Изберете страница

Какво ново носи iOS 16.5?

Apple пусна iOS 16.5 снощи, но актуализацията всъщност не е толкова забележителна като някои от предишните. Компанията е добавила специален раздел Sports в Apple News, предоставяйки бърз достъп до истории, резултати, класирания и друга информация. За да получават персонализирани новини, потребителите могат да избират любимите си отбори и лиги.

За да се съчетае с новата 2023 Pride Apple Watch Band и циферблат, с актуализацията идва тапет за заключен екран Pride Celebration. Освен това са изчистени редица бъгове и грешки, сред които такива в Spotlight, Screen Time и Podcasts.

Коригиран е проблем, заради който Spotlight можеше да спре да реагира, както и такъв при който Podcasts в CarPlay не зареждаше съдържание. Настройките на Screen Time може да се нулират или да се синхронизират с всички устройства.

Освен това актуализацията коригира дълъг списък уязвимости, сред които и три пропуска в сигурността, за които се знае, че активно се използват.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This