Изберете Страница

Има една наистина добра причина iPhone 8 да бъде много скъп

През последните няколко години, новите версии на iPhone спазваха един и същ модел на представяне – обикновено Apple ги обявяваше в средата на септември и те достигаха до потребителите десет дни по-късно. Според последните спекулации обаче, iPhone 8 значително ще се отклони от този модел и ще се забави много повече от очакваното, като няма да е по рафтовете в магазините поне до началото на октомври.

Някои анализатори, които базират предположенията си на източници по веригата за доставки на компоненти на компанията смятат, че техническите затруднения са свързани с изцяло обновения дизайн на десетия юбилеен модел iPhone. Всъщност с OLED дисплея си без рамка и вграждането на сензора за пръстови отпечатъци под него и усъвършенстваната двойна камера с 3D лазерна система за дълбочина, той несъмнено ще е най-амбициозното устройство, което компанията е представяла някога. И докато повечето дискусии са носочени към техническите проблеми, Джейсън Снел от Macworld разкрива, че увеличението на производителността на нов продукт, може да е също толкова голямо предизвикателство.

Според него, iPhone се е превърнал в толкова успешен продукт, че за Apple истинското предизвикателство е да усъвършенства технологичните подобрения, без да изпитва недостиг при снабдяването. Това е една от областите, в които компанията може би става жертва на собствения си успех, тъй като iPhone е толкова популярен, че Apple не може да включи някоя технология, ако тя не позволява производството на 200 милиона бройки годишно. Ако доставчикът на авангардната част иска да предостави само 50 милиона годишно примерно, то тя просто не може да се използва в iPhone, тъй като той се продава твърде бързо и твърде много. В полза на тази интересна теория говори и фактът, че компанията не може да си позволи лукса да пусне напредналите технологии само за шепа патребители, напротив, ако иска да въведе нова технология, тя трябва да го направи в основния поток и то от първия ден. И докато компанията обикновено отбелязва модерните функции на своя премиум модел с по-висока цена, то популярността на iPhone 7 Plus от миналата година подчертава, че това не винаги е достатъчно, за да може тя да се справи с голямото търсене.

Накратко, недостигът на iPhone 8 в първите няколко месеца означава, че Apple може да го пусне и за 1200 долара, тъй като не може да навакса с доставките и ще трябва да промени цялостното търсене. В края на краищата, компанията няма друг вариант, който не би довел до PR катастрофа и не би измъчвал потребителите с прекомерно забавяне, ако цената е твърде близка до сегашната. Заслужава си да отбележим, че Apple поддържа високи ценови маржове, което означава, че скъпите материали, използвани в iPhone 8, също ще допринесат за повишаването на крайната му цена. Всичките нови технологии, които ще присъстват в десетия юбилеен модел, несъмнено ще бъдат отбелязани подобаващо на ценовия му етикет.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

След старта на iPhone 15 идват и първите резултати от тестове на батерията, които обикновено са сред параметрите, вълнуващи най-много потребителите. Apple изтъкна ефективността на 3 nm A17 Pro, така че очакванията бяха iPhone 15 Pro и 15 Pro Max да заемат първото...

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес. След повече от три месеца бета тестове, актуализацията ще е достъпна за iPhone Xr и по-нови модели и ще донесе множество нови функции и подобрения. StandBy StandBy е нов режим на екрана, който ви предоставя полезна информация,...

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Най-очакваните продукти, които Apple представи на своето есенно събитие Wonderlust снощи разбира се са четирите модела от серията iPhone 15. За съжаление, поне за мен, тръпката от представянето на новите продукти някак си вече не е същата, тъй като 99% от слуховете до...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This