Изберете Страница

Два все още непредставени модела Mac се появиха в нова база данни

Два предстоящи модела Mac бяха забелязани в базата данни The Steam Hardware and Software Survey for November. Това съвпада със слуховете, че Apple се кани да пусне надградени версии на MacBook Pro и Mac Studio някъде в началото на 2023 година.

Steam публикува данни всеки месец, показващи какъв хардуер и софтуер използват нейните геймъри. Те включват версиите на операционната система, данни за спецификациите и др. и като цяло не представляват голям интерес, поне докато в тези за ноември не бяха забелязани два непредставени модела Mac.

Устройствата са с идентификатори Mac 14.6 и Mac 15.4, а изполването им е посочено като 0.00%, което означава, че те на практика не са в употреба. Вместо товя малък брой инженери на Apple вероятно тестват игровата производителност на новите модели Mac със софтуера на Steam.

Първият идентификатор Mac 14.6 беше забелязан няколко пъти и в резултати от тестове Geekbench и се смята, че принадлежи на чипа M2 Max. Вторият идентификатор Mac 15.4 до момента не се е появявал никъде и вероятно се отнася за Mac с чип M2, като например Mac Studio или друг MacBook.

Говори се, че Apple планира да представи множество нови Mac през 2023 година, включително нов 14” и 16” MacBook Pro, Mac Studio и дългоочаквания Mac Pro с Apple Silicon. Имаше слухове и за нова версия на Mac mini с чип M2. Що се отнася до чипа M2 Max, той вероятно ще захранва новите версии от висок клас на MacBook Pro и базовия Mac Studio. Базовият MacBook Pro вероятно ще се захранва от чип M2 Pro.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

34-тата световна конференция на разработчиците WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни, съобщи Apple. В по-голямата си част тя ще е онлайн и ще е безплатна за всички разработчици, но компанията планира целодневно специално събитие за избрани разработчици и студенти,...

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This