Изберете страница

Изключително рядък оригинален прототип на iPhone се появи в eBay

Apple може би е продала над 1 милиард iPhone, но нещо много по-ценно са оригиналните прототипи на модела от 2007 година, които никога не са били на пазара, а са произведени за вътрешна употреба в компанията при усъвършенстване на софтуера и хардуера на емблематичното устройство.

Именно един такъв рядък екземпляр се появи за продажба в eBay, но ако искате да го притежавате, трябва да се разделите със сериозна сума пари.

Устройството има няколко разлики с iPhone, който в последствие дебютира на пазара през 2007 година. На първо място то е малко по-тежко – 144.5 грама, вместо 135, колкото тежи iPhone 2G. Освен това притежава различни вътрешни компоненти, включително и батерия, WiFi модул и др. Върху гърба му няма надпис на FCC, въпреки че можем да видим инженерен стикер с версията 1.1.1. За разлика от масовите модели, произведени в Китай, той е сглобен на ръка от инженерите на Apple в Купертино.

По отоншение на софтуера, устройството изпълнява няколко програми за тестове, включително версия на OS X, вместо нормалната OS 1. Продавачът не разяснява как го е придобил, въпреки че има много колекционери на редки прототипи на Apple. Може би най-известният от тях е Hap Plain, който има 258 прототипа в своята колекция.

Към момента цената в търга достига 12 100 долара, но наддаването продължава, въпреки че адвокатите на Apple със сигурност ще се опитат да спрат продажбата.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This