Изберете Страница

Интелигентното сканиране на Samsung Galaxy S9 не е по-сигурно от Face ID на iPhone X

Изглежда резултатите от бенчмарк тестовете не са единственото място, където новият Galaxy S9 изостава от iPhone. Това се отнася в пълна сила и за новата система за отключване на компанията, Intelligent Scan.

Всъщност първите опити на Samsung в лицевото разпознаване бяха слаби, системите им можеха да бъдат излъгани със снимки и видео, а компанията мълчаливо призна недостатъците в сигурността си, като не позволи то да се използва в Samsung Pay. Сега корейският гигант представи нова, по-умна версия за отключване, чрез разпознаване на лицето, но изглежда тя е просто по-бърза, а не по-сигурна. CNET съобщава, че S9 използва същата 2D система, която е с по-ниска сигурност, както и в предходните модели, а след това се опитва да сканира ириса на окото, ако и това не помогне, комбинира двете, като резултатът е значително по-бърз, но не и по-надежден.

Изследователят по сигурността в Lookout, Андрю Блейх също вярва, че Samsung се е опитала да постигне скорост, а не сигурност:

„Компанията иска да осигури известно ниво на сигурност, но също така да направи своя метод по-лесен и ефективен, за да можете бързо да отключите телефона, като най-вероятно иска да постигне гладкост, подобна на тази при iPhone”

Друг изследовател, на име Ян Крислър, който успешно излъга скенера за ириса на окото в Galaxy S8, сега твърди, че ще направи същото и с неговия наследник. Може би си спомняте, че през май миналата година, той заблуди Iris Scan със снимка и обикновена леща за око. Сега Крислър и неговата група Computer Chaos Club смятат да се справят по подобен начин и с Intelligent Scan на S9:

“Няма никакво предизвикателство в хакването на новото издание на същата система“ написа наскоро той в свой имейл.

От друга страна Samsung отново не позволява Intelligent Scan да се използва в платежната й система Samsung Pay, което явно показва и нейното мнение по въпроса за предлаганата сигурност.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем, гласят последните слухове. Компанията имаше нестабилни отношения с Qualcomm, която беше единственият доставчик на 5G чипове, след като Intel се оттегли. Всъщност Apple закупи модемното...

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

На 29 юни 2007 година дълги опашки нетърпеливи потребители се наредиха пред магазините на Apple, нетърпеливи да се докоснат до първия iPhone. Оттогава светът не е същият! Всъщност устройството беше представено на 9 януари 2007 година, но на доставчиците бяха нужни...

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Съдия на Международната търговска комисия издаде първоначална констатация, според която Apple е нарушила патентована ЕКГ технология на AliveCor и това може да доведе до забраната на Apple Watch в САЩ. След като заведе дело за нарушаване на патенти срещу Apple през...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This