Изберете Страница

Изпълнителен директор на Apple може би ни дава възможност да погледнем през Apple Glass

Един от може би най-очакваните и все още необявени продукти на Apple са нейните AR очила. Те не трябва да се бъркат с AR/VR слушалките, които според слуховете компанията ще представи тази година и ще ги пусне в продажба през следващата. Говорим за устройство, което изглежда като традиционни очила и проектира информация върху лещите.

Звучи подобно на Google Glass и целта му е да оставите iPhone и информацията да се пренесе пред очите ви. Скорошни слухове сочат, че устройството ще работи с rOS (reality operating system) на Apple, която се очаква да управлява и слушалките със смесена реалност, които трябва да видим по-късно тази година. Apple Glass обаче се очакват едва през 2025 година.

Стар теч от 2018 година разкри, че очилата ще се захранват от 5nm чип, а A15 Bionic, използван в линията iPhone 13 е произведен именно по тази технология, така че това вече е възможно. Apple трупа патенти през годините и се очаква да използва скенера LiDAR, за да поддържа AR изображенията, проектирани точно.

Предполага се, че първите прототипи на устройството не са имали камери, тъй като това беше основната критика към Google Glass заради опасенията от тайно направени снимки. Друг интересен въпрос е дали очилата ще имат нужда от iPhone, за да им помага с обработката на данни. Първоначално Apple Watch прехвърля определени задачи на iPhone и спокойно можем да предположим, че това ще е валидно и за Apple Glass поне през първите няколко години.

Но да оставим слуховете и да преминем към най-интересната част. Според TechRadar изглежда, че изпълнителен директор на Apple може да ни дава възможност да погледнем през Apple Glass в свой туит, разпространен вчера. Става въпрос за Грег Джосавиак и неговия туит по повод обявяването на събитиета Peek Performance на 8 март, по време на което се очаква дебюта на iPhone SE 2022. Той включва видео, показващо реална сцена от Apple Park:


Най-забележително обаче е логото на Apple, което се рее над сцената като мигащ неонов знак. Компанията всъщност нарича предстоящото си събитие Peek Performance вместо правилното Peak Performance, което може би подсказва, че събитието може да включва бърз поглед към Apple Glass.

Apple може да покаже някои функции и на слушалките си със смесена реалност, заедно с очилата, само за да събуди любопитството на феновете си, които слушат за тези продукти от доста време. Какво ще се случи всъщност, ще разберем само след няколко дни.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Откакто Apple създаде iPadOS, актуализациите на софтуера за таблети излизаха заедно с тези за iPhone, това обаче може да се промени следващия месец, твърди Bloomberg. Apple планира да отложи пускането на iPadOS 16 с около месец, в сравнение с iOS 16, която ще излезе...

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават – Pro моделите ще имат и по-добър OLED панел, твърдят последните слухове. Samsung Display ще използва по-усъвършенствани материали за панелите на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max, пише The Elec. Samsung ще използва...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This