Изберете Страница

Изглежда macOS 10.14 ще има нов тъмен режим и приложение News

Годишната конференция за разработчици на Apple стартира по-късно днес, но слуховете за това какво ще ни покаже компанията не стихват.

В края на миналата седмица, разработчикът Стив Троутън-Смит публикува няколко скрийншота, с твърдението, че това е macOS 10.14 и въпреки, че бяха фокусирани върх Xcode 10, те разкриват и някои съществени промени в операционната система. На първо място изглежда, че macOS ще получи истински тъмен режим, който не само потъмнява лентата с менюто и дока, но и се прилага много по-обширно, като засяга приложенията и дори кошчето. Скрийншотите показват и иконата на Apple News в дока, което означава, че най-вероятно ще има нова версия на приложението за настолни компютри.

Как е получил тези скрийншоти разработчикът? Според него, Apple е публикувала предварителен видео преглед на приложния програмен интерфейс за Mac App Store, който той е споделил с 9to5Mac, така че изглежда Mac App Store вече ще включва водио клипове за предварителен преглед, подобно на App Store за iOS.

Слуховете сочеха, че Apple ще стартира универсални приложения, които ще работят както на настолни, така и на мобилни устройства, което до момента не се потвърждава, но поне магазините за приложения на двете операционни системи, ще станат по-сходни.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица, твърди журналистът от Bloomberg Марк Гърман. В пост в Twitter Гърман сподели, че тазгодишната основна бележка ще се фокусира върху обявяването на “няколко”...

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone, сочи доклад на Cnalys. Най-търсен е iPhone 14 Pro Max, следван от iPhone 14 Pro, iPhone 14 и iPhone 13. 31% от всички доставени от януари до март смартфони са били премиум устройства с...

Увеличеният размер на моделите iPhone 16 Pro ще е заради големи надстройки на камерата

Увеличеният размер на моделите iPhone 16 Pro ще е заради големи надстройки на камерата

Увеличеният размер на моделите iPhone 16 Pro ще позволи големи надстройки на камерата, включително и перископна телефото камера и 12% по-голям сензор за основната, твърдят последните слухове. Информацията идва от китайската социална мрежа Weibo и потребител, който се...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This