Изберете страница

Два все още непредставени модела Mac се появиха в нова база данни

Два предстоящи модела Mac бяха забелязани в базата данни The Steam Hardware and Software Survey for November. Това съвпада със слуховете, че Apple се кани да пусне надградени версии на MacBook Pro и Mac Studio някъде в началото на 2023 година.

Steam публикува данни всеки месец, показващи какъв хардуер и софтуер използват нейните геймъри. Те включват версиите на операционната система, данни за спецификациите и др. и като цяло не представляват голям интерес, поне докато в тези за ноември не бяха забелязани два непредставени модела Mac.

Устройствата са с идентификатори Mac 14.6 и Mac 15.4, а изполването им е посочено като 0.00%, което означава, че те на практика не са в употреба. Вместо товя малък брой инженери на Apple вероятно тестват игровата производителност на новите модели Mac със софтуера на Steam.

Първият идентификатор Mac 14.6 беше забелязан няколко пъти и в резултати от тестове Geekbench и се смята, че принадлежи на чипа M2 Max. Вторият идентификатор Mac 15.4 до момента не се е появявал никъде и вероятно се отнася за Mac с чип M2, като например Mac Studio или друг MacBook.

Говори се, че Apple планира да представи множество нови Mac през 2023 година, включително нов 14” и 16” MacBook Pro, Mac Studio и дългоочаквания Mac Pro с Apple Silicon. Имаше слухове и за нова версия на Mac mini с чип M2. Що се отнася до чипа M2 Max, той вероятно ще захранва новите версии от висок клас на MacBook Pro и базовия Mac Studio. Базовият MacBook Pro вероятно ще се захранва от чип M2 Pro.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This