Изберете Страница

Защо трябва да пробвате снимки от малък ъгъл?

Има много неща, които можете да направите, за да композирате една по-интересна снимка – да добавите слоеве, които й придават дълбочина, да потърсите драматично осветление, както и да се стремите да я заснемете от уникална гледна точка, високо горе или ниско долу.

Снимането от малък ъгъл е интересен трик, който можете да използвате за своята композиция. Той добавя дълбочина, така че фотографията изглежда триизмерна. Звучи малко объркващо, но не е така. Ако фотографът коленичи, това ще му позволи да хване предния план и да придаде това усещане за дълбочина, а добавянето на текстурата на пясък напирмер и свързаните сенки, ще придаде на изображението едно много по-различно усещане.

Част от работата на фотографите е да помогнат на зрителя да участво в сцената, като му предоставят уникална гледна точка, от която да види самата композиция и която ще го ангажира още повееч с нея.

Можете да почувствате това, като разгледате тези снимки:

Темата или концепцията на кадъра, също е много важна. В следващото видео, Тед Форбс предлага някои съвети за използавнето на малък ъгъл при снимане и разказва защо това е така полезно при всички видове снимки и как ще ви помогне да направите по-завладяващи своите кадри:

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

34-тата световна конференция на разработчиците WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни, съобщи Apple. В по-голямата си част тя ще е онлайн и ще е безплатна за всички разработчици, но компанията планира целодневно специално събитие за избрани разработчици и студенти,...

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This