Изберете страница

Какво представи Apple по време на първото си хардуерно събитие

Вярвам, че няма истински фен на Apple, който да е пропуснал първото събитие на компанията за тази година. Затова и ще направя само кратък преглед на продуктите, които видяхме снощи.

AirTag

След множество слухове и спекулации, компанията най-сетне пусна официално своите тракери AirTag. Миниатюрните устройства струват 29 долара едното, или 99 долара за комплект от 4 броя. Те работят в екосистемата на Apple и позволяват на потребителите да следят свои вещи, към които са прикрепени. Тракерите са изработени от неръждаема стомана и могат да се гравират лазерно с персонален дизайн. Имат сменяема батерия и са сертифицирани с IP67 за защита от прах и вода. Имат и интегриран високоговорител за по-лесно намиране. Устройствата работят с чип U1 и изполват Precision Finding за наосчване. Към тях има и аксесоари, сред които полиуретанова или кожена каишка и ключодържател.

Apple TV 4K

След повече от три години Apple най-сетне актуализира своя декодер. Новото шесто поколение идва с чип A12 Bionic и разполага с ревизирано дистанционно със Siri и двуцветен алуминиев дизайн. Поддържа сдвояване с iPhone и нова функция за калибриране на цветовете и баланс на бялото. Освен това се поддържа HFR висока честота на кадрите при гледане на HDR съдържание.

iMac

Новият iMac е с чип М1 и седем цветови опции. Дисплеят е 24 инчов 4.5К Retina, а тялото алуминиево и с дебелина едва 11.5 мм. Машините имат още 1080р FaceTime HD камера и редица акесоари, оцветени в новите нюанси – Magic Mouse, Magic Trackpad и Magic Keyboard. Чипът М1 e стъпка напред и като цяло остава безшумен.

iPad Pro

Apple представи и нови таблети iPad Pro с чип М1. 11 и 12.9 инчовите модели се открояват с новия си Liquid Retina XDR дисплей с miniLED технология, осигуряваща яркост от 1000 нита и съотношение на контраста 1 000 000:1. Чипът М1 обещава 50% подобрение на производителността, спрямо предишния модел, а освен това имаме 2ТВ SKU за съхранение, 5G поддръжка и Thunderbolt/USB4 през USB-C порта. Новата 12 мегапикселова TrueDepth предна камера може да прихваща кадъра по време на разговор и да го запазва като снимка.

Сред по-незначителните съобщения е и това за нов цвят iPhone 12 и 12 mini, Apple Card Family – функция за споделяне на разходи и преработеното приложение Apple Podcasts, което вече има и абонамент без реклами. Заедно с това Apple пусна и нови аксесоари за iPhone и Apple Watch.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This