Има много неща, които можете да направите, за да композирате една по-интересна снимка – да добавите слоеве, които й придават дълбочина, да потърсите драматично осветление, както и да се стремите да я заснемете от уникална гледна точка, високо горе или ниско долу.

Снимането от малък ъгъл е интересен трик, който можете да използвате за своята композиция. Той добавя дълбочина, така че фотографията изглежда триизмерна. Звучи малко объркващо, но не е така. Ако фотографът коленичи, това ще му позволи да хване предния план и да придаде това усещане за дълбочина, а добавянето на текстурата на пясък напирмер и свързаните сенки, ще придаде на изображението едно много по-различно усещане.

Част от работата на фотографите е да помогнат на зрителя да участво в сцената, като му предоставят уникална гледна точка, от която да види самата композиция и която ще го ангажира още повееч с нея.

Можете да почувствате това, като разгледате тези снимки:

Темата или концепцията на кадъра, също е много важна. В следващото видео, Тед Форбс предлага някои съвети за използавнето на малък ъгъл при снимане и разказва защо това е така полезно при всички видове снимки и как ще ви помогне да направите по-завладяващи своите кадри: