Годишната конференция за разработчици на Apple стартира по-късно днес, но слуховете за това какво ще ни покаже компанията не стихват.

В края на миналата седмица, разработчикът Стив Троутън-Смит публикува няколко скрийншота, с твърдението, че това е macOS 10.14 и въпреки, че бяха фокусирани върх Xcode 10, те разкриват и някои съществени промени в операционната система. На първо място изглежда, че macOS ще получи истински тъмен режим, който не само потъмнява лентата с менюто и дока, но и се прилага много по-обширно, като засяга приложенията и дори кошчето. Скрийншотите показват и иконата на Apple News в дока, което означава, че най-вероятно ще има нова версия на приложението за настолни компютри.

Как е получил тези скрийншоти разработчикът? Според него, Apple е публикувала предварителен видео преглед на приложния програмен интерфейс за Mac App Store, който той е споделил с 9to5Mac, така че изглежда Mac App Store вече ще включва водио клипове за предварителен преглед, подобно на App Store за iOS.

Слуховете сочеха, че Apple ще стартира универсални приложения, които ще работят както на настолни, така и на мобилни устройства, което до момента не се потвърждава, но поне магазините за приложения на двете операционни системи, ще станат по-сходни.