Изберете страница

Грешен избор ли е покупката на iPhone 7?

Сега, пет месеца след премиерата на iPhone 7 и iPhone 7 Plus, когато технологичните блогове се надпреварват да публиукват нови и нови предположения и слухове за бъдещия iPhone 8, може би много от вас си задават въпроса „Сбърках ли като си купих iPhone 7?”.

На пръв поглед скучният текущ модел на Apple, който не се различава особено много външно от своите предшественици, предлага значителен ъпгрейд, що се отнася до хардуерните му характеристики, особено при по-големия 5.5 инчов модел. От друга страна обаче, на следващия десети юбилеен iPhone 8 се приписват изключителни качества, като съвсем нов и невиждан до сега дизайн, OLED дисплей от край до край, стъклен корпус и възможност за безжично зареждане.

Означава ли това, че тези фенове, които избраха да си купят iPhone 7 са сбъркали в избора си?

Може би, ако говорим за впечатлението, което обезателно ще предизвика следващия iPhone, това е грешка, тъй като iPhone 8 ще обедини в себе си мноог от дългоочакваните възможности, които потребителите искат от години, но какво да кажем за цената му?

Редица анализатори се обединиха около мнението, че следващият модел iPhone ще бъде най-скъпия в историята на компанията, с начална цена над 1000 долара, а този фактор определено не е за пренебрегване, особено за нашия пазар. Мечтаният OLED дисплей, несъмнено ще донесе много повече яркост на изображението и енергоефективност, батерията ще бъде по-издръжлива, а опцията за безжичното й презареждане е нещо, което конкурентните модели с Android отдавна притежават. iPhone 8 може би ще изгуби и своя емблематичен хоум бутон, който ще бъде заменен с далеч по-сигурната технология за 3D лазерно сканиране на лицето, която е много по-подходяща, като се има предвид че дисплеят му ще обхваща целия преден панел, а всички сензори трябва да бъдат вградени под него.

Със сигурност Apple крие още много козове в ръкава си, за да ни накара да пожелаем следващия й модел iPhone, независимо от цената му, но по мое мнение покупката на iPhone 7 не е грешка, тъй като през последните години станахме свидетели на едно известно занижаване на качеството на продуктите на компанията, множество дефекти и проблеми с тях, а при подобна генерална промяна, неминуемо ще има още и още, което означава, че покупката на iPhone 8 ще е до някъде и рискова, освен скъпа.

Естествено феновете, завладяни от оригиналния дизайн и умелите маркетингови трикове на Apple, надали ще се замислят за това, но все пак лично аз бих изчакала едно следващо поколение iPhone, при което ще има достатъчно време подобни дребни, но дразнещи проблеми да бъдат изчистени, а вие?

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This