Изберете Страница

Изключително рядък оригинален прототип на iPhone се появи в eBay

Apple може би е продала над 1 милиард iPhone, но нещо много по-ценно са оригиналните прототипи на модела от 2007 година, които никога не са били на пазара, а са произведени за вътрешна употреба в компанията при усъвършенстване на софтуера и хардуера на емблематичното устройство.

Именно един такъв рядък екземпляр се появи за продажба в eBay, но ако искате да го притежавате, трябва да се разделите със сериозна сума пари.

Устройството има няколко разлики с iPhone, който в последствие дебютира на пазара през 2007 година. На първо място то е малко по-тежко – 144.5 грама, вместо 135, колкото тежи iPhone 2G. Освен това притежава различни вътрешни компоненти, включително и батерия, WiFi модул и др. Върху гърба му няма надпис на FCC, въпреки че можем да видим инженерен стикер с версията 1.1.1. За разлика от масовите модели, произведени в Китай, той е сглобен на ръка от инженерите на Apple в Купертино.

По отоншение на софтуера, устройството изпълнява няколко програми за тестове, включително версия на OS X, вместо нормалната OS 1. Продавачът не разяснява как го е придобил, въпреки че има много колекционери на редки прототипи на Apple. Може би най-известният от тях е Hap Plain, който има 258 прототипа в своята колекция.

Към момента цената в търга достига 12 100 долара, но наддаването продължава, въпреки че адвокатите на Apple със сигурност ще се опитат да спрат продажбата.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple е имала планове да представи тази година Apple Pencil с цена от 49 долара, който поддържа iPhone, но се е отказала от устройството в последния момент, твърди нов слух. At the Apple Event in September, Apple was originally going to release a new Apple Pencil...

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване, твърди Barclays, позовавайки се на данни от доставчик на компоненти. В писмо до акционерите този месец, базираната в Тексас компания за полупроводници заявява, че продължава “да се ангажира...

iPhone 14 Pro получи титлата “най-бърз 5G телефон”

iPhone 14 Pro получи титлата “най-бърз 5G телефон”

Според ново изследване на Ookla, компанията зад популярните приложения и сайт Speedtest, iPhone 14 Pro е “най-бързия 5G телефон”. Изводът е базиран на данни, събрани от хора, тествали скоростта на 5G връзката си в САЩ и Великобритания. Ookla твърди, че нейните тестове...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This