Изберете Страница

Какъв модел и цвят iPhone 7 избрахте?

Интересно проучване на аналитичната компания Slince Intelligence ме провокира да задам този въпрос. Според данните от него, за пръв път моделът Plus, който е с 5.5 инчов дисплей е по-популярен от 4.7 инчовият iPhone 7. Досега винаги предпочитанията на феновете бяха насочени към по-компактните версии, но може би с появата на двойната камера и по-голямото автономно време на работа, именно фаблетът на Apple зае лидерското място в класацията на желанията.

В анкетата са участвали 32 000 души, от който 55% са поръчали iPhone 7 Plus. Това показа един наистина стабилен ръст спрямо миналата година, когато iPhone 6s Plus беше с дял 41%, спрямо 35 % за по-малкия модел.

1

Новите разцветки в гамата на компанията със сигурност дават отражение в предпочитанията , тъй като се оказва, че матово черният цвят, който тази година замени Space Black е най-популярен сред потребителите – цели 46%. Най-малък дял остава за Silver – едва 8% от поръчките. Лъскаво черният Jet Black е желан от 23% от купувачите.

2

Ако говорим за вградена памет, iPhone 7 със 128 GB води с цели 67%, а най-малък е делът на потребителите избрали 32 GB, което всъщност е базовия модел тази година, заменил 16 GB  вариант и те са едва 14%, а за 256 GB вариант остават 19%.

3

Последният фактор, разгледан в анкетата касае периодът, през който купувачите сменят своите устройства. Оказва се, че въпреки удобната програма за замяна, която позволява срещу минимална месечна вноска, всяка година потребителите от няколко държави да притежават новия модел iPhone, все още повечето от тях следват двугодишен цикъл на обновяване на смартфона – 55.9%.

След като вчера и у нас станаха ясни цените на новия iPhone 7 и започнаха предварителните записвания за него при операторите, би било интересно да разберем, кой модел избрахте вие? Може да отговорите в коментарите под статията 🙂

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

iOS 16.4  ще добави някои нови функции

iOS 16.4 ще добави някои нови функции

След почти 6 седмици бета тестове, се очаква iOS 16.4 да бъде пусната официално тази седмица, за да добави някои нови функции за iPhone 8 и по-новите модели. С актуализацията ще пристигнат нови емотикони, въведени с Unicode 15.0, сред които треперещо лице, сърце в три...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This