Изберете Страница

Какво не трябва да правите с вашия iPhone според експертите

За да поддържате вашия любим iPhone в добра форма, има редица неща, които трябва да правите, като например да използвате одобрени от Apple кабели за зареждане. Но има и такива, които не трябва да допускате, напомнят експерти.

Зареждането на телефона ви може да изглежда много проста задача, но всъщност има правилен и грешен начин да го правите. Единствената грешка, която никога не трябва да допускате обаче е, да чакате твърде дълго между две презареждания:

“Редовното оставяне на телефона да умре напълно не е добра идея, тъй като поддържането му между 20 и 80% през целия ден, може потенциално да удължи живота на батерията”, казва Имани Франсис, дигитален експерт, който пише за TheTruthAboutInsurance.com.

Въпреки, че можете да получите застраховка за вашия iPhone, важно е да не я използвате като резервен план при неправилна грижа и зареждане на устройството:

“Възможно е не всички планове за застраховане да предлагат подмяна на телефона, ако батерията ви отслабне и започне да умира по-бързо”, посочва още Франсис.

Въпреки, че това е един спорен съвет, Франсис съветва потребителите да зареждат телефона си през нощта, докато спят:

“Можете да го оставите да се зареди до 100% в началото на деня, защото пълното зареждане на батерията не е лошо нещо. Просто трябва да се стремите да я задържите межд 20 и 80% през остатъка от деня”.

Извън добрите навици за зареждане на любимия ни смартфон, експерти като Кристиан Бойс напомнят, че почистването на устройството по грешен начин е друг голям проблем:

“Никога не пръскайте нищо върху вашия iPhone в опит да го почистите”, казва Бойс. “Влагата, която попада в iPhone, ще причини щети и ще анулира вашата гаранция. Освен това екраните на iPhone имат специално покритие, предназначено да отблъсква пръстовите отпечатъци (олеофобно), а продукти за почистване ще нарушат това покритие. След като се изтрие, олеофобното покритие вече не може да бъде възстановено”.

За почистване на екрана, експертът съветва да използвате предварително навлажнена кърпичка, или просто мека и чиста кърпа:

“Силните почистващи препарати не са нужни и вероятно ще причинят трайни щети”, казва Бойс. “Отнасяйте се към екрана на iPhone така, както се отнасяте към скъпите слънчеви очила.”

У нас застраховките на телефони все още са рядкост, но дори и не заради тях, може би трябва да се вслушаме в тези съвети, за да се радваме на любимия си iPhone още по-дълго време.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

До премиерата на новата серия iPhone 14 остава по-малко от месец и слуховете за нея се увеличават с всеки изминал ден. Сега нов клип, публикуван в Twitter сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max с този на неговия предшественик 13 Pro Max. iPhone 14 Pro Max on hands good...

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече е започнала да зиписва виртуалното си есенно събитие, по време на което ще представи новата серия iPhone 14 и Apple Watch Series 8, твърди журналистът Марк Гърман. Въпреки очакванията компанията да възстанови присъствените евенти, журналистът посочва, че...

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This