Изберете страница

Изображения показват как може да изглежда новия Apple Watch Pro

Дългоочакваното събитие на Apple е само след около 12 часа, но слуховете за предстоящите устройства, които ще видим, не секват. Най-интересен може би е новият Apple Watch Pro, който ще дебютира с подсилен титаниев корпус, по-голям, плосък дисплей и нов физически бутон, за да служи на любителите на екстремни спортове.

Нови рендери, създадени от концептуалния дизайнер Ян Зелбо и Паркър Отолани, визуализират устройството, базирайки се на изтеклите по-рано CAD изображения. Apple Watch Pro ще пристигне с нов дизайн за пръв път, след Apple Watch Series 4 – с по-малко извивки и изцяло плосък дисплей, който ще е и значително по-голям от този в Series 7 и 8.

Корпусът на часовника е извит и освен Digital Crown има и физически бутон, като и двата са поставени върху изпъкнала зона от дясната страна на часовника, за да бъдат по-лесно достъпни. Самата коронка също е преработена и има по-изпъкнал релеф.

От лявата страна ще има изцяло нов физически бутон, подобен на другия, който според слуховете ще може да се конфигурира по желание с най-използваните функции.

С по-големия дисплей ще се уголемят и визуалните елементи в watchOS. Очаква се екранът на Apple Watch Pro да е с размер около 1.99”, а корпусът му да е 49 мм.

С новия часовник ще пристигнат и нови циферблати и каишки, предназначени специално за него, но се очаква той да е поне до някъде съвместим и със старите каишки. Цената му обаче няма да е за всеки джоб – някъде между 900 и 1000 долара, което ще го направи най-скъпият модел в гамата на Apple.

Разбира се всичко това са само слухове и спекулации, а как ще изглежда Apple Watch Pro и какви ще са преимуществата му, ще научим довечера в 20 часа българско време.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This