Изберете страница

Изцяло новият Mac Pro все още се тества

Изцяло новият Mac Pro все още се тества с чип M2 Ultra, но Apple вероятно се е отказала от плановете си за конфигурация от по-висок клас с M2 Extreme, твърди журналистът от Bloomberg Марк Гърман.

В последното издание на своя бюлетин Power On, Гърман посочи, че Mac Pro с чипа M2 Ultra ще се предлага с до 24-ядрен процесор, до 76-ядрен GPU и поне 192 GB RAM. Подобно на текущия модел, новият се очаква да остане разширяем, позволявайки добавянето на допълнителна памет, съхранение и други компоненти.

Моделът от по-висок клас с чип M2 Extreme щеше да предлага до 48-ядрен процесор и до 152-ядрен GPU, но Гърман вярва, че конфигурацията е била отказана заради разходите и сложността на производство.

“Възоснова на текущата ценова структура на Apple, M2 Extreme версията на Mac Pro щеше да струва най-малко 10 000 долара, без никакви надстройки, което го прави изключително нишов продукт и вероятно не си заслужава разходите за разработка, инженерните ресурси и производствената лента, които ще изисква”, пише журналистът.

Настоящият базиран на Intel Mac Pro беше пуснат през декември 2019 година и цената му започва от 5999 долара в САЩ. Ако няма повече забавяния, новият модел ще пристигне в някакъв момент следващата година, но гърман не посочва точен период.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This