Изберете Страница

Защо трябва да пробвате снимки от малък ъгъл?

Има много неща, които можете да направите, за да композирате една по-интересна снимка – да добавите слоеве, които й придават дълбочина, да потърсите драматично осветление, както и да се стремите да я заснемете от уникална гледна точка, високо горе или ниско долу.

Снимането от малък ъгъл е интересен трик, който можете да използвате за своята композиция. Той добавя дълбочина, така че фотографията изглежда триизмерна. Звучи малко объркващо, но не е така. Ако фотографът коленичи, това ще му позволи да хване предния план и да придаде това усещане за дълбочина, а добавянето на текстурата на пясък напирмер и свързаните сенки, ще придаде на изображението едно много по-различно усещане.

Част от работата на фотографите е да помогнат на зрителя да участво в сцената, като му предоставят уникална гледна точка, от която да види самата композиция и която ще го ангажира още повееч с нея.

Можете да почувствате това, като разгледате тези снимки:

Темата или концепцията на кадъра, също е много важна. В следващото видео, Тед Форбс предлага някои съвети за използавнето на малък ъгъл при снимане и разказва защо това е така полезно при всички видове снимки и как ще ви помогне да направите по-завладяващи своите кадри:

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

До премиерата на новата серия iPhone 14 остава по-малко от месец и слуховете за нея се увеличават с всеки изминал ден. Сега нов клип, публикуван в Twitter сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max с този на неговия предшественик 13 Pro Max. iPhone 14 Pro Max on hands good...

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече е започнала да зиписва виртуалното си есенно събитие, по време на което ще представи новата серия iPhone 14 и Apple Watch Series 8, твърди журналистът Марк Гърман. Въпреки очакванията компанията да възстанови присъствените евенти, журналистът посочва, че...

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This