Изберете страница

Ето кои устройства на Apple ще получат ъпдейт есента

След като видяхме какво ново ни очаква по отношение на операционните системи на Apple,най-вероятно не един от вас си задава въпроса, кои устройства ще получат следващите версии на софтуера? За щастие отговорът вече е тук – iOS 13 ще е достъпна за iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR, iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, както и за iPhone SE и iPod touch (7-мо поколение). Без актуализация ще останат iPhone 5S, iPhone 6 и iPhone 6 Plus, както и iPod touch (6-о поколение).

Новата iPadOS 13 ще е налична за 12.9-инчовия iPad Pro, 11-инчовия iPad Pro, 10.5-инчовия iPad Pro, 9.7-инчовия iPad Pro, iPad (6-о поколение), iPad (5-о поколение), iPad mini (5-о поколение), iPad mini 4, iPad Air (3-то поколение) и iPad Air 2. Тук актуализации няма да получат iPad mini 2 и iPad mini 3, както и оригиналният iPad Air.

Що се отнася до macOS Catalina – тя ще бъде налична за 12-инчовия MacBook, за MacBook Air от 2012 и по-новите модели, за MacBook Pro от 2012 и по-новите, за Mac mini от 2012 и по-новите, за iMac от 2012 и по-новите, както и за iMac Pro, Mac Pro от 2013 и по-новия (от 2019).

Собствениците на по-старите устройства, които остават без актуализация, може би трябва да се замислят за покупка на нови, ако искат да пробват следващите версии на операционните системи, но както знаете, слуховете предсказваха далеч по-лоша картина по отношение на ъпдейта, така че това, което виждаме е съвсем нормално.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple се готви да пусне нова система, която ще позволи на персонала в магазина да ъпдейтва безжично софтуера на iPhone преди продажба, без да се налага да ги изважда от опаковката им, съобщи в своя бюлетин Power On, Марк Гърман от Bloomberg. Според него, новата...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This