Изберете страница

Изненадващата причина Apple да мрази слуховете за iPhone

Вероятно предполагате защо Apple иска хората да спрат да разкриват спецификациите на предстоящите модели iPhone, но може би една причина ви убягва. Всъщност не е изненада, че компанията разпрати нареждане за спиране на слуховете за неиздавани устройства до китайски граждани, но то разкрива една неочаквана причина.

Разбира се в писмото се казва, че Apple иска да изненада своите клиенти с нови продукти, което не може да направи, ако всички подробности вече са изтекли, но това е само част от него. Слуховете за iPhone пречат и на производители на калъфи и аксесоари от трети страни, които ги произвеждат предварително и могат да допуснат грешка в размерите. Тези компании се надяват да могат да пуснат калъфите си в същия ден, в който Apple представи следващите си модели iPhone и основават дизайна им на изтеклата информация, но тези течове понякога са грешни.

Според копие от заповедта на Apple до неназован китайски гражданин, поради слуховете за iPhone, които са се оказали погрешни, “производители на аксесоари от трети страни могат да разработват и продават калъфи, които всъщност са несъвместими с неиздадените продукти”.

Всъщност основната причина Apple да се опита да прекрати течовете по адрес на iPhone е тази, която всички предполагаме. Компанията иска да може да анонсира новите си продукти, а не да има подробни доклади за тях, месеци преди пускането им. В писмото, изпратено да китайския гражданен се казва: “Apple полага всички усилия да предприеме строги мерки за поддържане на поверителността за всяка информация за нейни продукти преди официалното им пускане, а да гарантира, че всеки път когато пусне ново устройство, то ще може да изненада обществеността”. Това разбира се отново одказва, че тайната е важна част от същността на компанията.

Името на китайския гражданин, получил писмото, не се споменава, но има голям шанс това да е Kang – надежден източник на течове за Apple, който миналия месец написа в Weibo, че е получил писмо от адвокатска кантора, от името на Apple, с молба да премахне цялата информация, която е публикувал за необявени продукти на компанията.

Не вярвам слуховете за бъдещи устройства на една от най-големите компании в света, да бъдат спрени така лесно, а дали Apple ще предприеме по-сериозни мерки по адрес на източниците им, няма как да знаем. Докато в интернет пространството все още се намира любопитна информация за бъдещите iPhone, iPad, Apple Watch, Mac и др., ще продължавам да я следя и да ви държа в течение.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This