Изберете Страница

Изненадващата причина Apple да мрази слуховете за iPhone

Вероятно предполагате защо Apple иска хората да спрат да разкриват спецификациите на предстоящите модели iPhone, но може би една причина ви убягва. Всъщност не е изненада, че компанията разпрати нареждане за спиране на слуховете за неиздавани устройства до китайски граждани, но то разкрива една неочаквана причина.

Разбира се в писмото се казва, че Apple иска да изненада своите клиенти с нови продукти, което не може да направи, ако всички подробности вече са изтекли, но това е само част от него. Слуховете за iPhone пречат и на производители на калъфи и аксесоари от трети страни, които ги произвеждат предварително и могат да допуснат грешка в размерите. Тези компании се надяват да могат да пуснат калъфите си в същия ден, в който Apple представи следващите си модели iPhone и основават дизайна им на изтеклата информация, но тези течове понякога са грешни.

Според копие от заповедта на Apple до неназован китайски гражданин, поради слуховете за iPhone, които са се оказали погрешни, “производители на аксесоари от трети страни могат да разработват и продават калъфи, които всъщност са несъвместими с неиздадените продукти”.

Всъщност основната причина Apple да се опита да прекрати течовете по адрес на iPhone е тази, която всички предполагаме. Компанията иска да може да анонсира новите си продукти, а не да има подробни доклади за тях, месеци преди пускането им. В писмото, изпратено да китайския гражданен се казва: “Apple полага всички усилия да предприеме строги мерки за поддържане на поверителността за всяка информация за нейни продукти преди официалното им пускане, а да гарантира, че всеки път когато пусне ново устройство, то ще може да изненада обществеността”. Това разбира се отново одказва, че тайната е важна част от същността на компанията.

Името на китайския гражданин, получил писмото, не се споменава, но има голям шанс това да е Kang – надежден източник на течове за Apple, който миналия месец написа в Weibo, че е получил писмо от адвокатска кантора, от името на Apple, с молба да премахне цялата информация, която е публикувал за необявени продукти на компанията.

Не вярвам слуховете за бъдещи устройства на една от най-големите компании в света, да бъдат спрени така лесно, а дали Apple ще предприеме по-сериозни мерки по адрес на източниците им, няма как да знаем. Докато в интернет пространството все още се намира любопитна информация за бъдещите iPhone, iPad, Apple Watch, Mac и др., ще продължавам да я следя и да ви държа в течение.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Концепция показва как ще изглежда iPhone 14 Pro с iOS 16

Концепция показва как ще изглежда iPhone 14 Pro с iOS 16

До премиерата на iPhone 14 не остава много време, а феновете са любопитни да видят новите устройства. Сега дизайнер създаде концепция, която показва как ще изглежда iPhone 14 Pro с iOS 16, ако се съди по слуховете до момента. Graphic Designer AR7 сподели в Twitter...

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone през 2022 година на фона на цялостното забавяне на пазара на смартфони, твъди Bloomberg. Компанията е поръчала 90 милиона бройки iPhone 14, колкото и iPhone 13 през същия период на миналата година. Apple очаква да произведе...

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Apple планира да увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо, въпреки че не разкрива точни цифри. В свой пост в Twitter той посочва, че средната продажна цена на цялата гама iPhone 14 ще се увеличи с около 15% в сравнение с...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This