Изберете страница

Интелигентното сканиране на Samsung Galaxy S9 не е по-сигурно от Face ID на iPhone X

Изглежда резултатите от бенчмарк тестовете не са единственото място, където новият Galaxy S9 изостава от iPhone. Това се отнася в пълна сила и за новата система за отключване на компанията, Intelligent Scan.

Всъщност първите опити на Samsung в лицевото разпознаване бяха слаби, системите им можеха да бъдат излъгани със снимки и видео, а компанията мълчаливо призна недостатъците в сигурността си, като не позволи то да се използва в Samsung Pay. Сега корейският гигант представи нова, по-умна версия за отключване, чрез разпознаване на лицето, но изглежда тя е просто по-бърза, а не по-сигурна. CNET съобщава, че S9 използва същата 2D система, която е с по-ниска сигурност, както и в предходните модели, а след това се опитва да сканира ириса на окото, ако и това не помогне, комбинира двете, като резултатът е значително по-бърз, но не и по-надежден.

Изследователят по сигурността в Lookout, Андрю Блейх също вярва, че Samsung се е опитала да постигне скорост, а не сигурност:

„Компанията иска да осигури известно ниво на сигурност, но също така да направи своя метод по-лесен и ефективен, за да можете бързо да отключите телефона, като най-вероятно иска да постигне гладкост, подобна на тази при iPhone”

Друг изследовател, на име Ян Крислър, който успешно излъга скенера за ириса на окото в Galaxy S8, сега твърди, че ще направи същото и с неговия наследник. Може би си спомняте, че през май миналата година, той заблуди Iris Scan със снимка и обикновена леща за око. Сега Крислър и неговата група Computer Chaos Club смятат да се справят по подобен начин и с Intelligent Scan на S9:

“Няма никакво предизвикателство в хакването на новото издание на същата система“ написа наскоро той в свой имейл.

От друга страна Samsung отново не позволява Intelligent Scan да се използва в платежната й система Samsung Pay, което явно показва и нейното мнение по въпроса за предлаганата сигурност.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This