Изберете Страница

Ето как може би ще изглежда новия дизай на дисплея на iPhone 14 Pro

Apple планира да замени ноча на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max с два овални отвора във формата на хапче, които ще съдържат хардуера на Face ID, камерата и микрофона. Сега нов слух сочи, че те ще бъдат обединени в едно с помощта на софтуер и ще изглеждат като един единствен продълговат отвор, когато телефонът се използва.

Пространството между двата прореза явно ще се използва за показване на индикацията за активен микрофон или камера, когато те се ползват от приложение. В момента тези индикатори се визуализират вдясно от ноча. Когато индикаторите не работят, пространството между двата отвора ще е затъмнено, за да изглеждат те като един цял прорез.

Apple очевидно ще позволи на потребителите да докосват индикаторите, за да получат повече информация за това кое приложение използва хардуера на телефона. В сегашните модели тази информация е достъпна в контролния панел.

Компанията може би ще преработи и приложението Camera, като ще премести повечето контроли в горната част на дисплея, за да предостави на потребителите повече място за предварителния изглед на камерата, но това не е решено окончателно.

Дали всичко това е вярно, ще научим на 7 септември, когато Apple официално ще представи новата серия iPhone 14.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Apple работи върху технология, която позволява на iPhone или iPad със сгъваем дисплей да откриват изпускане и незабавно да се затварят по пътя към земята, за да минимизират евентуалните щети. Наскоро подадена заявка за патент, наречена “Самоприбиращо се дисплейно...

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Още миналата година известният анализатор Минг-Чи Куо съобщи, че бутоните за сила на звука и включване в серията iPhone 15 ще претърпят генерална промяна. Става въпрос конкретно за двата Pro модела, които ще получат solid state бутони с хаптична връзка, наподобяващи...

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще предложи нова функция за обажданията, сочат бележките към RC версията, пусната тази седмица. Функцията ще се нарича Voice Isolation и ще дава приоритет на гласа ви, блокирайки околния шум, за да направи разговорите по-ясни. Всъщност Voice Isolation е...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This