Изберете Страница

Какъв модел и цвят iPhone 7 избрахте?

Интересно проучване на аналитичната компания Slince Intelligence ме провокира да задам този въпрос. Според данните от него, за пръв път моделът Plus, който е с 5.5 инчов дисплей е по-популярен от 4.7 инчовият iPhone 7. Досега винаги предпочитанията на феновете бяха насочени към по-компактните версии, но може би с появата на двойната камера и по-голямото автономно време на работа, именно фаблетът на Apple зае лидерското място в класацията на желанията.

В анкетата са участвали 32 000 души, от който 55% са поръчали iPhone 7 Plus. Това показа един наистина стабилен ръст спрямо миналата година, когато iPhone 6s Plus беше с дял 41%, спрямо 35 % за по-малкия модел.

1

Новите разцветки в гамата на компанията със сигурност дават отражение в предпочитанията , тъй като се оказва, че матово черният цвят, който тази година замени Space Black е най-популярен сред потребителите – цели 46%. Най-малък дял остава за Silver – едва 8% от поръчките. Лъскаво черният Jet Black е желан от 23% от купувачите.

2

Ако говорим за вградена памет, iPhone 7 със 128 GB води с цели 67%, а най-малък е делът на потребителите избрали 32 GB, което всъщност е базовия модел тази година, заменил 16 GB  вариант и те са едва 14%, а за 256 GB вариант остават 19%.

3

Последният фактор, разгледан в анкетата касае периодът, през който купувачите сменят своите устройства. Оказва се, че въпреки удобната програма за замяна, която позволява срещу минимална месечна вноска, всяка година потребителите от няколко държави да притежават новия модел iPhone, все още повечето от тях следват двугодишен цикъл на обновяване на смартфона – 55.9%.

След като вчера и у нас станаха ясни цените на новия iPhone 7 и започнаха предварителните записвания за него при операторите, би било интересно да разберем, кой модел избрахте вие? Може да отговорите в коментарите под статията 🙂

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата, произведен от Sony, който все още не е пуснат на пазара, твърдят последните слухове. Според доклад на Nikkei, Apple ще използва най-новия и съвременен сензор на Sony за предстоящата си серия iPhone 15. Той ще удвои сигнала...

Инженер на Apple разкри подробности за разработката на AirPods Pro 2

Инженер на Apple разкри подробности за разработката на AirPods Pro 2

Инженерът на Apple Есге Андерсен, който работи в акустичния екип на компанията, не вярва, че настоящата Bluetooth технология е ограничаващ фактор за качеството на звука за AirPods. Той разкри някои подробности за разработката на AirPods Pro 2 в интервю за списание...

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple е имала планове да представи тази година Apple Pencil с цена от 49 долара, който поддържа iPhone, но се е отказала от устройството в последния момент, твърди нов слух. At the Apple Event in September, Apple was originally going to release a new Apple Pencil...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This