше с дял 41%, спрямо 35 % за по-малкия модел.

1

Новите разцветки в гамата на компанията със сигурност дават отражение в предпочитанията , тъй като се оказва, че матово черният цвят, който тази година замени Space Black е най-популярен сред потребителите – цели 46%. Най-малък дял остава за Silver – едва 8% от поръчките. Лъскаво черният Jet Black е желан от 23% от купувачите.

2

Ако говорим за вградена памет, iPhone 7 със 128 GB води с цели 67%, а най-малък е делът на потребителите избрали 32 GB, което всъщност е базовия модел тази година, заменил 16 GB  вариант и те са едва 14%, а за 256 GB вариант остават 19%.

3

Последният фактор, разгледан в анкетата касае периодът, през който купувачите сменят своите устройства. Оказва се, че въпреки удобната програма за замяна, която позволява срещу минимална месечна вноска, всяка година потребителите от няколко държави да притежават новия модел iPhone, все още повечето от тях следват двугодишен цикъл на обновяване на смартфона – 55.9%.

След като вчера и у нас станаха ясни цените на новия iPhone 7 и започнаха предварителните записвания за него при операторите, би било интересно да разберем, кой модел избрахте вие? Може да отговорите в коментарите под статията 🙂

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

До премиерата на новата серия iPhone 14 остава по-малко от месец и слуховете за нея се увеличават с всеки изминал ден. Сега нов клип, публикуван в Twitter сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max с този на неговия предшественик 13 Pro Max. iPhone 14 Pro Max on hands good...

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече е започнала да зиписва виртуалното си есенно събитие, по време на което ще представи новата серия iPhone 14 и Apple Watch Series 8, твърди журналистът Марк Гърман. Въпреки очакванията компанията да възстанови присъствените евенти, журналистът посочва, че...

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This