Изберете страница

Изцяло новият Mac Pro все още се тества

Изцяло новият Mac Pro все още се тества с чип M2 Ultra, но Apple вероятно се е отказала от плановете си за конфигурация от по-висок клас с M2 Extreme, твърди журналистът от Bloomberg Марк Гърман.

В последното издание на своя бюлетин Power On, Гърман посочи, че Mac Pro с чипа M2 Ultra ще се предлага с до 24-ядрен процесор, до 76-ядрен GPU и поне 192 GB RAM. Подобно на текущия модел, новият се очаква да остане разширяем, позволявайки добавянето на допълнителна памет, съхранение и други компоненти.

Моделът от по-висок клас с чип M2 Extreme щеше да предлага до 48-ядрен процесор и до 152-ядрен GPU, но Гърман вярва, че конфигурацията е била отказана заради разходите и сложността на производство.

“Възоснова на текущата ценова структура на Apple, M2 Extreme версията на Mac Pro щеше да струва най-малко 10 000 долара, без никакви надстройки, което го прави изключително нишов продукт и вероятно не си заслужава разходите за разработка, инженерните ресурси и производствената лента, които ще изисква”, пише журналистът.

Настоящият базиран на Intel Mac Pro беше пуснат през декември 2019 година и цената му започва от 5999 долара в САЩ. Ако няма повече забавяния, новият модел ще пристигне в някакъв момент следващата година, но гърман не посочва точен период.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This