Изберете Страница

Грешен избор ли е покупката на iPhone 7?

Сега, пет месеца след премиерата на iPhone 7 и iPhone 7 Plus, когато технологичните блогове се надпреварват да публиукват нови и нови предположения и слухове за бъдещия iPhone 8, може би много от вас си задават въпроса „Сбърках ли като си купих iPhone 7?”.

На пръв поглед скучният текущ модел на Apple, който не се различава особено много външно от своите предшественици, предлага значителен ъпгрейд, що се отнася до хардуерните му характеристики, особено при по-големия 5.5 инчов модел. От друга страна обаче, на следващия десети юбилеен iPhone 8 се приписват изключителни качества, като съвсем нов и невиждан до сега дизайн, OLED дисплей от край до край, стъклен корпус и възможност за безжично зареждане.

Означава ли това, че тези фенове, които избраха да си купят iPhone 7 са сбъркали в избора си?

Може би, ако говорим за впечатлението, което обезателно ще предизвика следващия iPhone, това е грешка, тъй като iPhone 8 ще обедини в себе си мноог от дългоочакваните възможности, които потребителите искат от години, но какво да кажем за цената му?

Редица анализатори се обединиха около мнението, че следващият модел iPhone ще бъде най-скъпия в историята на компанията, с начална цена над 1000 долара, а този фактор определено не е за пренебрегване, особено за нашия пазар. Мечтаният OLED дисплей, несъмнено ще донесе много повече яркост на изображението и енергоефективност, батерията ще бъде по-издръжлива, а опцията за безжичното й презареждане е нещо, което конкурентните модели с Android отдавна притежават. iPhone 8 може би ще изгуби и своя емблематичен хоум бутон, който ще бъде заменен с далеч по-сигурната технология за 3D лазерно сканиране на лицето, която е много по-подходяща, като се има предвид че дисплеят му ще обхваща целия преден панел, а всички сензори трябва да бъдат вградени под него.

Със сигурност Apple крие още много козове в ръкава си, за да ни накара да пожелаем следващия й модел iPhone, независимо от цената му, но по мое мнение покупката на iPhone 7 не е грешка, тъй като през последните години станахме свидетели на едно известно занижаване на качеството на продуктите на компанията, множество дефекти и проблеми с тях, а при подобна генерална промяна, неминуемо ще има още и още, което означава, че покупката на iPhone 8 ще е до някъде и рискова, освен скъпа.

Естествено феновете, завладяни от оригиналния дизайн и умелите маркетингови трикове на Apple, надали ще се замислят за това, но все пак лично аз бих изчакала едно следващо поколение iPhone, при което ще има достатъчно време подобни дребни, но дразнещи проблеми да бъдат изчистени, а вие?

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

До премиерата на новата серия iPhone 14 остава по-малко от месец и слуховете за нея се увеличават с всеки изминал ден. Сега нов клип, публикуван в Twitter сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max с този на неговия предшественик 13 Pro Max. iPhone 14 Pro Max on hands good...

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече е започнала да зиписва виртуалното си есенно събитие, по време на което ще представи новата серия iPhone 14 и Apple Watch Series 8, твърди журналистът Марк Гърман. Въпреки очакванията компанията да възстанови присъствените евенти, журналистът посочва, че...

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This