Изберете Страница

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Въпреки че у нас вече не се говори за пандемията от COVID-19 и всички мерки останаха в миналото, в други части на света това не е така. За съжаление точно в един от тези региони се произвежда iPhone – Китай. Все още има риск поне един от предстоящите модели iPhone 14 да се забави, тъй като изостава с няколко седмици от графика заради локдауните в Китай, пише Nikkei Asia, позовавайки се на информация по веригата за доставки на Apple.

Разбира се компанията полага големи усилия да навакса закъснението, но продължаващите локдауни в Китай, свързани с COVID-19 блокират ключови доставчици в Шанхай и въздействат върху логистиката в региона.

Неназован високопоставен източник по веригата за доставки на компоненти е потвърдил пред изданието, че “предизвикателството да се компенсира изгубеното време е голямо, но Apple и нейните доставчици работят денонощно, за да успеят да наваксат закъснението”.

По традиция всички нови модели iPhone преминават инженерните тестове до края на юни, за да може масовото производство да стартира до края на август или в началото на септември. Сега това ще бъде възможно само, „ако процесът на разработка може да се ускори и да премине към следващото ниво до края на юни или началото на юли“, твърди друг неназован източник и допълва, че наистина е много важно дали процесът ще може да се ускори.

Въпреки тези проблеми все още не се очаква забавянето на разработката да доведе до цялостно закъснение на серията iPhone 14. Надяваме се Apple да успее да навакса пропуснатото време и случаят с iPhone 12, който стартира през октомври преди две години заради пандемията от COVID-19 да не се повтори.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Съоснователят на Apple и бивш главен изпълнителен директор Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата, обяви Белият дом. Това е най-високото гражданско отличие на САЩ, връчвано на лица, “с изключителен принос за просперитета, ценностите...

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем, гласят последните слухове. Компанията имаше нестабилни отношения с Qualcomm, която беше единственият доставчик на 5G чипове, след като Intel се оттегли. Всъщност Apple закупи модемното...

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

На 29 юни 2007 година дълги опашки нетърпеливи потребители се наредиха пред магазините на Apple, нетърпеливи да се докоснат до първия iPhone. Оттогава светът не е същият! Всъщност устройството беше представено на 9 януари 2007 година, но на доставчиците бяха нужни...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This