Изберете Страница

Запознайте се с Lucid, едно наистина забележително приложение за фотообработка!

Днес искам да ви разкажа за едно нетипично приложение за фотообработка. Става въпрос за Lucid, с чиято помощ имате възможността да превърнете своите снимки в картини на известни художници и съвсем неочаквано за мен се оказа, че един от авторите му е моят добър приятел Никола Иринчев.

Преди да премина към историята му и да ви запозная с неговите създатели, вижте за какво става дума всъщност:

Имам удоволствието да познавам Никола Иринчев от дългите години във форумите, но честно казано не знаех, че Lucid е негово дело, докато той случайно не го спомена. Вече бях изпробвала приложението и останах удивена от резултатите, затова и го помолих да ми разкаже на кратко неговата история.

cover_george-nikiРаботата му с другия разработчик, Георги Стоянов започва преди две години, когато заедно основават първата си компания Clusterize, по-късно ребрандирана на Craze. Тогава се появява и едноименното приложение, което насочва потребителите към най-горещите събития близо до тях и то също е много интересно, но не е тема на днешния ми разказ.

В средата на тази година, двамата решават да се фокусират върху нещо друго и вниманието им е привлечено от статии за изкуствения интелект и машинното обучение, като методът за прилагане на стила от една картина върху друга ги заинтригува най-много и те решават, че ще бъде наистина интересно, ако го пакетират в приложение, което всеки може да използва. Речено – сторено, готови са за около месец, но тъй като се разсейват с други неща, го публикуват едва месец по-късно.

Така се ражда Lucid, минималистично и фокусирано върху технологията за прехвърляне на стила приложение, което уверено се конкурира с Prisma и мога да твърдя, че резултатите ми харесват дори повече. За момента обработката на снимките се извършва на собствени сървъри, тъй като според разработчиците скоростта на процеса е по-важна от възможността той да се използва без достъп до интернет, а тя е наистина забележителна – докато в началото магията отнема около 30-40 секунди, сега времето за обработката на една снимка е сведено до едва 0.5 секунда!

Работата с Lucid е лесна и интуитивна. Просто избирате кадъра, който искате да обработите и стила на известен художник, който искате да приложите, цък и докато премигнете, вашият собствена шедьовър вече е готов. Чрез симулиране на начина, по който работи мозъкът на художника, Lucid превръща една съвсем обикновена снимка в картина, която приятелите ви в Instagram определено ще харесат!

Най-хубавото е, че приложението се поддържа редовно, а авторите му постоянно добавят нови и нови методи за подобряване на алгоритъма.

Можете да изпробвате Lucid, като посетите сайта или го изтеглите директно от App Store, то е напълно безплатно и ви гарантирам, че работата с него ще ви достави истинско удоволствие!

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini, твърди южнокорейското издание The Elec. Според доклада, компанията е започнала да разработва и 20-инчово сгъваемо устройство, което вероятно ще се превърне в MacBook Pro. 20-инчовото сгъваемо...

Apple пусна iOS 16.2 RC

Apple пусна iOS 16.2 RC

Малко повече от седмица след четвъртите бета версии, Apple пусна iOS 16.2 RC и iPadOS 16.2 RC. Те предлагат криптиране от край до край с възможност за избор на допълнителни функции на iCloud, като опцията ще пристигне за всички потребители в САЩ с официалните версии...

Apple Car вероятно ще стартира през 2026 година на цена под 100 000 долара

Apple Car вероятно ще стартира през 2026 година на цена под 100 000 долара

Apple отдавна работи по свой собствен автоомбил, наричан Apple Car. Проектът носи името Titan и последните слухове сочат, че стартът на автомобила е отложен за 2026 година, а цената му ще е под 100 000 долара. Преди това се очакваше Apple Car да излезе на пазара през...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This