Изберете страница

Ето как може би ще изглежда новия дизай на дисплея на iPhone 14 Pro

Apple планира да замени ноча на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max с два овални отвора във формата на хапче, които ще съдържат хардуера на Face ID, камерата и микрофона. Сега нов слух сочи, че те ще бъдат обединени в едно с помощта на софтуер и ще изглеждат като един единствен продълговат отвор, когато телефонът се използва.

Пространството между двата прореза явно ще се използва за показване на индикацията за активен микрофон или камера, когато те се ползват от приложение. В момента тези индикатори се визуализират вдясно от ноча. Когато индикаторите не работят, пространството между двата отвора ще е затъмнено, за да изглеждат те като един цял прорез.

Apple очевидно ще позволи на потребителите да докосват индикаторите, за да получат повече информация за това кое приложение използва хардуера на телефона. В сегашните модели тази информация е достъпна в контролния панел.

Компанията може би ще преработи и приложението Camera, като ще премести повечето контроли в горната част на дисплея, за да предостави на потребителите повече място за предварителния изглед на камерата, но това не е решено окончателно.

Дали всичко това е вярно, ще научим на 7 септември, когато Apple официално ще представи новата серия iPhone 14.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This