Изберете страница

Какъв модел и цвят iPhone 7 избрахте?

Интересно проучване на аналитичната компания Slince Intelligence ме провокира да задам този въпрос. Според данните от него, за пръв път моделът Plus, който е с 5.5 инчов дисплей е по-популярен от 4.7 инчовият iPhone 7. Досега винаги предпочитанията на феновете бяха насочени към по-компактните версии, но може би с появата на двойната камера и по-голямото автономно време на работа, именно фаблетът на Apple зае лидерското място в класацията на желанията.

В анкетата са участвали 32 000 души, от който 55% са поръчали iPhone 7 Plus. Това показа един наистина стабилен ръст спрямо миналата година, когато iPhone 6s Plus беше с дял 41%, спрямо 35 % за по-малкия модел.

1

Новите разцветки в гамата на компанията със сигурност дават отражение в предпочитанията , тъй като се оказва, че матово черният цвят, който тази година замени Space Black е най-популярен сред потребителите – цели 46%. Най-малък дял остава за Silver – едва 8% от поръчките. Лъскаво черният Jet Black е желан от 23% от купувачите.

2

Ако говорим за вградена памет, iPhone 7 със 128 GB води с цели 67%, а най-малък е делът на потребителите избрали 32 GB, което всъщност е базовия модел тази година, заменил 16 GB  вариант и те са едва 14%, а за 256 GB вариант остават 19%.

3

Последният фактор, разгледан в анкетата касае периодът, през който купувачите сменят своите устройства. Оказва се, че въпреки удобната програма за замяна, която позволява срещу минимална месечна вноска, всяка година потребителите от няколко държави да притежават новия модел iPhone, все още повечето от тях следват двугодишен цикъл на обновяване на смартфона – 55.9%.

След като вчера и у нас станаха ясни цените на новия iPhone 7 и започнаха предварителните записвания за него при операторите, би било интересно да разберем, кой модел избрахте вие? Може да отговорите в коментарите под статията 🙂

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This