Изберете страница

Десет причини да предпочетете iPhone 7 пред Galaxy S8

Конкуренцията между Samsung и Apple отдавна се е пренесла сред феновете на двете марки, които не спират да спорят кой телефон е по-добър и да сравняват всеки нов модел. В този дух, ще ви предложим десет причини да изберете iPhone 7, пред току що представения Galaxy S8, който всъщност трябва да се явява пряк конкурент на десетия, юбилеен модел iPhone, който обаче ще стане факт едва през септември, като тогава причините да предпочетете него, със сигурност ще са доста повече.

3D Touch

Смартфоните на Apple предлагат уникален начин за взаимодействие, според силата на натиск, упражнен върху дисплея им. 3D Touch позволява използване на функции като Peek и Pop, благодарение на които можете да изведете на екрана различни менюта и информация единствено чрез натискане на иконката на дадено приложение.

Двойната камера на iPhone 7 Plus

Galaxy S8 не притежава двойната камера на iPhone 7 Plus, вместо това новият флагман на корейците идва с вече познатата ни 12 мегапикселова камера на своя предшественик, което го лишава от някои преимущества като оптично приближение и снимки в портретен режим.

Здравина на корпуса

iPhone 7 е може би най-защитения смартфон от висок клас, докато изцяло стъкленият корпус на Galaxy S8 го прави крехък и податлив на счупване при изпускане, въпреки че това допринася за красивия му и нетипичен външен вид.

Дебелина и тегло

От гледна точка на габаритите, 4.7 инчовия iPhone 7 е много по-компактен от своя конкурент Galaxy S8 – 138.3 х 67.1 х 7.1 мм в сравнение с 148.9 х 68.1 х 8.0 мм, а като тегло – 143 срещу 155 грама. При по-големите модели размерите са 159.5 х 73.4 х 8.1 мм за S8 + и тегло 173 гр, срещу 158.2 х 77.9 х 7.3 мм и тегло 188 грама за iPhone 7 plus.

Операционна система

Несъмнено ключовото преимущество на iPhone 7 е в операционаната му система, която е много по-защитена и оптиимзирана, в сравнение с Android, както и в многото удобни функции в екосистемата на компанията, милионите приложения в App Store и редовните ъпдейти на iOS, които Apple осигурява.

Стерео говорители

iPhone 7 и iPhone 7 Plus имат стерео говорители, докато при Galaxy S8 той е един, осигуряващ посредствен звук. Разположението на двата говорителя при iPhone 7 позволява стерео ефект в панорамен режим, което е приятно допълнение при гледане на филми, клипове, слушане на музика и игра на игри.

Скенерът за пръстови отпечатъци

Разположението на скенера за пръстови отпечатъци при Galaxy S8 е по-скоро неудобно, тъй като той се намира на гърба на телефона, близо до камерата и при използването му тя се зацапва, докато при iPhone 7 той е вграден в хоум бутона и употребата му е лесна и интуитивна, без да пречи на някой от другите му компоненти.

Памет

Apple предлага модели с 32/128 и 256 GB вградена памет, докато Samsung е ограничила потребителите си до 64 GB.

Физически бутон за спиране на звука

Едно от многото удобства при iPhone, налично не само при iPhone 7 е малкото бутонче Mute от лявата страна на телефоните, което позволява с едно цъкване звука да бъде спрян изцяло.

Цената на iPhone не пада след два месеца

Не маловажно преимущество на смартфоните на Apple е и продажната им стойност. Устройствата на компанията държат сравнително висока цена, дори и година след първоначалната покупка, докато всички знаем колко бързо се обезценяват телефоните на Samsung, а това не е за пренебрегване, ако сменяте устройството си всяка година и искате да продедете старото на добра цена, нали?

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This