Изберете страница

Грешен избор ли е покупката на iPhone 7?

Сега, пет месеца след премиерата на iPhone 7 и iPhone 7 Plus, когато технологичните блогове се надпреварват да публиукват нови и нови предположения и слухове за бъдещия iPhone 8, може би много от вас си задават въпроса „Сбърках ли като си купих iPhone 7?”.

На пръв поглед скучният текущ модел на Apple, който не се различава особено много външно от своите предшественици, предлага значителен ъпгрейд, що се отнася до хардуерните му характеристики, особено при по-големия 5.5 инчов модел. От друга страна обаче, на следващия десети юбилеен iPhone 8 се приписват изключителни качества, като съвсем нов и невиждан до сега дизайн, OLED дисплей от край до край, стъклен корпус и възможност за безжично зареждане.

Означава ли това, че тези фенове, които избраха да си купят iPhone 7 са сбъркали в избора си?

Може би, ако говорим за впечатлението, което обезателно ще предизвика следващия iPhone, това е грешка, тъй като iPhone 8 ще обедини в себе си мноог от дългоочакваните възможности, които потребителите искат от години, но какво да кажем за цената му?

Редица анализатори се обединиха около мнението, че следващият модел iPhone ще бъде най-скъпия в историята на компанията, с начална цена над 1000 долара, а този фактор определено не е за пренебрегване, особено за нашия пазар. Мечтаният OLED дисплей, несъмнено ще донесе много повече яркост на изображението и енергоефективност, батерията ще бъде по-издръжлива, а опцията за безжичното й презареждане е нещо, което конкурентните модели с Android отдавна притежават. iPhone 8 може би ще изгуби и своя емблематичен хоум бутон, който ще бъде заменен с далеч по-сигурната технология за 3D лазерно сканиране на лицето, която е много по-подходяща, като се има предвид че дисплеят му ще обхваща целия преден панел, а всички сензори трябва да бъдат вградени под него.

Със сигурност Apple крие още много козове в ръкава си, за да ни накара да пожелаем следващия й модел iPhone, независимо от цената му, но по мое мнение покупката на iPhone 7 не е грешка, тъй като през последните години станахме свидетели на едно известно занижаване на качеството на продуктите на компанията, множество дефекти и проблеми с тях, а при подобна генерална промяна, неминуемо ще има още и още, което означава, че покупката на iPhone 8 ще е до някъде и рискова, освен скъпа.

Естествено феновете, завладяни от оригиналния дизайн и умелите маркетингови трикове на Apple, надали ще се замислят за това, но все пак лично аз бих изчакала едно следващо поколение iPhone, при което ще има достатъчно време подобни дребни, но дразнещи проблеми да бъдат изчистени, а вие?

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This