Изберете Страница

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Въпреки че у нас вече не се говори за пандемията от COVID-19 и всички мерки останаха в миналото, в други части на света това не е така. За съжаление точно в един от тези региони се произвежда iPhone – Китай. Все още има риск поне един от предстоящите модели iPhone 14 да се забави, тъй като изостава с няколко седмици от графика заради локдауните в Китай, пише Nikkei Asia, позовавайки се на информация по веригата за доставки на Apple.

Разбира се компанията полага големи усилия да навакса закъснението, но продължаващите локдауни в Китай, свързани с COVID-19 блокират ключови доставчици в Шанхай и въздействат върху логистиката в региона.

Неназован високопоставен източник по веригата за доставки на компоненти е потвърдил пред изданието, че “предизвикателството да се компенсира изгубеното време е голямо, но Apple и нейните доставчици работят денонощно, за да успеят да наваксат закъснението”.

По традиция всички нови модели iPhone преминават инженерните тестове до края на юни, за да може масовото производство да стартира до края на август или в началото на септември. Сега това ще бъде възможно само, „ако процесът на разработка може да се ускори и да премине към следващото ниво до края на юни или началото на юли“, твърди друг неназован източник и допълва, че наистина е много важно дали процесът ще може да се ускори.

Въпреки тези проблеми все още не се очаква забавянето на разработката да доведе до цялостно закъснение на серията iPhone 14. Надяваме се Apple да успее да навакса пропуснатото време и случаят с iPhone 12, който стартира през октомври преди две години заради пандемията от COVID-19 да не се повтори.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

34-тата световна конференция на разработчиците WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни, съобщи Apple. В по-голямата си част тя ще е онлайн и ще е безплатна за всички разработчици, но компанията планира целодневно специално събитие за избрани разработчици и студенти,...

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This