Въпреки, че е по-малък от iPhone 7 Plus, десетият юбилеен модел, който условно наричаме iPhone 8, ще има по-голям 5.5 инчов OLED дисплей, това обаче не е предела, който компанията може да си позволи. Според нов доклад, Apple работи по още по-голям екран и той ще принадлежи на следващия модел iPhone, който ще дебютира през 2018 година. Източници на The Investor твърдят, че гигантът разработва два нови OLED телефона за следавщата година с 5.85 и 6.46 инчови дисплеи. По-малкият, който условно ще наречем iPhone 9, ще има същия размер екран, като iPhone 8, а компанията вече работи със Samsung Display и останалите доставчици на компоненти, което е много по-рано от обикновено и може би се дължи на факта, че Plus модела вече присъства в гамата й.

„Графикът е изтеглен напред, като се имат предвид различни фактори като финансиране, инвестиции в съоръжения и планове на производство“ твърди източникът, запозант с намеренията на гиганта. „Работата по тазгодишния модел започна през април, което също е по-рано от обичайното. Apple може би планираше да пусне 5.28 и 6.46 инчовите OLED модели следващата година, но в крайна сметка по-малкият ще дебютира този месец, тъй като потребителите се интересуват от устройства с по-контрастни дисплеи, почти без рамки“.

В доклада се отбелязва още, че компанията ще представи три OLED телефона през 2018 година, въпреки че не става ясно с какъв размер ще е третия. Можем да предположим, че The Investor базира своите твърдения на тазгодишното поколение iPhone, което също ще се състои от три модела. Тези прогнози обаче, съвпадат с твърденията на известния анализатор Минг-Чи Куо, който по-рано тази година спомена, че Apple ще премине изцяло към употребата на OLED панели.