Изберете страница

Изглежда macOS 10.14 ще има нов тъмен режим и приложение News

Годишната конференция за разработчици на Apple стартира по-късно днес, но слуховете за това какво ще ни покаже компанията не стихват.

В края на миналата седмица, разработчикът Стив Троутън-Смит публикува няколко скрийншота, с твърдението, че това е macOS 10.14 и въпреки, че бяха фокусирани върх Xcode 10, те разкриват и някои съществени промени в операционната система. На първо място изглежда, че macOS ще получи истински тъмен режим, който не само потъмнява лентата с менюто и дока, но и се прилага много по-обширно, като засяга приложенията и дори кошчето. Скрийншотите показват и иконата на Apple News в дока, което означава, че най-вероятно ще има нова версия на приложението за настолни компютри.

Как е получил тези скрийншоти разработчикът? Според него, Apple е публикувала предварителен видео преглед на приложния програмен интерфейс за Mac App Store, който той е споделил с 9to5Mac, така че изглежда Mac App Store вече ще включва водио клипове за предварителен преглед, подобно на App Store за iOS.

Слуховете сочеха, че Apple ще стартира универсални приложения, които ще работят както на настолни, така и на мобилни устройства, което до момента не се потвърждава, но поне магазините за приложения на двете операционни системи, ще станат по-сходни.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This