Изберете страница

Какво да очакваме от iPhone 15

Серията iPhone 15 ще пристигне през септември, но слуховете за новите модели вече се носят в интернет пространството. Изглежда, че Apple е сериозно загрижена за представянето на някои модели iPhone 14 и ще преоцени предстоящата серия. Слуховете предполагат, че някои от функциите, които в момента са ексклузивни само за Pro моделите, ще достигнат до базовите устройства заедно с други, нови функции.

Първата от тях е Dynamic Island, която в момента е налична само за iPhone 14 Pro и 14 Pro Max и осигурява различни функционалности за новия овален прорез на екрана им. Dynamic Island е комбинация от хардуерна и софтуерна интеграция и се очаква да пристигне за всички модели в серията iPhone 15.

Слух от ноември твърди, че Apple ще използва предстоящия “най-съвременен” сензор за изображения на Sony, който произвежда по-богати, по-ярки и резки изображения. Той използва полупроводникова архитектура, която поставя фотодиоди и транзистори в отделни слоеве и така позволява използването на повече фотодиоди. Новият сензор може да помогне при портретни снимки и да гарантира, че обектът няма да изглежда избелял дори и при силна фоново осветление. Въпреки че се очаква той да бъде наличен в цялата серия iPhone 15, може би Apple все пак ще го запази само за своите Pro модели.

Друга новост в серията iPhone 15 ще е замяната на Lightning с USB-C порт заради новоприетият от ЕС закон за единен стандарт на зареждане на територията на общността. Тази промяна ще засегне цялата серия iPhone 15, но има една уловка. iPhone 15 Pro Max, който може да се нарича и iPhone 15 Ultra, ще се възползва от по-високи скорости на трансфер USB 3.2 или Thunderbolt 3, докато стандартните модели ще имат само USB 2.0 скорости, като текущите на Lightning порта.

Освен това двата базови модела ще получат новия 48 МР сензор, който сега е ексклузивен за iPhone 14 Pro и 14 Pro Max и прави изображеня с по-голяма детайлност. Всъщност характеристиките на камерата и хардуерните възможности обикновено са едни от големите разлики между Pro и базовите модели в серията iPhone, а тази година се очаква iPhone 15 Pro да получи перископен обектив, който в следващите серии ще си проправи път и към базовите устройства.

Накрая, но не и по значение, предстоящата серия iPhone 15 се очаква да разполага с модемен чип X70 на Qualcomm, който ще предложи няколко подобрения на 5G изживяването. Той се възползва от възможности за изкуствен интелект за по-високи средни скорости, подобрено покритие, по-добро качество на сигнала, по-ниска латентност и до 60% подобрена мощност.

Разбира се до септември има още много време, което означава, че към този списък постепенно ще се добавят нови и нови очаквания, докато накрая разберем с какво точно ще ни изнанада Apple в серията iPhone 15.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This