Изберете страница

Запознайте се с Lucid, едно наистина забележително приложение за фотообработка!

Днес искам да ви разкажа за едно нетипично приложение за фотообработка. Става въпрос за Lucid, с чиято помощ имате възможността да превърнете своите снимки в картини на известни художници и съвсем неочаквано за мен се оказа, че един от авторите му е моят добър приятел Никола Иринчев.

Преди да премина към историята му и да ви запозная с неговите създатели, вижте за какво става дума всъщност:

Имам удоволствието да познавам Никола Иринчев от дългите години във форумите, но честно казано не знаех, че Lucid е негово дело, докато той случайно не го спомена. Вече бях изпробвала приложението и останах удивена от резултатите, затова и го помолих да ми разкаже на кратко неговата история.

cover_george-nikiРаботата му с другия разработчик, Георги Стоянов започва преди две години, когато заедно основават първата си компания Clusterize, по-късно ребрандирана на Craze. Тогава се появява и едноименното приложение, което насочва потребителите към най-горещите събития близо до тях и то също е много интересно, но не е тема на днешния ми разказ.

В средата на тази година, двамата решават да се фокусират върху нещо друго и вниманието им е привлечено от статии за изкуствения интелект и машинното обучение, като методът за прилагане на стила от една картина върху друга ги заинтригува най-много и те решават, че ще бъде наистина интересно, ако го пакетират в приложение, което всеки може да използва. Речено – сторено, готови са за около месец, но тъй като се разсейват с други неща, го публикуват едва месец по-късно.

Така се ражда Lucid, минималистично и фокусирано върху технологията за прехвърляне на стила приложение, което уверено се конкурира с Prisma и мога да твърдя, че резултатите ми харесват дори повече. За момента обработката на снимките се извършва на собствени сървъри, тъй като според разработчиците скоростта на процеса е по-важна от възможността той да се използва без достъп до интернет, а тя е наистина забележителна – докато в началото магията отнема около 30-40 секунди, сега времето за обработката на една снимка е сведено до едва 0.5 секунда!

Работата с Lucid е лесна и интуитивна. Просто избирате кадъра, който искате да обработите и стила на известен художник, който искате да приложите, цък и докато премигнете, вашият собствена шедьовър вече е готов. Чрез симулиране на начина, по който работи мозъкът на художника, Lucid превръща една съвсем обикновена снимка в картина, която приятелите ви в Instagram определено ще харесат!

Най-хубавото е, че приложението се поддържа редовно, а авторите му постоянно добавят нови и нови методи за подобряване на алгоритъма.

Можете да изпробвате Lucid, като посетите сайта или го изтеглите директно от App Store, то е напълно безплатно и ви гарантирам, че работата с него ще ви достави истинско удоволствие!

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This