Изберете Страница

Има една наистина добра причина iPhone 8 да бъде много скъп

През последните няколко години, новите версии на iPhone спазваха един и същ модел на представяне – обикновено Apple ги обявяваше в средата на септември и те достигаха до потребителите десет дни по-късно. Според последните спекулации обаче, iPhone 8 значително ще се отклони от този модел и ще се забави много повече от очакваното, като няма да е по рафтовете в магазините поне до началото на октомври.

Някои анализатори, които базират предположенията си на източници по веригата за доставки на компоненти на компанията смятат, че техническите затруднения са свързани с изцяло обновения дизайн на десетия юбилеен модел iPhone. Всъщност с OLED дисплея си без рамка и вграждането на сензора за пръстови отпечатъци под него и усъвършенстваната двойна камера с 3D лазерна система за дълбочина, той несъмнено ще е най-амбициозното устройство, което компанията е представяла някога. И докато повечето дискусии са носочени към техническите проблеми, Джейсън Снел от Macworld разкрива, че увеличението на производителността на нов продукт, може да е също толкова голямо предизвикателство.

Според него, iPhone се е превърнал в толкова успешен продукт, че за Apple истинското предизвикателство е да усъвършенства технологичните подобрения, без да изпитва недостиг при снабдяването. Това е една от областите, в които компанията може би става жертва на собствения си успех, тъй като iPhone е толкова популярен, че Apple не може да включи някоя технология, ако тя не позволява производството на 200 милиона бройки годишно. Ако доставчикът на авангардната част иска да предостави само 50 милиона годишно примерно, то тя просто не може да се използва в iPhone, тъй като той се продава твърде бързо и твърде много. В полза на тази интересна теория говори и фактът, че компанията не може да си позволи лукса да пусне напредналите технологии само за шепа патребители, напротив, ако иска да въведе нова технология, тя трябва да го направи в основния поток и то от първия ден. И докато компанията обикновено отбелязва модерните функции на своя премиум модел с по-висока цена, то популярността на iPhone 7 Plus от миналата година подчертава, че това не винаги е достатъчно, за да може тя да се справи с голямото търсене.

Накратко, недостигът на iPhone 8 в първите няколко месеца означава, че Apple може да го пусне и за 1200 долара, тъй като не може да навакса с доставките и ще трябва да промени цялостното търсене. В края на краищата, компанията няма друг вариант, който не би довел до PR катастрофа и не би измъчвал потребителите с прекомерно забавяне, ако цената е твърде близка до сегашната. Заслужава си да отбележим, че Apple поддържа високи ценови маржове, което означава, че скъпите материали, използвани в iPhone 8, също ще допринесат за повишаването на крайната му цена. Всичките нови технологии, които ще присъстват в десетия юбилеен модел, несъмнено ще бъдат отбелязани подобаващо на ценовия му етикет.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

34-тата световна конференция на разработчиците WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни, съобщи Apple. В по-голямата си част тя ще е онлайн и ще е безплатна за всички разработчици, но компанията планира целодневно специално събитие за избрани разработчици и студенти,...

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This