Изберете страница

Какво не трябва да правите с вашия iPhone според експертите

За да поддържате вашия любим iPhone в добра форма, има редица неща, които трябва да правите, като например да използвате одобрени от Apple кабели за зареждане. Но има и такива, които не трябва да допускате, напомнят експерти.

Зареждането на телефона ви може да изглежда много проста задача, но всъщност има правилен и грешен начин да го правите. Единствената грешка, която никога не трябва да допускате обаче е, да чакате твърде дълго между две презареждания:

“Редовното оставяне на телефона да умре напълно не е добра идея, тъй като поддържането му между 20 и 80% през целия ден, може потенциално да удължи живота на батерията”, казва Имани Франсис, дигитален експерт, който пише за TheTruthAboutInsurance.com.

Въпреки, че можете да получите застраховка за вашия iPhone, важно е да не я използвате като резервен план при неправилна грижа и зареждане на устройството:

“Възможно е не всички планове за застраховане да предлагат подмяна на телефона, ако батерията ви отслабне и започне да умира по-бързо”, посочва още Франсис.

Въпреки, че това е един спорен съвет, Франсис съветва потребителите да зареждат телефона си през нощта, докато спят:

“Можете да го оставите да се зареди до 100% в началото на деня, защото пълното зареждане на батерията не е лошо нещо. Просто трябва да се стремите да я задържите межд 20 и 80% през остатъка от деня”.

Извън добрите навици за зареждане на любимия ни смартфон, експерти като Кристиан Бойс напомнят, че почистването на устройството по грешен начин е друг голям проблем:

“Никога не пръскайте нищо върху вашия iPhone в опит да го почистите”, казва Бойс. “Влагата, която попада в iPhone, ще причини щети и ще анулира вашата гаранция. Освен това екраните на iPhone имат специално покритие, предназначено да отблъсква пръстовите отпечатъци (олеофобно), а продукти за почистване ще нарушат това покритие. След като се изтрие, олеофобното покритие вече не може да бъде възстановено”.

За почистване на екрана, експертът съветва да използвате предварително навлажнена кърпичка, или просто мека и чиста кърпа:

“Силните почистващи препарати не са нужни и вероятно ще причинят трайни щети”, казва Бойс. “Отнасяйте се към екрана на iPhone така, както се отнасяте към скъпите слънчеви очила.”

У нас застраховките на телефони все още са рядкост, но дори и не заради тях, може би трябва да се вслушаме в тези съвети, за да се радваме на любимия си iPhone още по-дълго време.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This