Изберете страница

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Въпреки че у нас вече не се говори за пандемията от COVID-19 и всички мерки останаха в миналото, в други части на света това не е така. За съжаление точно в един от тези региони се произвежда iPhone – Китай. Все още има риск поне един от предстоящите модели iPhone 14 да се забави, тъй като изостава с няколко седмици от графика заради локдауните в Китай, пише Nikkei Asia, позовавайки се на информация по веригата за доставки на Apple.

Разбира се компанията полага големи усилия да навакса закъснението, но продължаващите локдауни в Китай, свързани с COVID-19 блокират ключови доставчици в Шанхай и въздействат върху логистиката в региона.

Неназован високопоставен източник по веригата за доставки на компоненти е потвърдил пред изданието, че “предизвикателството да се компенсира изгубеното време е голямо, но Apple и нейните доставчици работят денонощно, за да успеят да наваксат закъснението”.

По традиция всички нови модели iPhone преминават инженерните тестове до края на юни, за да може масовото производство да стартира до края на август или в началото на септември. Сега това ще бъде възможно само, „ако процесът на разработка може да се ускори и да премине към следващото ниво до края на юни или началото на юли“, твърди друг неназован източник и допълва, че наистина е много важно дали процесът ще може да се ускори.

Въпреки тези проблеми все още не се очаква забавянето на разработката да доведе до цялостно закъснение на серията iPhone 14. Надяваме се Apple да успее да навакса пропуснатото време и случаят с iPhone 12, който стартира през октомври преди две години заради пандемията от COVID-19 да не се повтори.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This