Изберете страница

Изключително рядък оригинален прототип на iPhone се появи в eBay

Apple може би е продала над 1 милиард iPhone, но нещо много по-ценно са оригиналните прототипи на модела от 2007 година, които никога не са били на пазара, а са произведени за вътрешна употреба в компанията при усъвършенстване на софтуера и хардуера на емблематичното устройство.

Именно един такъв рядък екземпляр се появи за продажба в eBay, но ако искате да го притежавате, трябва да се разделите със сериозна сума пари.

Устройството има няколко разлики с iPhone, който в последствие дебютира на пазара през 2007 година. На първо място то е малко по-тежко – 144.5 грама, вместо 135, колкото тежи iPhone 2G. Освен това притежава различни вътрешни компоненти, включително и батерия, WiFi модул и др. Върху гърба му няма надпис на FCC, въпреки че можем да видим инженерен стикер с версията 1.1.1. За разлика от масовите модели, произведени в Китай, той е сглобен на ръка от инженерите на Apple в Купертино.

По отоншение на софтуера, устройството изпълнява няколко програми за тестове, включително версия на OS X, вместо нормалната OS 1. Продавачът не разяснява как го е придобил, въпреки че има много колекционери на редки прототипи на Apple. Може би най-известният от тях е Hap Plain, който има 258 прототипа в своята колекция.

Към момента цената в търга достига 12 100 долара, но наддаването продължава, въпреки че адвокатите на Apple със сигурност ще се опитат да спрат продажбата.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This