Изберете Страница

Изключително рядък оригинален прототип на iPhone се появи в eBay

Apple може би е продала над 1 милиард iPhone, но нещо много по-ценно са оригиналните прототипи на модела от 2007 година, които никога не са били на пазара, а са произведени за вътрешна употреба в компанията при усъвършенстване на софтуера и хардуера на емблематичното устройство.

Именно един такъв рядък екземпляр се появи за продажба в eBay, но ако искате да го притежавате, трябва да се разделите със сериозна сума пари.

Устройството има няколко разлики с iPhone, който в последствие дебютира на пазара през 2007 година. На първо място то е малко по-тежко – 144.5 грама, вместо 135, колкото тежи iPhone 2G. Освен това притежава различни вътрешни компоненти, включително и батерия, WiFi модул и др. Върху гърба му няма надпис на FCC, въпреки че можем да видим инженерен стикер с версията 1.1.1. За разлика от масовите модели, произведени в Китай, той е сглобен на ръка от инженерите на Apple в Купертино.

По отоншение на софтуера, устройството изпълнява няколко програми за тестове, включително версия на OS X, вместо нормалната OS 1. Продавачът не разяснява как го е придобил, въпреки че има много колекционери на редки прототипи на Apple. Може би най-известният от тях е Hap Plain, който има 258 прототипа в своята колекция.

Към момента цената в търга достига 12 100 долара, но наддаването продължава, въпреки че адвокатите на Apple със сигурност ще се опитат да спрат продажбата.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple ще направи практическа демонстрация на новите си AR/VR очила

Apple ще направи практическа демонстрация на новите си AR/VR очила

Apple ще направи практическа демонстрация на новите си AR/VR очила по време на WWDC 2023, като ще даде възможност на някои разработчици и присъстващи да ги изпробват след обявяването им, твърди журналистът от Bloomberg Марк Гърман. Компанията изгради нова структура в...

81% от всички iPhone работят с iOS 16

81% от всички iPhone работят с iOS 16

81% от всички iPhone работят с iOS 16, която беше пусната през септември миналата година, сочи сайтът за разработчици на Apple, броени дни преди премиерата на iOS 17. 13% са устройствата с iOS 15, която все още получава корекции за сигурност и само 6% работят с...

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица, твърди журналистът от Bloomberg Марк Гърман. В пост в Twitter Гърман сподели, че тазгодишната основна бележка ще се фокусира върху обявяването на “няколко”...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This