Изберете Страница

Изцяло новият Mac Pro все още се тества

Изцяло новият Mac Pro все още се тества с чип M2 Ultra, но Apple вероятно се е отказала от плановете си за конфигурация от по-висок клас с M2 Extreme, твърди журналистът от Bloomberg Марк Гърман.

В последното издание на своя бюлетин Power On, Гърман посочи, че Mac Pro с чипа M2 Ultra ще се предлага с до 24-ядрен процесор, до 76-ядрен GPU и поне 192 GB RAM. Подобно на текущия модел, новият се очаква да остане разширяем, позволявайки добавянето на допълнителна памет, съхранение и други компоненти.

Моделът от по-висок клас с чип M2 Extreme щеше да предлага до 48-ядрен процесор и до 152-ядрен GPU, но Гърман вярва, че конфигурацията е била отказана заради разходите и сложността на производство.

“Възоснова на текущата ценова структура на Apple, M2 Extreme версията на Mac Pro щеше да струва най-малко 10 000 долара, без никакви надстройки, което го прави изключително нишов продукт и вероятно не си заслужава разходите за разработка, инженерните ресурси и производствената лента, които ще изисква”, пише журналистът.

Настоящият базиран на Intel Mac Pro беше пуснат през декември 2019 година и цената му започва от 5999 долара в САЩ. Ако няма повече забавяния, новият модел ще пристигне в някакъв момент следващата година, но гърман не посочва точен период.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

34-тата световна конференция на разработчиците WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни, съобщи Apple. В по-голямата си част тя ще е онлайн и ще е безплатна за всички разработчици, но компанията планира целодневно специално събитие за избрани разработчици и студенти,...

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This