Изберете страница

Защо трябва да пробвате снимки от малък ъгъл?

Има много неща, които можете да направите, за да композирате една по-интересна снимка – да добавите слоеве, които й придават дълбочина, да потърсите драматично осветление, както и да се стремите да я заснемете от уникална гледна точка, високо горе или ниско долу.

Снимането от малък ъгъл е интересен трик, който можете да използвате за своята композиция. Той добавя дълбочина, така че фотографията изглежда триизмерна. Звучи малко объркващо, но не е така. Ако фотографът коленичи, това ще му позволи да хване предния план и да придаде това усещане за дълбочина, а добавянето на текстурата на пясък напирмер и свързаните сенки, ще придаде на изображението едно много по-различно усещане.

Част от работата на фотографите е да помогнат на зрителя да участво в сцената, като му предоставят уникална гледна точка, от която да види самата композиция и която ще го ангажира още повееч с нея.

Можете да почувствате това, като разгледате тези снимки:

Темата или концепцията на кадъра, също е много важна. В следващото видео, Тед Форбс предлага някои съвети за използавнето на малък ъгъл при снимане и разказва защо това е така полезно при всички видове снимки и как ще ви помогне да направите по-завладяващи своите кадри:

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This