Изберете страница

Изображение разкрива USB-C порта на iPhone 15 Pro

Със серията iPhone 15 Apple планира да премине към USB-C порт, вместо Lightning, за да се съобрази със законодателните промени, въведени в Европа. За USB-C порта се носят различни слухове, а сега MacRumors публикува и снимка, споделена преди това в Twitter от Unknownz21.

Всъщност не е трудно да си представим как изглежда портът, защото Apple вече използва USB-C в iPad и Mac, но винаги е интересно да се види изображение на някой компонент. В допълнение към потвърждението за наличие на USB-C порт в iPhone 15 Pro, снимката дава възможност да видим и променените ръбове на устройството, за които научихме от предишни слухове.

Очаква се Apple да направи някои незначителни промени в дизайна на шасито на iPhone 15 Pro, добавяйки по-дълбока извивка, която се вижда на снимката. Освен това се говори, че компанията преминава към титан вместо неръждаема стомана, а полираният метал на устройството наистина изглежда като с титаниево покритие.

С прехода към USB-C, Apple планира да замени E75 Lightning Controller с E85 Port Controller, твърди източникът. И въпреки че това е снимка на порта на iPhone 15 Pro, промяната ще засегне цялата серия, но промените вдизайна ще са ограничени само до моделите Pro.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This