Apple ще започне ограничено производство на 10.5 инчовия модел iPad този месец, според доклад на анализатора Рода Александър, който даде интервю пред Forbes този уикенд. От него не става ясно обаче, дали този модел ще бъде обявен през пролетта на WWDC 2017, или ще дебютира едва на есенното събитие на компанията, заедно с iPhone 8.

Според слуховете, той трябваше да се появи на пазара още този месец, но това така и не се случи, а вместо това миналата седмица Apple пусна в продажба новия 9.7 инчов модел iPad, заедно с червен iPhone 7, 12GB версия на iPhone SE и серия аксесоари за Apple Watch и iPhone.

Според последните спекулации, компанията ще представи 10.5 инчовия iPad на откриването на своя нов кампус Apple Park следващия месец, като ще стартира продажбите му в САЩ веднага след това, а в останалата част от света малко по-късно. Източник по веригата за доставки на компоненти, пожелал пълна анонимност твърди, че той ще дебютира през пролетта, но не посочва точната дата на премиерата му.

Ако съдим обаче по това, че производството на 10,5 инчовия iPad едва започва, при това в ограничени количества, можем да допуснем, че той ще излезе на пазара по-късно през годината, а може би едва през есента. Според слуховете, този модел iPad ще бъде с изцяло нов дизайн и OLED дисплей от край до край, подобно на iPhone 8, което предполага, че двете устройства може би ще бъдат показани едновременно на есенното събитие на компанията.