Изберете страница

Изпълнителен директор на Apple може би ни дава възможност да погледнем през Apple Glass

Един от може би най-очакваните и все още необявени продукти на Apple са нейните AR очила. Те не трябва да се бъркат с AR/VR слушалките, които според слуховете компанията ще представи тази година и ще ги пусне в продажба през следващата. Говорим за устройство, което изглежда като традиционни очила и проектира информация върху лещите.

Звучи подобно на Google Glass и целта му е да оставите iPhone и информацията да се пренесе пред очите ви. Скорошни слухове сочат, че устройството ще работи с rOS (reality operating system) на Apple, която се очаква да управлява и слушалките със смесена реалност, които трябва да видим по-късно тази година. Apple Glass обаче се очакват едва през 2025 година.

Стар теч от 2018 година разкри, че очилата ще се захранват от 5nm чип, а A15 Bionic, използван в линията iPhone 13 е произведен именно по тази технология, така че това вече е възможно. Apple трупа патенти през годините и се очаква да използва скенера LiDAR, за да поддържа AR изображенията, проектирани точно.

Предполага се, че първите прототипи на устройството не са имали камери, тъй като това беше основната критика към Google Glass заради опасенията от тайно направени снимки. Друг интересен въпрос е дали очилата ще имат нужда от iPhone, за да им помага с обработката на данни. Първоначално Apple Watch прехвърля определени задачи на iPhone и спокойно можем да предположим, че това ще е валидно и за Apple Glass поне през първите няколко години.

Но да оставим слуховете и да преминем към най-интересната част. Според TechRadar изглежда, че изпълнителен директор на Apple може да ни дава възможност да погледнем през Apple Glass в свой туит, разпространен вчера. Става въпрос за Грег Джосавиак и неговия туит по повод обявяването на събитиета Peek Performance на 8 март, по време на което се очаква дебюта на iPhone SE 2022. Той включва видео, показващо реална сцена от Apple Park:


Най-забележително обаче е логото на Apple, което се рее над сцената като мигащ неонов знак. Компанията всъщност нарича предстоящото си събитие Peek Performance вместо правилното Peak Performance, което може би подсказва, че събитието може да включва бърз поглед към Apple Glass.

Apple може да покаже някои функции и на слушалките си със смесена реалност, заедно с очилата, само за да събуди любопитството на феновете си, които слушат за тези продукти от доста време. Какво ще се случи всъщност, ще разберем само след няколко дни.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This