Изберете Страница

Изглежда macOS 10.14 ще има нов тъмен режим и приложение News

Годишната конференция за разработчици на Apple стартира по-късно днес, но слуховете за това какво ще ни покаже компанията не стихват.

В края на миналата седмица, разработчикът Стив Троутън-Смит публикува няколко скрийншота, с твърдението, че това е macOS 10.14 и въпреки, че бяха фокусирани върх Xcode 10, те разкриват и някои съществени промени в операционната система. На първо място изглежда, че macOS ще получи истински тъмен режим, който не само потъмнява лентата с менюто и дока, но и се прилага много по-обширно, като засяга приложенията и дори кошчето. Скрийншотите показват и иконата на Apple News в дока, което означава, че най-вероятно ще има нова версия на приложението за настолни компютри.

Как е получил тези скрийншоти разработчикът? Според него, Apple е публикувала предварителен видео преглед на приложния програмен интерфейс за Mac App Store, който той е споделил с 9to5Mac, така че изглежда Mac App Store вече ще включва водио клипове за предварителен преглед, подобно на App Store за iOS.

Слуховете сочеха, че Apple ще стартира универсални приложения, които ще работят както на настолни, така и на мобилни устройства, което до момента не се потвърждава, но поне магазините за приложения на двете операционни системи, ще станат по-сходни.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple напредва в разработката на своите AR/VR очила

Apple напредва в разработката на своите AR/VR очила

Apple напредва в разработката на своите AR/VR очила, твърдят последните слухове. И не само това – миналата седмица компанията е демонстрирала прототип на устройството пред членове на борда, което сочи, че то вече е в напреднал етап на разработка и може да дебютира...

Нов слух съживява надеждите на феновете за промяна в дизайна на Apple Watch

Нов слух съживява надеждите на феновете за промяна в дизайна на Apple Watch

Феновете на Apple отдавна си мечтаят за промяна в дизайна на иначе най-продавания смарт часовник в света. Още миналата година се появиха спекулации, че компанията най-сетне ще се вслуша в техните желания и Apple Watch Series 7 ще пристигне с плоски ръбове, подобни на...

Apple експериментира с e-Link външен дисплей за своя сгъваем iPhone

Apple експериментира с e-Link външен дисплей за своя сгъваем iPhone

Apple експериментира с e-Link външен дисплей за своя сгъваем iPhone, твъди известният анализатор Минг-Чи Куо в Twitter. В следващия си пост Куо разясни, че най-вероятно става въпрос за тестване на цветен дисплей с електронно мастило, който предлага по-ярък текст и...

0 коментара

Подайте коментар